buraczki sprawdzony przepis na zimę

Jeśli masz dużo buraczków ćwikłowych, ale obawiasz się, że nie przeleżą zimy i zwiędną? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie-ćwikła na zimę w słoiki. Przepis jest bardzo prosty, a ćwikła smakuje tak jak Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Buraczki marynowane

Buraczki marynowane 3158

1
Buraczki to wspaniały dodatek do obiadu. Mam już kilka przepisów na buraczki, ale tym razem nie są tarte tylko w plasterkach. Uwielbiam jak w zimie można sobie powymyślać i urozmaicać obiadki różnymi Zobacz więcej
Bardzo fajny przepis na aromatyczne,słodziutkie buraczki do obiadu.W zimie na pewno będą miłym wspomnieniem lata na talerzu..Polecam sprawdzony przepis z książki Siostry Anastazji ''Przetwory Siostry Zobacz więcej
kuchnia kachny
kuchnia kachny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Kachny
Buraczki na zimę

Buraczki na zimę 4905

1
Kochani czas już rozpocząć przygotowywania do zimy. Dynia i inne warzywa już zamrożone, soki z jagód i borówek już dawno się chłodzą, przyszła pora na Weki :) Cykł " przetwory na zimę " rozpoczynam Zobacz więcej
Pientka
Pientka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DOTER Cooking
Buraczki tarte- do słoików

Buraczki tarte- do słoików 16512

2
To chyba dobry czas na zrobienie przetworów z buraków. U mnie na” pierwszy rzut” poszły takienajprostszetarte buraczki, które wzimęwykorzystuję do zupy, czyjakododatek do drugiego dania- wystarczy Zobacz więcej
To chyba dobry czas na zrobienie przetworów z buraków. U mnie na” pierwszy rzut” poszły takienajprostszetarte buraczki, które wzimęwykorzystuję do zupy, czyjakododatek do drugiego dania- wystarczy Zobacz więcej
asieja
asieja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
♥ asieja
zasłoikowana

zasłoikowana 282

0
i bardzo słuszna to była decyzja, mają piękny pomarańczowy kolor i smakują wybornie. albo róża, dynia, gruszki w syropie i jabłka do szarlotki.. są też i bardziej wytrawne kąski, ale zainteresowanie Zobacz więcej
Jesień i zima to odpowiednia pora na gęś, bo jest chłodniej i treściwsze potrawy bardziej nam smakują. Gęsina ma bardzo dużo białka, minerałów, węglowodanów i jest zdrowa. Pierś gęsi pieczona w Zobacz więcej
się jesieniąi podobno nieśli transparenty w rodzaju "PRECZ Z ZIMĄ!". Tamtej zimy tak długo trzymały tęgie mrozy, że nie odważę się protestować. Ostatnio czytałamtylko więcej o Afryce, a także Zobacz więcej
buraczków na tę zimę został wyczerpany. Czuję ten zapach pieczonych buraczków w kuchni. Zdjęcia robię zdecydowanie za szybko (bo już jestem bardzo głodna)i zupełnie nie jestem zadowolona z efektu... Zobacz więcej
z nielicznych "słoikowych " sałatek, jaką zajada Młody. Jedyna na widok której nie marudzi, że jest za ostra/za kwaśna/za słona/za...(tu wpiszcie sobie jakikolwiek przymiotnik :)). Buraczki są cool Zobacz więcej
Kotlety mielone kojarzą nam się zwykle z niedzielnym zestawem obiadowym: mielone wieprzowe, ziemniaki z wody i buraczki. Jako dziecko nigdy nie byłam fanką mielonych i unikałam ich na wszelkie Zobacz więcej
również z surówką z kiszonej kapusty czy buraczkami. Na zdjęciu poniżej kotlet mielony podany został z ziemniakami oraz surówka z pomidora, ogórka kiszonego (po których słoik dziadek zawsze schodzi Zobacz więcej
zioła. Każdy ma swój ulubiony sposób, wypracowany przez lata. Ja robię sposobem babci Krysi i skupię się bardziej na głównych zasadach przygotowania kotletów mielonych, niż narzucaniu Wam konkretnych Zobacz więcej
z przygotowania: Botwinka na zimę https://www.youtube.com/watch?v=vBIHATGRC9c Przygotowanie: Botwinkę oczyszczam z żółtych liści i dokładnie płuczę. Oczyszczoną botwinkę kroję na mniejsze kawałki o Zobacz więcej
zawierają mniej tłuszczu niż te smażone, są więc mniej kaloryczne i bardziej dietetyczne. Dodatkowo pieczenie skraca czas przygotowania, bo przecież w trakcie, gdy kotlety się pieką, nie musimy stać Zobacz więcej
dziadek zawsze schodzi do piwnicy. Złote i miękkie kotlety mielone, świetnie smakują również z surówką z kiszonej kapusty czy buraczkami. Moje dzisiejsze kotlety mielone podałem z kapustą kiszoną, Zobacz więcej
Kiszone szparagi to wielopolska specjalność. Jadłam je kiedyś na jakiejś lokalnej uroczystości i teraz postanowiłam zrobić sama. W sumie kisić można różne warzywa, kiedyś kisiłam brukselkę ,buraczki Zobacz więcej