buraczki sprawdzony przepis na zimę

Jeśli masz dużo buraczków ćwikłowych, ale obawiasz się, że nie przeleżą zimy i zwiędną? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie-ćwikła na zimę w słoiki. Przepis jest bardzo prosty, a ćwikła smakuje tak jak Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Buraczki marynowane

Buraczki marynowane 3140

1
Buraczki to wspaniały dodatek do obiadu. Mam już kilka przepisów na buraczki, ale tym razem nie są tarte tylko w plasterkach. Uwielbiam jak w zimie można sobie powymyślać i urozmaicać obiadki różnymi Zobacz więcej
Bardzo fajny przepis na aromatyczne,słodziutkie buraczki do obiadu.W zimie na pewno będą miłym wspomnieniem lata na talerzu..Polecam sprawdzony przepis z książki Siostry Anastazji ''Przetwory Siostry Zobacz więcej
kuchnia kachny
kuchnia kachny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Kachny
Buraczki na zimę

Buraczki na zimę 4883

1
Kochani czas już rozpocząć przygotowywania do zimy. Dynia i inne warzywa już zamrożone, soki z jagód i borówek już dawno się chłodzą, przyszła pora na Weki :) Cykł " przetwory na zimę " rozpoczynam Zobacz więcej
Pientka
Pientka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DOTER Cooking
Buraczki tarte- do słoików

Buraczki tarte- do słoików 16293

2
To chyba dobry czas na zrobienie przetworów z buraków. U mnie na” pierwszy rzut” poszły takienajprostszetarte buraczki, które wzimęwykorzystuję do zupy, czyjakododatek do drugiego dania- wystarczy Zobacz więcej
To chyba dobry czas na zrobienie przetworów z buraków. U mnie na” pierwszy rzut” poszły takienajprostszetarte buraczki, które wzimęwykorzystuję do zupy, czyjakododatek do drugiego dania- wystarczy Zobacz więcej
asieja
asieja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
♥ asieja
zasłoikowana

zasłoikowana 280

0
i bardzo słuszna to była decyzja, mają piękny pomarańczowy kolor i smakują wybornie. albo róża, dynia, gruszki w syropie i jabłka do szarlotki.. są też i bardziej wytrawne kąski, ale zainteresowanie Zobacz więcej
doskonale sprawdzi się podana na świątecznym stole w towarzystwie kaszy oraz buraczków. 2 piersi gęsie 1 łyżka miodu sok z 1 cytryny 2 łyżki oleju 2 łyżeczki majeranku sól pieprz Umyte i osuszone Zobacz więcej
się jesieniąi podobno nieśli transparenty w rodzaju "PRECZ Z ZIMĄ!". Tamtej zimy tak długo trzymały tęgie mrozy, że nie odważę się protestować. Ostatnio czytałamtylko więcej o Afryce, a także Zobacz więcej
. Jest proste. Widziałam je przynajmniej w kilkunastu odsłonach, sama robiłam w kilku... i na zakończenie zimy jakoś mi pasuje. To jak pożegnanie ze starymi, niepozornymi buraczkami i czekanie na Zobacz więcej
Przebywam aktualnie w krainie "Wklęśniętego Środka Wieczka", czyli hurtowo robię przetwory na zimę. Nie miałam tego w planach. Dodam więcej, już kilka tygodni temu machnęłam na wekowanie ręką, Zobacz więcej
Kotlety mielone kojarzą nam się zwykle z niedzielnym zestawem obiadowym: mielone wieprzowe, ziemniaki z wody i buraczki. Jako dziecko nigdy nie byłam fanką mielonych i unikałam ich na wszelkie Zobacz więcej
również z surówką z kiszonej kapusty czy buraczkami. Na zdjęciu poniżej kotlet mielony podany został z ziemniakami oraz surówka z pomidora, ogórka kiszonego (po których słoik dziadek zawsze schodzi Zobacz więcej
dziadek zawsze schodzi do piwnicy. Złote i miękkie kotlety mielone, świetnie smakują również z surówką z kiszonej kapusty czy buraczkami. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania kotletów Zobacz więcej
z przygotowania: Botwinka na zimę https://www.youtube.com/watch?v=vBIHATGRC9c Przygotowanie: Botwinkę oczyszczam z żółtych liści i dokładnie płuczę. Oczyszczoną botwinkę kroję na mniejsze kawałki o Zobacz więcej
tego sałatkę na bazie różnych rodzajów sałat z lekkim dressingiem i pestkami słonecznika. Zimą jako dodatek świetnie sprawdzi się surówka z kiszonej kapusty, zasmażane buraczki albo po prostu ogórki Zobacz więcej
dziadek zawsze schodzi do piwnicy. Złote i miękkie kotlety mielone, świetnie smakują również z surówką z kiszonej kapusty czy buraczkami. Moje dzisiejsze kotlety mielone podałem z kapustą kiszoną, Zobacz więcej
Kiszone szparagi to wielopolska specjalność. Jadłam je kiedyś na jakiejś lokalnej uroczystości i teraz postanowiłam zrobić sama. W sumie kisić można różne warzywa, kiedyś kisiłam brukselkę ,buraczki Zobacz więcej