buraczki glazurowane - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 42

Pieczone glazurowane buraczki

Mirabelkowy blog

...Zawsze lubiłam buraczki jako takie, ale ten sposób ich przygotowania jest chyba najlepszy z możliwych. Pieczone w balsamiczno-miodowej glazurze buraczki posmakowały nawet mojemu M., który uważał je za wyjątkowo przaśne i mało smaczne warzywo ;)Rzeczywiście – w tym wypadku stają się potrawą z „wyższej półki” i doskonale pasują zarówno jako dodatek...

Marchewka glazurowana

Blog rodzinny

...O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Marchewka glazurowana W przepisie do pieczonych piersi kaczki widzieliście zapewne miodowo-imbirowe buraczki. Marchewkę można zrobić dokładnie w ten sam sposób i jest równie rewelacyjna. Podaliśmy ją do szaszłyków drobiowych widocznych na zdjęciu. Była delikatna, słodka i z rewelacyjnym aromatem...

Polędwiczki w sosie gruszkwo imbirwym z glazurowanymi buraczkami

przyprawzyciekolorami

...pomocy drewnianej łyżki, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z połówki cytryny, szczyptą tymianku, łyżeczką miodu oraz starym na drobnej tarce imbirem. 3. Na oddzielnej patelni, rozpuszczamy łyżkę masła wraz z łyżką miodu i podgrzewamy do momentu, aż glazura zacznie brązowieć. Ugotowane buraczki (ja kupiłam już gotowe) kroimy w grubą kostkę oraz wrzucamy...

Karmelizowane buraczki

Jadłopisalnia

...Jest to pyszny i oryginalny dodatek do pieczonych mięs. Kawałki buraczków oblepione słodkawą glazurą zaskakują smakiem, a przy tym prezentują się bardzo apetycznie. Można je przygotować wcześniej: wystarczy w połowie zakończyć glazurowanie i dokończyć tuż przed podaniem. Przepis zaczerpnięty z blogu Foodmag.   Składniki: kilka średnich buraków3...

Karmelizowane buraczki

FoodMag

...Przygotowanie do 15 min Czas gotowania 2 osoby Porcja v Wegetariańskie Tip Jeśli chcemy takie buraki przygotować wcześniej, wystarczy glazurowanie zakończyć wcześniej, tak aby pozostało więcej glazury na patelni. Wtedy możemy ponownie ją rozgrzać i dokończyć glazurowanie....

Cappellini z glazurowanym buraczkiem, camembertem, oliwą i pietruszką

Ginger Breath

...i oliwie buraczki idealnie komponują się z cieniutkim makaronem cappellini - użyć można również pszennego somen czy innych, cienkich nitek. Ale nie może to być spaghetti - wtedy będzie to zwyczajna pasta. To cieniutki makaron nadaje tu szczególnego efektu! Do tego roztapiający się camembert, spora ilość oliwy z oliwek oraz świeżej pietruszki...

Tarta z botwinką, twardym serem dojrzewającym i glazurowanym buraczkiem.

Pruski Gotuje

...! Tartę z botwinką, twardym serem dojrzewającym i glazurowanym buraczkiem zrobiłem dla moich przyjaciół, których majową porą zaprosiłem na swój balkon i jabłkowy cydr. Moja rada: zrób od raz dwie, bo jedna zniknęła w przeciągu 3 minut ;-)   Najpierw robimy proste kruche ciasto, 4 żółtka, 250g mąki i 200g masła ugniatamy ze sobą i dodajemy pół łyżeczki amoniaku. Wyrobione...

Tarta z buraczkami i fetą

Obados na obiados..

...na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty. Dodajemy miód i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez kilka minut by buraki zmiękły. Odstawiamy na bok. Sery rozdrabniamy, łączymy z jajkiem, kremówką, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną serową masę wylewamy na kruchy spód tarty. Na wierzchu układamy glazurowane buraczki. Tartę pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy gorącą. Gotowe!...

Glazurowana pikantna marchewka na dobry nastrój

belgia od kuchni

...Nie, nie, to nie są buraczki. To raczej buraczkowe marchewki ;)) Moja przyjaciółka Monika poczęstowała mnie jesienią glazurowaną marchewką. Od tamtej pory robiłam ją chyba z kilkanaście razy i jeszcze mi się nie znudziła. Nie musicie szukać takiej kolorowej (od kilku lat jest popularna wśród działkowców i można ją dostać bez problemu). Wystarczy...

Sałatka z pieczonymi glazurowanymi burakami, awokado i pomarańczą

Vege z Miłością

...). Wystudzić. Na talerzu ułożyć rukolę, na niej pokrojone na plasterki awokado, cząstki pomarańczy, upieczone buraczki i posiekany szczypiorek. Posypać uprażonym słonecznikiem, świeżo zmielonym pieprzem i solą. Skropić octem balsamicznym....

Pierś kaczki w balsamicznej marynacie z glazurowanym burakiem

Z miłości do gotowania

...Dzisiaj zapraszam Was na kaczkę w duecie z glazurowanymi buraczkami. Danie bardzo proste w przygotowaniu, a możemy je podać zarówno na zwykły jak i odświętny obiad. Składniki (na 2 porcje, 1 porcja 600 kcal, po zdjęciu skóry z kaczki 400): 2 piersi kaczki ze skórą majeranek marynata do kaczki: 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki konfitury...

Pierś gęsi z sosem śliwkowym i karmelizowanymi buraczkami

Pełny talerz

...W końcu zgodnie z tradycją 11.11. na świętego Marcina na naszym stole zagościła gęsina. Przyrządzona w wersji slow food i w staropolskim stylu - czyli ciemna w środku. W tej wersji skórka jest chrupiąca, a środek miękki. Gęsi na stole towarzyszył sos śliwkowy, pieczarki faszerowane kaszą gryczaną i glazurowane buraczki. Niestety konieczność...

Piersi z gęsi w sosie korzennym z pieczonymi gruszkami i buraczkami w glazurze K. Okrasy

Kultura Kulinarna

...zachęcające, dlatego nie szukałam na siłę innych możliwości. I tak oto powstała moja gęsina, pierwsza w życiu, skomplikowana, ale za to jaka pyszna:) Piersi z gęsi w sosie korzennym z pieczonymi gruszkami i buraczkami w glazurze K. Okrasy (z moimi zmianami): Marynata: 1 łyżeczka ziaren kolendry, 4 goździki, 1/2 łyżeczki przyprawy...

tarteletki z botwinką i kozim serem

ogrody babilonu

...Tarteletki z ciasta francuskiego, nadziane kremowym kozim serkiem z dodatkiem czosnku i tymianku, pieczone z młodą botwinką i buraczkami, glazurowanymi miodem. Tarteletki z botwinką i kozim serem  doskonale smakują na ciepło i zimno podane w towarzystwie schłodzonego wina. 200 g ciasta francuskiego pęczek botwinki z buraczkami 120...

Koszałkowo- plenerowe gotowanie z Radiem Plus i Wojciechem Harapkiewiczem

Wielki apetyt

...- przepiękne, kuchnia- doskonała. Jeśli nie było was z nami, macie czego żałować. Serwowaliśmy policzki wołowe, baraninę w sosie winno-gruszkowym,  chrupiące chipsy z pietruszki, buraczki glazurowane miodem i pyszną kaszę. Mimo gotowania na świeżym powietrzu dania wyglądały imponująco!   Może dlatego, że mieliśmy świetny sprzęt przywieziony przez Ariela...

Spotkanie wielkopolskich blogerów (fotorelacja)

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

...wkład w przygotowanie zupy sezonowej z fasolki szparagowej i kurek, kroiliśmy, siekaliśmy i mieszaliśmy.               zupa sezonowa z fasolki szparagowej i kurek z makaronem od Międzybrodzkie Makarony już na talerzu:             Podano specjalność szefa kuchni- schab na trawie żubrowej; buraczki glazurowane w porto; puree buraczane; pianka z jabłek...

Tamarynowa Osada- spotkanie blogerów z wielkopolski

Kuchenne Szaleństwa

...okiem szefa kuchni:) Nasza wspólna zupka z kurek z fasolką szparagową z kozim serem i makaronem Międzybrodzkim była pyszna:) W roli dania głównego wystąpiły popisowe dania Szefa Kuchni: -pierś kaczki w marynacie śliwkowej z dodatkiem cykorii i orzechów na miodowym vinaigrette - schab w trawie żubrowej wraz z buraczkami glazurowanymi w porto, puree...

Kurczak w sosie winogronowym

Obados na obiados..

...czasu pieczenia grona przewracamy na drugą stronę). Oczyszczone piersi z kurczaka lekko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, obustronnie na złoty kolor. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy przetarte winogrona. Gotujemy przez 5-8 minut. Po tym czasie z garnka wyjmujemy mięso, odstawiamy w ciepłe miejsce. Do sosu dodajemy pieczone winogrona i masło. Gotujemy przez 2-5 minut. Doprawiamy do smaku. Mięso polewamy sosem, świetnie smakuje w towarzystwie glazurowanych buraczków!...

Ostatnio wyszukiwane:

dynia zapiekana z ziemniakami, muffiny czekoladowe z gorgonzolą, sałatka z żółtym serem makaronem i czerwona fasola, cukinia zapiekana w piekarniku z czosnkiem, cukinia zapiekana w piekarniku, paznokcie czarownicy, paznokcie, sconsy, chleb trojak, sos z bakłażana, tosty z szynką i ananasem, krówki białe, śnieg jadalny, muffinki z nutelą, 189 przepisów siostry marii, czekolada karmelowa, udka po staropolsku, pyszny jabłecznik na biszkopcie, cebula marynowana w oleju, sałatka z soczewicy z pomidorami

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x