buraczki obrać i zetrzeć surowe do zupy, dodać posiekaną marchewkę

SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
BARSZCZ CZERWONY

BARSZCZ CZERWONY 266

0
{{headerMessage}}
- 3 – 4 ząbki czosnku - Ziele angielskie - 2 łyżki soku z cytryny (kwasek cytrynowy) Do garnka wkładamy kość wędzoną i boczek zagotowujemy wodę, ściągamy „szuwary”, dodajemy obrane i pokrojone Zobacz więcej
kasia007
kasia007 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko Słony
Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński 153

2
{{headerMessage}}
. Następnego dnia zmienić wodę, lekko posolić i ugotować do miękkości, odcedzić. Żeberka podzielić na mniejsze części, zalać wodą, wrzucić liście laurowe, ziele angielskie i gotować, odszumować. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godziny.Buraczki umyj, następnie ugotuj je w osolonej wodzie, następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę, marchewkę, pietruszkę i seler Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Zupa buraczkowo – granatowa

Zupa buraczkowo – granatowa 45

2
{{headerMessage}}
Nazwa tej niezwykle smacznej zupy nasunęła mi się sama. Bo jak inaczej nazwać zupę ugotowaną z buraczków i granatów? Smak buraków i granatów równoważą się a kolor? Oceńcie sami.... Zupa wyjątkowa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z młodych warzyw 1 niewielka pierś z kurczaka młode niewielkie warzywa: 1 seler 1 marchewka 1 pietruszka 2-3 buraczki sól i sok z cytryny do smaku Obierz warzywa. Zetrzyj w łezkę buraczki. Pozostałe Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Chłodnik litewski wg Aleex

Chłodnik litewski wg Aleex 90

0
{{headerMessage}}
, zachwalanego przez kelnera. Oboje jedliśmy wówczas chłodnik po raz pierwszy. Bardzo nam smakował, dlatego postanowiłam przygotować go w swojej kuchni. Udał się znakomicie. Polecam, szczególnie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, wtedy zupa będzie wegetariańska), wlać 2 litry wody, posolić i zagotować. Po 5 minutach dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę surowe warzywa. Całość gotować przez kolejne pół godziny. Ugotowane Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Chłodnik buraczkowy

Chłodnik buraczkowy 990

1
{{headerMessage}}
buraczki przez ten czas będą dodawać zupie koloru i smaku. Najlepsza i tak była resztka, którą zjadłam po dwóch dniach. Czemu, ach czemu zrobiłam go tak mało? Acha, jogurt koniecznie gęsty, grecki. Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Barszcz wigilijny postny

Barszcz wigilijny postny 126

0
{{headerMessage}}
możemy go pominąć. sok z tak ukiszonych buraczków jest pyszny i aromatyczny, nie zdarzyło mi sie aby nie wyszedł. Do barszczu podajemy uszka lub kruche pierożki z farszem grzybowym. bardzo polecam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czerwone buraki to moja kolejna wielka milosc. Uwielbiam wszystkie potrawy z ich dodatkiem. Nie wazne czy to jest czerwony barszcz, botwinka czy zwykle zasmazane buraczki, zawsze zajadam sie nimi ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso. Do wywaru dodajemy przyprawy - ziele angielskie 3 kulki, liść laurowy 3-4 listki, pieprz w kulkach 8-10 kulek. Dodajemy do wywaru starte buraki i 4 zgniecione ząbki czosnku. Nie gotujemy już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bezglutenowa tarta z kaszy jaglanej | Dieta Eliminacyjna, alergia pokarmowa, bezglutenowe, bezmleczne, przepisyBezglutenowa tarta z kaszy jaglanej i botwinki (wegańska) - Dieta Eliminacyjna, alergia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Połączenie buraków i koziego sera to zupełny klasyk – świetnie sprawdza się w sałatce, jako nadzienie na tartę, a nawet w zupie. Jako wypełnienie tarty również jest takim absolutnym klasykiem. Można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
króluje kotlet, masa buraczków i kartofle.” * * Tadeusz Pióro i Marek Bieńczyk – fragment felietonu „Kuchnia narodowa”, miesięcznik Kuchnia 7/2011, s. 78-79 Zastanawiałam się, co zrobić z okazji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Zapiekanka ziemniaczana No Comments. Poprzedni wpis Buraczki konserwowe (marynowane) całe Znajdź przepis: Search Najczęściej czytane przepisy Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i patrzyłam z zazdrością jak Vive la cuisine świętowali swój 50 post. Myślałam wtedy, że daleka droga jeszcze przedemną, że w tym roku to chyba nie możliwe - a jednak. Sprężarka czasu, motywacja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Buraczki, barszczyki, botwinki, chłodniki – wszystko na co macie ochotę na bazie własnoręcznie zakiszonego soku z buraków :-) Najcenniejszym składnikiem buraka jest jego sok. Zawarte w nim substancje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kotlety z mielonej piersi kurczaka... - główne dania: kurczak - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the house Kotlety z mielonej piersi kurczaka... Zobacz więcej