buraki bez oczu

Mientablog
Mientablog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mienta blog
Odżywczy sok z burakami

Odżywczy sok z burakami 1349

0
Nie wyobrażam sobie poranka bez kawy jednak co jak co ale taki domowy sok pobudza mnie znacznie lepiej. Gdy tylko mam pod ręką wszystkie składniki to bez zastanowienia wrzucam je do sokowirówki. Sok Zobacz więcej
Przepis na buraczki do zupy robię właściwie na „oko” więc podam tylko produkty , a przyprawiać będziecie według swego gustu i smaku. buraki-ugotowane i starte na tarce o dużych oczkach kwasek Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 8 dużych burakówZobacz więcej
Ja nie przepadam za buraczkami, ale mojej rodzinie bardzo smakują. Te robiłam takie same wiórkibez dodatków, ale na pewno jeszcze kilka słoiczków zrobię z papryką i cebulką. Na zimę do ziemniaczków i Zobacz więcej
Ja jadam te buraczki również do kanapek, a najczęściej same bez niczego ponieważ ich smak jest wyborny. Buraczki duszone na maśle: 8-10 buraków, ugotowanych w skórce, obranych i startych na tarce o Zobacz więcej
, dwa pęczki botwiny, 2 buraki, liść laurowy, ziele angielski, sól i cukier do smaku, sok z cytryny, koperek, dodatkowo zaprawiamy w wersji light - mlekiem, (pół szklanki) w wersji na tłusto śmietaną Zobacz więcej
nietadieta.pl
nietadieta.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nietadieta.pl
Botwinka

Botwinka 138

0
Botwinka Składniki: 5 buraków 1 pęczek botwinki 5 ziemniaków 3 marchewki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku pietruszka seler koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek oleju 1 łyżka octu jabłkowego sól Zobacz więcej
laurowe, ziele angielskie, sól oraz marchew i pietruszkę pokrojone w kostkę. Gotujemy ok. 15 minut. W tym czasie obieramy buraki i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do zupy i gotujemy ok. 20 minut. Zobacz więcej
Jeśli o mnie chodzi buraki mogłyby występować w domowym menu bardzo często gdyż jestem ich wielką fanką. Lubię je pod każdą postacią, ale takie w pieczonym wydaniu mogłabym jeść nawet same,bez Zobacz więcej
Składniki: 1 duży burak czerwony świeże jagody, maliny pestki granatu(słodka odmiana) owoce liczi bez pestek mrożone truskawki, porzeczki czerwone i czarne 2 łyżki oleju lnianego 1 łyżka syropu Zobacz więcej
Składniki 100 g kaszy pęczak 1 burak (ok 250 g) ugotowany lub upieczony 1 czerwona cebula+odrobina oliwy do podsmażenia pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 1/2 bulionu pół czerwonej papryki Zobacz więcej
po 8 miesiącu 2 porcje 80ml czas przygotowania: 15 minut mały buraczek pół jabłka opcjonalnie łyżka jogurtu naturalnego Buraczka ugotować w skórce do miękkości (ok 15 minut w zależności od wielkości, Zobacz więcej
Jeśli nie robiliście jeszcze nigdy zakwasu na barszcz to gorąco Was zachęcam:) Bez niego barszcz nie będzie prawdziwym barszczem. A zbliżające się święta na pewno Was do tego zmotywują:) Zobacz więcej
Piękne w kolorze, serniczki z dodatkiem naturalnego barwnika- buraka :) W smaku go prawie nie czuć, jak ktoś nie wie o tym dodatku to zje i się nie pozna :) 500 g mielonego sera z wiaderka 2 jajka Zobacz więcej
U mnie w domu bardzo lubimy buraczki do obiadu. W tym roku postanowiłam zrobić na zimę z dodatkiem papryki. Zimową porą na pewno będą jak znalazł:) Składniki: 6kg buraków, 6 czerwonych papryk 5 cebul Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Głos oraz zapach ciała najmniej się w nas zmieniają. Cesare Pavese W tym roku w końcu zdecydowałam się zrobić zakwas. Parę lat temu już próbowałam robić zakwas, ale bez powodzenia. Zobacz więcej
minutach należy go wyjąc. Pieczemy ok godziny w 190 stopniach. Wyjmujemy upieczone warzywa. Lekko studzimy i obieramy ze skórki. Na rozgrzanym oleju w garnku szklimy cebulę, wrzucamy buraki i Zobacz więcej
taura
taura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qulinarny.blogspot.com
Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński 1387

2
Ugotowałam buraki: w łupinkach, bez soli, ok. 3 godziny. Ugotowałam 7 sztuk. 4 wykorzystałam do barszczu, resztę obrałam z łupinek i zamroziłam (będę miała gotowe do kolejnego barszczu lub do Zobacz więcej
Nie udało mi się przetrwać tych gorących dni bez porcji chłodnika. Uważam, że to najlepsze lekarstwo na wszystkie zmagania z upałem. Orzeźwiający, lekki, smaczny, cóż więcej sobie wymarzyć? Podaję Zobacz więcej
się truskawką w prostej formie, aby przejść na wyższe poziomy wtajemniczenia. Koktajl truskawkowy Kolejna rzecz bez przepisowa. Truskawki myję, i odszypułkowane wrzucam do blendera. Dodaję maślankę. Zobacz więcej