Surówka z kalarepy z marchewką. Idealna do obiadu. Podałam ją z młodymi ziemniaczkami i pieczoną karkówką. Bardzo lubię młodą kalarepę w surówkach, faszerowaną czy w zupie. Pamiętam jako dziecko
Zobacz więcej
Dynia sprawdza się w przepisach na zupy, ciasta, gulasze. Natomiast na surowo podawana jest rzadziej, a szkoda, gdyż bardzo fajnie smakuje i ma mnóstwo cennych witamin. Trudniej może byłoby się skusić
Zobacz więcej
Miałam wczoraj przyrządzić zwyczajne mielone, takie tradycyjne, do ziemniaków z buraczkami. Naszykowałam mięso, starłam do niego surową cebulę i dodałam namoczoną kajzerkę, tak jak zawsze, gdy robię
Zobacz więcej
Jest to świetny dodatek do codziennych obiadów, potraw z grilla jak również jako samodzielna potrawa. Buraczki, dzięki pominięciu procesu gotowania, zachowują pełnie witamin i mikroelementów. W
Zobacz więcej
Surówka z surowego buraka i marchwi Składniki: 3 świeże buraki 3 marchewki 1 czerwona cebula 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu winnego albo soku z cytryny 1 szczypta soli morskiej 1
Zobacz więcej
Takie buraczki, to obok marchewki z groszkiem, prawdziwie babciny dodatek do obiadu. W dobie dzisiejszych sałat z vinegretem, czy kalafiora gotowanego na parze, to bez wątpienia jarzynka retro. Oprócz
Zobacz więcej
Dla mnie to był smak tego weekendu. Surowy burak zawsze kojarzył mi się z posmakiem ziemi i po prostu za nim nie przepadałam. Buraczki bardzo lubię zarówno w zupie jak i sałatkach, jednak zawsze są
Zobacz więcej
Ostatnio moje fundusze przepuszczam na zabawę ze znajomymi, gotowanie u S. i podróże małe (i duże muszą poczekać) dlatego na jedzeniu w domu oszczędzam. Odkąd notuję wydatki widzę, że o dziwo to
Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na zupę krem z marchewki. Przepis pochodzi z jednego z programów telewizyjnych. Zupa o bardzo ciekawym, pikantnym smaku. Porcja spokojnie wystarczy dla 4 osób. Składniki: - 6-8
Zobacz więcej
Zupa buraczkowa... Gęsta i sycąca zupa o pięknym kolorze. Mocno jarzynowa, pełna wiórków buraczanych. Zabielona kwaśną śmietaną. Z dodatkiem świeżego koperku. Pyszna! Składniki: 3 duże buraki
Zobacz więcej
Pasują do kotleta mielonego i zrazów zawijanych. Można je podawać na ciepło i na zimno, ugotowane lub surowe, zawierają mnóstwo witamin, są przy tym tanie, a nadal ich nie doceniamy. Jednym słowem -
Zobacz więcej
Zupa z buraczków i papryki. Wracam do Was po długiej przerwie. Część zdjęć straciłam...ale cóż -będą nowe, może nawet lepsze.Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, teraz pracuję na komputerze
Zobacz więcej
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i
Zobacz więcej
Przepisy » Sałatki i surówki » Dietetyczne » Surówka z buraczków i gruszki » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie
Zobacz więcej
Co roku sadzimy w ogródku kilkanaście kalarep, kilka z nich zawsze trafia do zupy, parę się zjadło na surowo, a reszta zasilała zawsze kompost. W tym roku sąsiadka podrzuciłam nam pomysł na surówkę z
Zobacz więcej
"Kawior z buraków" - pod takąnazwąznalazłam ten przepis na stroniekresy24.pli muszę przyznać, ze sałatka wyszła bardzo dobra :) . W oryginalnym przepisie zamiast pomidorów z puszki, są pomidory
Zobacz więcej
Buraczki zasmażane - przepis | Sprawdzona Kuchnia Strona główna Katalog przepisów Kontakt Polityka Cookie EN 29 wrz 2014 No comments Tweet this by Anna Buraczki zasmażane Buraczki zasmażane, to
Zobacz więcej
Barszcz ukraiński pochodzi z Ukrainy i stanowi jedno z dań narodowych w tym kraju. Jest często podawany również w Polsce, lecz przepis został mocno zmodyfikowany, głównie przez dodanie fasoli typu
Zobacz więcej
Chodził za nami i chodził, i wychodził sobie. Ostatnio oglądałam program na TVP1, tam gotujący pan profesor podpowiedział, że dodając przesmażone pomidory na maśle podkreślą smak zupy i nadadzą mu
Zobacz więcej
Uwielbiam barszcz czerwony, muszę się jednak przyznać, że ze względu na długi czas przygotowania nie często go gotuję. Problem tkwi w burakach, które się bardzo długo obgotowuje. Dlatego w tym roku
Zobacz więcej