buraczki z miodem i imbirem

Składniki: 5 buraków 50 g masła 1 czubata łyżka mąki 1 łyżeczka miodu 1/4 łyżeczki imbiru mielonego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Buraki umyć, ugotować. Obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na Zobacz więcej
ThyriaBebe
ThyriaBebe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Heavenly Cooking
Ostre buraczki

Ostre buraczki 3310

1
Najpyszniejsze na świecie :) Czerwone, soczyste .. i ostre :) Pycha! Składniki: - buraki (u mnie około 2,5kg) - 4 jabłka - 2 cebule - 2 łyżki imbiru - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1 łyżeczka gałki Zobacz więcej
KORZENNE FILETY ŚLEDZIOWE POD BURACZKAMI Niespecjalnie przepadam za rybami, ale niekiedy miewam ochotę na śledzika (niekoniecznie w roli zakąski :)). Wtedy chętnie sięgam po nowe przepisy, żeby Zobacz więcej
jagnięcy w rozmarynie, tymianku i cytrynie Pieczone warzywa w czosnku i oliwie z oliwek, Buraczki w miodzie, rozmarynie i occie balsamicznym, Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem. Deser: Zobacz więcej
przypraw, octu lub kwaśnych owoców. Mogę Was zapewnić, że w połączeniu z miodem, cytryną, imbirem i migdałami jest wyśmienity. Wersji przepisów na buraczaną konfiturę i dżemy, wywodzących się z Zobacz więcej
Kedgeree z Azjatyckimi ... » Sałatka z Buraczków z Grzankami Grzanki z serem kozim i świeżą figą podana z sałatką z pieczonych buraczków. Bardzo smaczne danie dla koneserów minimalistycznych potraw. Zobacz więcej
- sezam - czosnek - kolendra mielona Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. C. Botwinkę (liście+ buraczki) kroimy drobno, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z miodem i oliwą. Zobacz więcej
jest łosoś norweski. Dlaczego? Bo można go łączyć z wieloma składnikami, jest bardzo smaczną rybą i w dodatku łatwo dostępną. Ale wracajmy do naszego przepisu. Łososia zamarynowałam w Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Pałki kurczaka w piwie

Pałki kurczaka w piwie 955

1
z dodatkiem kilku gałązek tymianku. Myślę, że 20 minut wystarczy by mięso było mięciutkie. Pod koniec podkręcamy powstały sos miodem tak by zneutralizować delikatną gorycz z piwa. Wciskamy Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Marchewka glazurowana

Marchewka glazurowana 567

0
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Ziemniaczana sałatka z ... » Marchewka glazurowana W przepisie do pieczonych piersi kaczki widzieliście zapewne miodowo-imbirowe buraczki. Marchewkę Zobacz więcej
do sałatek, czasem kładę na chlebie (koniecznie z dodatkiem koziego sera!), eksperymentuje z różnymi rodzajami barszczu, no i placuszkami. Te są naprawdę pyszne. Tyle o tym. Placki z buraków z fetą Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Buraczki miodowo-imbirowe

Buraczki miodowo-imbirowe 690

0
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... « Szpinak w cieście francuskim Buraczki miodowo-imbirowe Wczorajsza uczta i pyszna pierś kaczki zmobilizowała nas do uatrakcyjnienia polskich buraczków Zobacz więcej
) - sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, rozmaryn - 50 g masła Dodatkowo : - ulubiona surówka (u mnie z buraczków) - olej do smażenia Przyrządzenie mięsa : Mięso umyć, osuszyć. Skórę naciąć. Zobacz więcej
Składniki(na 2 porcje): 1 porcja makronu soba (można dać inny np. ryżowy albo sojowy) pęczek szparagów pęczek botwinki (bez buraczków) filet z łososia około 300 g 2 ząbki czosnku około 1 cm² imbiru Zobacz więcej
Na naszym stole ( jak i blogu :)) niezwykle często gości drób. Postanowiłyśmy to zmienić i zacząć jeść więcej innych rodzajów mięs i ryb. Spróbowałyśmy już królika w sosie rozmarynowym, teraz nadszedł Zobacz więcej
Przyznam, że nie spodziewałam się, że to danie będzie tak dobrze. Botwinka w wydaniu orientalnym smakuje wyśmienicie! Doskonale pasują do niej, słodkie, słone i kwaśne, wyraziste smaki! Inspiracja tu. Zobacz więcej
ale też interesowała się, jak mi wszystko smakuje , bo kucharze w kuchni nie mogli się doczekać opinii na temat swojego dzieła Deser to creme caramel, podany jak często z karmelowymi nitkami w Zobacz więcej
pasta z tamaryndy 2 łyżeczki olej kokosowy rafinowany 1 łyżka sos rybny 0,5 łyżki miód 2 łyżeczki imbir 2 cm kawałek limonka 0,5 szt chili zielone 1 szt czosnek 2 ząbki tymianek 1 łyżeczka papryka Zobacz więcej
Tym razem coś „naszego”, polskiego. Smażona kaczka na konfiturze śliwkowej, z pure z ziemniaków i buraczkami. Mięso z kaczki jest bardzo trudne w przygotowaniu, aby była soczysta oraz różowa, ale nie Zobacz więcej
Buraczki uwielbiam w każdej postaci. Do tej pory jadłam gotowane lub pieczone, nie miałam pojęcia, że można je zjeść na surowo. Ze sporą dozą sceptycyzmu przeczytałam przepis znaleziony w Kukbuku, ale Zobacz więcej