buraczki pasteryzowane

Czas na przetwory. Tak przygotowane buraczki są cudowne i soczyste w smaku. Zrobione wcześniej i zapakowane do słoiczka zaoszczędzą nam czasu na obiadowy dodatek. Po prostu, otwieramy i pałaszujemy :) Zobacz więcej
Przepis sprawdzony... od wielu lat w mojej rodzinie buraczki są robione w ten sposób. Z tej porcji wychodzi Wszystkim smakują, także więcej nie ma co pisać. Podaję przepis:-) Składniki: 3 kg Zobacz więcej
Buraki ugotować i zetrzeć na grubej tarce. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Poddusić. Wymieszać ze sobą cukier, sól i ocet. Dodać cebulę, paprykę i buraczki. Pogotować 15 minut. Gorące Zobacz więcej
To już ostatnie moje domowe przetwory w tym roku i sałatka na zimę z gotowanych buraczków i papryki. Ta sałatka jest bardzo popularna i często gości na stołach wielu rodzin. Oprócz smaku najlepsze Zobacz więcej
Składniki: Małe buraczki 5sz wody 1sz octu 1sz cukru 2 łyżki soli Liść laurowy Ziele angielskie Przygotowanie: Buraczki lekko podgotować w wodzie z szczyptą soli , a następnie włożyć do słoików . Zobacz więcej
Mamy sezon już na świeże buraczki, warto więc je wykorzystać i zamknąć w słoiczkach. SKŁADNIKI 2 kg buraczkówkilka ząbków czosnkuziele angielskieZALEWA4 szklanki wodyłyżka soliszklanka cukru3/4 Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Light Food
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 14153

4
Jeszcze jedna sałatka do spiżarni, doskonały dodatek do drugiego dania. Zachwyca niebanalnym smakiem. Składniki: 3 kg ugotowanych i startych na tarce o dużych oczkach buraczków 0,5 kg cebuli Zobacz więcej
2kg czerwonych buraków 2kg białej kapusty 40 dag cebuli Zalewa: 1 szkl octu 10% 3 szkl wody 1 i 1/4 szkl cukru 2 łyżki soli Wszystkie składniki zagotować i ostudzić. Buraczki umyć i w całości Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Buraczki do słoików

Buraczki do słoików 16216

1
Marynowane buraczki, które z łatwością można wykorzystać w zimie, gdy świeżych warzyw brakuje. Świetna baza do zupy czy jako dodatek do drugiego dania. 5kg buraków 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
buraczki z cukinią

buraczki z cukinią 2402

3
Składniki: 2,5 kg obranej cukinii ( bez pestek i skórki ) 2 kg ugotowanych buraków 5 średnich cebul 2 - 3 sztuki czerwonej papryki 4 łyżki soli ( czubate ) 1,5 szklanki octu 1 szklanka oleju 2 Zobacz więcej
Mix warzywny z barwnymi buraczkami do słoików na zimę:) Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 kg marchewki 1 kg cebuli 1 kg kapusty białej Składniki na zalewę: 5 szklanek wody 1 szklanka octu szklanki Zobacz więcej
Ciąg dalszy gromadzenia zimowych zapasów :) Tym razem moja ulubiona cukinia z dodatkiem buraczków ! Składniki: 1 kg cukinii lub kabaczka 1 kg buraczków czerwonych 5 dużych cebul 1 szklanka cukru 1 Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
(bez tytułu)

(bez tytułu) 349

0
Składniki: 6 kg buraczków 2 kg papryki 8 dużych cebul zalewa 0,5 litra octu 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 łyżki soli Sposób wykonania: buraki ugotować , ostudzić obrać ze skórki i potarkować na Zobacz więcej
Te buraczki robiłam kilka dni temu.. 2,5 kg obranej cukinii ( bez pestek i skórki ) 2 kg ugotowanych buraków 5 średnich cebul 4 łyżki soli ( czubate ) 1 szkl. octu 1 szkl. oleju 1 szkl. cukru Buraczki Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olcia gotuje
Buraczki tarte na zimę

Buraczki tarte na zimę 20728

2
Składniki; buraczki cukier ocet sól pieprz Wykonanie: Buraczki umyć,ugotować do miękkości.ostudzone obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i octem Zobacz więcej
Aby smakiem naszej botwinki cieszyć się również zimą, zamykamy ja w słoikach;) To naprawdę świetna sprawa...będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok. Podpatrzone w kuchni Zobacz więcej
Składniki: buraki 1 litr wody 1/2 szklanki octu 1 płaska łyżka soli 3 łyżki cukru 3 goździki dokażdegosłoiczka Wykonanie Ugotuj buraczkiżebynie były całkiemmiękkieostudźobierzzeskorki jak sąwiększeto Zobacz więcej
Składniki: 5 dużych pęczków botwinki (ja miałam z takimi malusieńkimi buraczkami) 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 6 ząbków czosnku 2 słoiki 400 ml Przygotowanie: Botwinkę dokładnie myjemy, odrzucamy żółte Zobacz więcej