buraczki na barszcz do słoików

{{headerMessage}}
Każdego roku przyrządzam buraki właśnie w ten sposób. Dzięki temu mogę cieszyć się prawdziwym aromatem i smakiem domowego barszczu przez cały rok! Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam barszcz czerwony, muszę się jednak przyznać, że ze względu na długi czas przygotowania nie często go gotuję. Problem tkwi w burakach, które się bardzo długo obgotowuje. Dlatego w tym roku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na obiadek mam pyszny barszczyk czerwony wykonany na bazie domowych buraczków w zalewie słodko -kwaśnej. Ponieważ w sezonie nie zamieściłam przepisu na buraczki robie to teraz a za chwilę przepis Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Jajka w różowym sosie

Jajka w różowym sosie 572

1
{{headerMessage}}
Pyszne, buraczkowe jajka w różowym sosie, idealne zarówno na Walentynki jak i Wielkanoc :) Przepis własnego autorstwa Jajka w różowym sosie Składniki: 4 jajka 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu Zobacz więcej
Mgotuje
Mgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Buraczki tarte na zimę

Buraczki tarte na zimę 3497

4
{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Buraczki tarte dosłoików robię co roku, aby móc cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Są niezastąpionym dodatkiem doobiadu szczególnie dokotletów czy zrazów. Przydadzą Zobacz więcej
zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Marynowane buraczki

Marynowane buraczki 5849

4
{{headerMessage}}
Malutkie buraczki zawsze marynuję, są doskonałe do obiadu, do barszczu, do sałatek, jak kto lubi;) Przygotowanie: Małe buraczki należy dokładnie umyć i ugotować w całości. Po ugotowaniu odcedzić , Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Zakwas.

Zakwas. 683

3
{{headerMessage}}
(3-4) dni w ciepłym miejscu. Zebrać powstałą pianę. Słoik wynieść w chłodniejsze miejsce. Po kilku dniach znów zebrać pianę. Przecedzić. Płyn rozlać do butelek. Zamknąć Przechowywać w chłodnym Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Kwas buraczany.

Kwas buraczany. 1172

0
{{headerMessage}}
(3-4) dni w ciepłym miejscu. Zebrać powstałą pianę. Słoik wynieść w chłodniejsze miejsce. Po kilku dniach znów zebrać pianę. Przecedzić. Płyn rozlać do butelek. Zamknąć Przechowywać w chłodnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis zapożyczony od cioci z Mazur , idealne rozwiązanie , chcemy sałatkę z buraków wyciągamy , trzemy doprawiamy i już, zalewę można wykorzystać do barszczu .polecam są wyśmienite. Składniki : Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Sałatka z kiszonych buraczków

Sałatka z kiszonych buraczków 478

0
{{headerMessage}}
średnie kiszone ogórki 4 dymki zielone 1 grillowanapapryka(ze słoiczka) garść bazylii oliwa z oliwek ziarnka słonecznika do posypania pieprz, sól przygotowanie Wszystkieskładnikipokroić tak jak Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Czerwony barszczyk

Czerwony barszczyk 183

0
{{headerMessage}}
Oto przepis na czerwony barszczyk z użyciem buraczków z poprzedniego posta. Czerwony barszcz. - 2 filety z kurczaka - pęczek włoszczyzny - 6 dużych ziemniaków - 1 l słoik buraczków w zalewie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za chwilkę Wszyscy usiądziemy do wielkanocnego śniadania. Na stole królują wtedy jajka - symbol życia. Przedstawiam wam bardzo prosty i efektowny sposób na podanie jajek. Potrzebny jest sok z buraków Zobacz więcej
jarek284
jarek284 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Teoria smaków
Botwinka na zimę

Botwinka na zimę 2663

1
{{headerMessage}}
Botwinka na zimę, czyli pomysł na zamknięcie w słoiku ulubionych smaków wiosny. Zimą w każdym momencie możemy przygotować barszcz czerwony z botwinki lub zupę z buraków. Opis: Liście botwinki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: buraki czerwone 3 kg mniejsze, ocet 1 łyżka, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki są słodsze i mniej łykowate podłużne mniejsze buraczki, buraczki obrałam ze skórki, Zobacz więcej
mariolaharasiuk
mariolaharasiuk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Mariolą
Tarte buraczki na zimę

Tarte buraczki na zimę 5215

2
{{headerMessage}}
To świetny sposób na przygotowanie tartych buraków na zimę. Sprawdza się, gdy nie posiadamy piwnicy i buraki straciły by jędrność podczas przechowywania. A zimą, gdy tylko zamarzy nam się barszcz Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 7421

2
{{headerMessage}}
W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
Aneta S
Aneta S Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzone Przepisy Misiaczka
Domowe buraczki

Domowe buraczki 1848

0
{{headerMessage}}
laurowych Wykonanie: Buraki umyć i ugotować w łupinach, wystudzić obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Buraczki wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą oraz solą. Z wody, octu, cukru oraz Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Wstążki bordo

Wstążki bordo 138

0
{{headerMessage}}
samodzielne danie np. posypany zieleniną i tartym parmezanem. Co do barszczu w którym gotował się makaron można go użyć jako bazę na zupę ,,buraczkową" ( tarte buraczki ze słoika , ziemniaki z Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Buraczki marynowane

Buraczki marynowane 2430

2
{{headerMessage}}
Kolejna kolekcja przetworów na zimę. Świetna sprawa, wystarczy otworzyć słoik dodać do wywaru mięsno - warzywnego i gotowe! Pyszny barszcz do krokietów, pasztecików, uszek. Można dodać śmietany, Zobacz więcej