buraczki w słoikach

kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Buraczki do słoików

Buraczki do słoików 17031

1
{{headerMessage}}
Marynowane buraczki, które z łatwością można wykorzystać w zimie, gdy świeżych warzyw brakuje. Świetna baza do zupy czy jako dodatek do drugiego dania. 5kg buraków 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Buraczki w słoikach.

Buraczki w słoikach. 5879

3
{{headerMessage}}
Składniki: buraki, olej. Przygotowanie: Buraki ugotować w wodzie do miękkości. Obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Powkładać do słoików. Na wierzch dodać małą łyżeczkę oleju. Dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od bardzo dawna szukałam naprawdę dobrego przepisu na buraczki. Takie które będą idealne!! Pewnego dnia sąsiadka poczęstowała mnie swoimi burakami które zaprawiła do słoików!! Palce lizać!!! Szybko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BURACZKI w PLASTRACH w SŁOIKACH - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... BURACZKI w PLASTRACH w SŁOIKACH (07.09.2016)POSYPKA z Zobacz więcej
zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Buraczki do słoików na zimę

Buraczki do słoików na zimę 1822

3
{{headerMessage}}
Kolejny przepis na słoiki, to buraczki czerwone. Polecam ze względu na to iż jest to mega szybki dodatek do obiadu, wystarczy odkręcić słoik i jeść. Można również buraczki przed jedzeniem doprawić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na obiadek mam pyszny barszczyk czerwony wykonany na bazie domowych buraczków w zalewie słodko -kwaśnej. Ponieważ w sezonie nie zamieściłam przepisu na buraczki robie to teraz a za chwilę przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już wielokrotnie wspominałam uwielbiam buraki, dlatego właśnie nie może ich zabraknąć w słoiczkach na zimę :) Gorąco polecam sałatkę z buraczków z papryką. Idealny dodatek do mięs. Jest naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najprostszy przepis na buraczki w słoikach na zimę, w sam raz jako dodatek do obiadu. Składniki: 3 kg buraków 3 średnie cebule ocet, cukier, sól Wykonanie: Buraki gotujemy do miękkości ( jeżeli skórka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przepis na jeden z moich ulubionych przetworów - buraczki w słoikach. Wspaniały dodatek do obiadu zarówno na ciepło, jak i zimno. Zimą otwieram słoik, dodaję starte jabłko, odrobinę masła i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Buraczki w słoiku na zimę Właśnie teraz jest najlepsza pora na przygotowanie buraczków na zimę. Buraki są teraz przepyszne słodkie i soczyste, warto więc to wykorzystać. W zależności jakie bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najłatwiejsza wersja buraczków na zimę. Możemy zastosować je w wersji bez zmian jako pyszny dodatek do obiadu, ale również możemy przerobić je na buraczki zasmażane, dodać do nich starty chrzan, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z buraczków i czerwonej papryki. Smaczny i szybki dodatek do obiadów. Przepis mam od mamy, która robi ją co roku i dzieli się z nami zapasami. Ja zrobiłam pierwszy raz, na potrzeby drugiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BURACZKI MARYNOWANE w PLASTRACH w SŁOIKACH - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Jest 1206686 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga Tradycyjne potrawy inaczej... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdego roku przyrządzam buraki właśnie w ten sposób. Dzięki temu mogę cieszyć się prawdziwym aromatem i smakiem domowego barszczu przez cały rok! Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Buraczki przyrządzone w ten sposób świetnie nadają się do zupy czy do surówki. Pasteryzowane w słoikach postoją nam do zimy. Składniki na 5 mniejszych słoików : - 2 kg buraków - ocet - cukier - sól - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam barszcz czerwony, muszę się jednak przyznać, że ze względu na długi czas przygotowania nie często go gotuję. Problem tkwi w burakach, które się bardzo długo obgotowuje. Dlatego w tym roku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Buraczków na zimę nigdy nie ma za dużo, ile by ich nie zrobić zawsze za szybko znikają ze spiżarni. Przepyszne, łagodne wydanie z papryką i cebulą, w delikatnej zalewie z octem jabłkowym, poprostu Zobacz więcej