buraczki tarte marynowane

Składniki: Pierś z kurczaka ryż por buraczki gotowane oliwa z oliwek parmezan sól, pieprz, papryka czerwona jogurt naturalny ocet balsamiczny Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie z oliwek i occie Zobacz więcej
Dziś pysznie ,jesiennie i sycie . Lubimy wszyscy takie obiadki , gdzie gama smaków daje nam znać o sobie . Składniki : pierś z kurczaka 400 g bułka tarta jajko 2szt papryka czerwona mielona łagodna 1 Zobacz więcej
Buraczki z czosnkiem O mało co przegapiłabym pyszny przepis na buraczki, może jeszcze Ktoś zdąży zrobić. Ja w tym roku zrobiłam tylko 3 rodzaje, te zwykłe, te z czosnkiem i marynowane, ale o nich już Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne życie
Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane 2290

0
Buraczki to wspaniały dodatek do mięs, lubię je w każdej postaci np. marynowane, w postaci surówek na zimno ale najbardziej na ciepło zasmażane. Buraczki zasmażane Składniki: - 500 g buraków - 200 ml Zobacz więcej
Nieśka
Nieśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mówią weki
Ty buraku! Love You.

Ty buraku! Love You. 515

0
Ty buraku! Love You.(pasto-pesto) Odkąd Karol Okrasa zaczął promować buraka czy pietruszkę korzeniową jako wykwintne i ciekawe składniki potraw, zaczęłam bacznie przyglądać się temu wszechstronnemu Zobacz więcej
. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku maggi , pieprzem i solą . Zwilżyć ręce zimną wodą i uformować 4 burgery - rozpłaszczyć je i uformować w kształtne burgery Na patelni rozgrzać olej i na gorący Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Tarta pierwsza klasa!

Tarta pierwsza klasa! 57

0
To jest tarta idealna. Na kolację, kiedy brakuje nam czasu. Kiedy znajomi dzwonią, że wpadną w odwiedziny. Lub, kiedy zwyczajnie mamy lenia, a zjedlibyśmy coś na ciepło. Tarty uwielbiam, a takie Zobacz więcej
Co potrzebowaliśmy? 1 średnia pierś z kaczki 2 gałązki tymianku 3 ząbki czosnku pieprz czarny mielony sól morska- MŁYNEK 1/4 małej kapusty pekińskiej grzybki marynowane buraczki marynowane 1 płaska Zobacz więcej
Soczyste i kruche mięsko z królika, najpierw marynowane , później obsmażane i duszone. Można podać z buraczkami i kluskami śląskimi. mięso z królika ( u mnie comber i tylnie nogi) sos sojowy grzybowy Zobacz więcej
Dziś klasyk kuchni szwedzkiej. Danie nieco podobne do naszych kotletów mielonych, jednak marynowane buraczki i kapary zupełnie zmieniają i wzbogacają smak potrawy. Nazwa podobno pochodzi od nazwiska Zobacz więcej
Rewelacyjna sałatka, smakowała wszystkim bez wyjątku , znalazłam ją na blogu Joli Zapisze się na stałe do naszego świątecznego i imprezowego menu :) Polecam ,jest naprawdę pyszna;) 6 filetów Zobacz więcej
Znudzona tradycyjnym barszczem postanowiłam pokombinować, wyszedł kremowy,smaczny ipożywny;) Krem a'la ukraiński:) Mrożonka barszcz ukraiński ( 450 g x 2) 10 dag masła 3 ząbki czosnku kostka z zielem Zobacz więcej
Buraczki marynowane z papryką Buraczki te zrobiłam w sierpniu, dopiero teraz otworzyłam słoik, okazało się, że są bardzo dobre, więc mogę Wam w końcu podać sprawdzony przepis. Papryka jest jeszcze w Zobacz więcej
Hit wczorajszej imprezy. Nic dodać, nic ująć. Składniki: 600g płatów śledziowych solonych* 2 cebule pokrojone w kostkę 5 średnich ziemniaków ugotowanych 5-6 łyżek majonezu słoik buraczków konserwowych Zobacz więcej
marynowane 200g papryka konserwowa 150- 200g ocet 1 łyżeczka sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania: Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od Zobacz więcej
ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180C. Pod koniec pieczenia całość posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika. Kiedy ser się rozpuści, karkówka jest gotowa. Ja podałam ją z puree Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kotlety mielone

Kotlety mielone 178

1
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do zmielonego mięsa wraz z odciśniętą bułką. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem i wyrobić masę (najlepiej ręką). Z gotowej masy mokrymi Zobacz więcej
godzinęw 200 stopniach. Sprawdzam patyczkiem klopsa, kiedy wierzch jest zarumieniony wbijam wykałaczkę ,wypływa z niego przezroczysty sok. Wiem , że jest już gotowy . Podałam z młodymi ziemniaczkami Zobacz więcej
Pyszne buraczki na zimę, marynowane z czosnkiem, delikatne, świetne do kanapek, sałatek, do obiadu. Idealne są te najmniejsze, ale jeśli mamy duże to możemy je pokroić i też będą super. Nie wyobrażam Zobacz więcej