Przepis na buraczki z papryką do słoików

Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 8214

...zamknięte w słoiku na zimę i nie tylko. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. One je robiła i ja też je robię, towarzyszą mi od zawsze i będą dotąd, dokąd będę miała siłę i chęci by je Zobacz więcej
Przepis sprawdzony... od wielu lat w mojej rodzinie buraczki są robione w ten sposób. Z tej porcji wychodzi Wszystkim smakują, także więcej nie ma co pisać. Podaję przepis:-) Składniki: 3 kg Zobacz więcej
Sałatka z buraczków z papryką i cebulką do słoika na zimę Jak już znudzą się nam tradycyjne tarte buraczki ,można spróbować sałatki zimowej z buraczka ,papryki i cebulki -ma naprawdę nie typowy smak i Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Buraczki z papryką na zimę

Buraczki z papryką na zimę 7978

Moi domownicy uwielbiają sałatkę z tartych buraków (przepis wkrótce), więc postanowiłam wypróbować wersję z papryką i cebulką - pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę :) Prezentowana sałatka jest Zobacz więcej
Co roku przygotowuję mnóstwo słoiczków z buraczkami wg wypróbowanego przepisu (tutaj). Aby je nieco urozmaicić tym razem zrobiłam też jedną porcję z dodatkiem papryki. Przepis tylko nieznacznie Zobacz więcej
Takie buraczki są u nas obowiązkową pozycją co rok. Przepis mam od Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do Zobacz więcej
przepisyismaki
przepisyismaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i Smaki
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 5779

Urozmaicone buraczki na zimę. Składniki: 5 kg buraczków, 3 kg papryki czerwonej, 2 kg cebuli, 1 szkl octu, 1 szkl oleju, 3/4 szkl cukru, 3 łyżki soli. Przygotowanie: Buraczki dokładnie umyć, nie Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Buraczki w słoikach.

Buraczki w słoikach. 13107

Składniki: buraki, olej. Przygotowanie: Buraki ugotować w wodzie do miękkości. Obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Powkładać do słoików. Na wierzch dodać małą łyżeczkę oleju. Dobrze Zobacz więcej
Zdecydowanie wkręciłam się w przetwórstwo warzyw i owoców :) Dziś proponuję sałatkę z buraczków, papryki i cebuli. Jestem zwolenniczką pieczenia buraków. Moim zdaniem to najlepszy sposób, by zachować Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Zimowe buraczki z papryką

Zimowe buraczki z papryką 5709

Zimowe buraczki z papryką .Pyszne i zdrowe docenimy zimą :) składniki 1 kg buraków 1 kg papryki czerwonej 2 cebule 1 szklanka octu 10 %, 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczka Sól, Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mops w kuchni
Buraczki marynowane z papryką

Buraczki marynowane z papryką 6622

Buraczki marynowane z papryką Buraczki te zrobiłam w sierpniu, dopiero teraz otworzyłam słoik, okazało się, że są bardzo dobre, więc mogę Wam w końcu podać sprawdzony przepis. Papryka jest jeszcze w Zobacz więcej
Najłatwiejsza wersja buraczków na zimę. Możemy zastosować je w wersji bez zmian jako pyszny dodatek do obiadu, ale również możemy przerobić je na buraczki zasmażane, dodać do nich starty chrzan, Zobacz więcej
Witajcie :) Mamy sezon na świeże buraczki więc dzisiaj ma dla Was propozycję sałatki z papryką i cebulką. Po prostu pycha a na zimę jak znalazł wystarczą buraki i chęci do jej przygotowania :) Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
buraczki z papryką do słoików

buraczki z papryką do słoików 1666

Sałatka jest delikatna z dość wyraźnym posmakiem papryki, idealna do obiadu na zimę :) Z podanych proporcji wyszło mi 6 słoiczków po 0,5 litra. 3 kg niewielkich buraczków (użyłam odmiany burak Zobacz więcej
Każdego roku przyrządzam buraki właśnie w ten sposób. Dzięki temu mogę cieszyć się prawdziwym aromatem i smakiem domowego barszczu przez cały rok! Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych Składniki na Zobacz więcej
Buraczków na zimę nigdy nie ma za dużo, ile by ich nie zrobić zawsze za szybko znikają ze spiżarni. Przepyszne, łagodne wydanie z papryką i cebulą, w delikatnej zalewie z octem jabłkowym, poprostu Zobacz więcej
Jedna z najlepszych sałatek na zimę, robionych do słoików. Być może dlatego, że tak lubię buraki, albo dlatego że jest tak dobra :) Przygotowanie buraczków na ciepło wymaga czasu, więc często sięgam Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Light Food
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 15653

Jeszcze jedna sałatka do spiżarni, doskonały dodatek do drugiego dania. Zachwyca niebanalnym smakiem. Składniki: 3 kg ugotowanych i startych na tarce o dużych oczkach buraczków 0,5 kg cebuli Zobacz więcej
Jak już wielokrotnie wspominałam uwielbiam buraki, dlatego właśnie nie może ich zabraknąć w słoiczkach na zimę :) Gorąco polecam sałatkę z buraczków z papryką. Idealny dodatek do mięs. Jest naprawdę Zobacz więcej

Paszteciki z mięsem to najczęściej dodatek do czerwonego barszczu, jednak świetnie sprawdzają się także jako przekąska na imprezach czy na lunch do pracy i szkoły. Paszteciki można przyrządzić na wiele sposobów. Najpopularniejsze paszteciki to te z ciasta drożdżowego, natomiast ostatnio bardzo popularne są błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego czy filo.

\ \

Paszteciki z mięsem można wykonać z surowego mięsa mielonego (wieprzowego, wołowego czy drobiowego), ale warto też wykorzystać ugotowane i zmielone mięso z rosołu (samo lub z warzywami). Najszybciej paszteciki zrobimy używając gotowego ciasta np. francuskiego czy filo. Można je kupić zarówno świeże jak i mrożone. Zawijamy w nie mięso z przyprawami i po kilkunastu minutach w piekarniku paszteciki już są gotowe. Trochę więcej uwagi wymagają paszteciki drożdżowe. Po przygotowaniu ciasta, musimy odczekać, aż ciasto wyrośnie i dopiero możemy formować paszteciki, które mogą mieć różnorodne kształty, na przykład: ruloniki, trójkąty, czy koperty. Potem paszteciki znowu muszą wyrosnąć. Przygotowane domowym sposobem paszteciki z mięsem choć bardziej czasochłonne, są jednak zdecydowanie najsmaczniejsze.