buraczki weki

U mnie już późna jesień. Czas zbierać warzywa z ogródka i chować wszystko co się da słoika. Przygotowanie przetworów to dla mnie przyjemność chowania lata w weki. Ostatnio wykopałam buraki, nie było Zobacz więcej
kuchnia kachny
kuchnia kachny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Kachny
Buraczki na zimę

Buraczki na zimę 4913

1
Kochani czas już rozpocząć przygotowywania do zimy. Dynia i inne warzywa już zamrożone, soki z jagód i borówek już dawno się chłodzą, przyszła pora na Weki :) Cykł " przetwory na zimę " rozpoczynam Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sylwestrowe menu

Sylwestrowe menu 669

0
Propozycje sylwestrowe na ostro Quesadillas z kurczakiem i serem Quesadlikas z Chili con carne Domowe hamburgery Domowe sushi Domowa pizza. Najlepsza! Kapuśniaczki Meksykański król imprezy Śledź Zobacz więcej
Nieśka
Nieśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mówią weki
Menu na babski wieczór

Menu na babski wieczór 2164

0
szparagową, fetą i marynowanymi buraczkami Składniki na taką salaterkę, jak widać na zdjęciu: Ugotować i ostudzić makaron – może być lekko twardawy, bo zmięknie w sałatce. Buraczki można pokroić na Zobacz więcej
Koktajl mango z lodami | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Ciasta Categorized | Zobacz więcej
finezjaniedrogo
finezjaniedrogo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
finezjaniedrogo
gulasz

gulasz 251

1
wszystkie autorka ciekawostki obiad podano! osładzamy sobie życie poznaj produkt i jego zastosowanie weki zabijacz głodu archiwum lipiec 2014 czerwiec 2014 maj 2014 kwiecień 2014 marzec 2014 luty Zobacz więcej
ekoj!
ekoj! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ekoj
Jedzmy sezonowe warzywa

Jedzmy sezonowe warzywa 253

1
przetworów. Zim moemy zajada buraczki tarte w soiczkach, surówki w wekach, pikle z ogórków, szparagi konserwowe i wiele, wiele innych. Nie zapominajmy o jeszcze jednej metodzie konserwacji – Zobacz więcej
Ewa Burzyńska
Ewa Burzyńska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleo od kuchni
Pieczone buraki

Pieczone buraki 209

0
) wegetariańskie(14) weki(1) Zapiekanka brokułowa(1) zdrowie(8) ziemniaki(1) zupy(2) Archiwum Styczeń 2016(2) Grudzień 2015(11) Listopad 2015(9) Październik 2015(6) Wrzesień 2015(3) Sierpień 2015(8) Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sylwestrowe menu

Sylwestrowe menu 478

1
Ta jedyna noc w roku - Sylwester, tuż tuż:) Czas rozpocząć przygotowania. Poniżej, moje propozycje sylwestrowych przekąsek w małej pigułce. Quesadillas z kurczakiem i serem Quesadlikas z Chili con Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sylwestrowe menu

Sylwestrowe menu 236

1
! Kapuśniaczki Meksykański król imprezy Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem Śledź w śmietanie Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka śledziowa z jabłkiem i migdałami Sajgonki Tarta z Zobacz więcej
dnia, zresetuj swój organizm... Kawa naturalna - jak przechowywać i parzyć. Ciasto z pianką bezową. Ekspresowe ciasto na rurki. Jak szczelnie zamykać słoiki lub weki. Ciasto kokosowo-malinowe Zobacz więcej
. Ekspresowe ciasto na rurki. Jak szczelnie zamykać słoiki lub weki. Ciasto kokosowo-malinowe ''rafaello''. Jak zachować porządek w zamrażarce. Ciasto biszkoptowe '' Truskawkowa rozkosz ". Pieczarki - Zobacz więcej
z pianką bezową. Ekspresowe ciasto na rurki. Jak szczelnie zamykać słoiki lub weki. Ciasto kokosowo-malinowe ''rafaello''. Jak zachować porządek w zamrażarce. Ciasto biszkoptowe '' Truskawkowa Zobacz więcej
Przepisy i porady kulinarne: Jak gotować zielony groszek,aby nie stracił koloru. Przepisy i porady kulinarne Zostań mistrzem w swojej kuchni :-) Strony Strona główna Porady. Gotówka dla Ciebie. Zobacz więcej
Przepisy i porady kulinarne: Jak gotować marchewkę, aby była smaczniejsza. Przepisy i porady kulinarne Zostań mistrzem w swojej kuchni :-) Strony Strona główna Porady. Gotówka dla Ciebie. piątek, 30 Zobacz więcej
zniszczyć pokrywki lub słoika, należy go odwrócić nakrętką w dół i zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie. Oczywiście nie zanurzamy go całego, wystarczy zanurzyć tylko górę słoika, aby puściła nam Zobacz więcej
wykonania : Agrest obrać z ogonków i zaschniętych kwiatów, opłukać. Napełnić nim czyste litrowe słoiki lub weki do 1/3 wysokości. Truskawki umyć, obrać z szypułek ( można to zrobić za pomocą małej Zobacz więcej
. A co zrobić z mięsem? Można je wykorzystać np. do przygotowania pasztetu lub jako składnik farszu do naleśników/krokietów. Pomysł na to konkretne nadzienie poddała mi moja mama. Zobaczcie jakie to Zobacz więcej
zorganizuję akcję Kuchnia skandynawska. Gotujcie zatem przede wszystkim dania skandynawskie z dodatkiem rabarbaru, truskawek, malin, jagód, borówek, czy szpinaku, ogórków, młodych buraczków, Zobacz więcej
być na bieżąco z nowymi przepisami ;) Pozdrawiam! Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Witaj na blogu "Słoik smaku" Znajdziesz tu przepisy, porady i wiele smakowitości :) Zobacz więcej