buraki marynowane z czosnkiem i cebula

czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 692

1
Składniki: 1/2 kg buraków 1 cebula 3 ząbki czosnku kilka kawałków papryki marynowanej sól, pieprz Sposób przygotowania: Buraki ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. … Zobacz więcej
Sos rosyjski ma piękny różowy kolor i wyrazisty smak. Sos można podać do pieczonych mięs serwowanych na zimno, wędlin, gotowanych jajek, sałatek i kanapek. Składniki: 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (22 Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Nawet źródłom doskwiera pragnienie. Cyceron Przepis ze starego numeru kuchni. Sałatka zdecydowanie dla wielbicieli czosnku. Składniki: - 1 kg ziemniaków - 3 buraki - 1 puszka Zobacz więcej
Długo zwlekałem z ich zrobieniem, ale ciekawość smaku zwyciężyła. Przepis zaczerpnięty z bloga Z Majeczką w kuchni. Od siebie dodałem buraczka marynowanego dla koloru i ząbek czosnku :) Na zdjęciu : Zobacz więcej
Składniki: 1 – 2 buraczki,2-3 ziemniaki,1 marchewka, 1 cebula,kiszony lub marynowany ogórek,1/2 kubeczka kiszonej kapusty,oliwa z oliwek,sól ( czasami dodaję białą fasolkę z puszki),koperek. Zobacz więcej
mniejsze i 3 większe burgery): bułki do burgerów: najprostsze bułki albo pełnoziarniste, ziołowe bułki kilka liści sałaty rzymskiej 1 nieduża czerwona papryka 1 nieduża cebula imbir marynowany biały Zobacz więcej
; czosnek; cebula czerwona; sól; pieprz; Przygotowanie: Zamarynuj rybę w buraczku gotowanym posiekanym w blenderze. Możesz użyć do tego wiórków ze słoika.Łosoś powinien marynować się długo, jednak 10 Zobacz więcej
gulaszu piwnego również różne aromatyczne przyprawy, typu sos sojowy, indyjskie curry, chilli, które w połączeniu z piwem nadały wspaniały smak i aromat gulaszowi. Pyszny Gulasz piwny z kaszą Zobacz więcej
Kolejna wersja cukinii marynowanej, tym razem z duecie z buraczkami czerwonymi. Przepis pochodzi z książki pt:,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji" Żałuję tylko, że gotowałam wszystko Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Śledzie "pod pierzynką"

Śledzie "pod pierzynką" 3261

1
2 duże ugotowaneburaki pokrojone w kostkę 2 cebulki drobno posiekane 1 jabłko pokrojone w kostkę 4-5 ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę 1 puszka groszku konserwowego 1 duży słoik pieczarek Zobacz więcej
. SKŁADNIKI : 10 jajek ugotowanych na twardo i obranych BARSZCZ : 1 kg czerwonych buraków pęczek włoszczyzny( marchew,kawałek Zobacz więcej
Bona Apetita bardzo lubi mięsny niedzielny obiad, musi być też do niego kilka dodatków, bo bym chyba umarła... Dzisiaj żeberka i boczek z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem, kremem z buraka, sałatką Zobacz więcej
zupa grzybowa z wędzoną śliwką Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Ryba po grecku w wersji odchudzonej Śledzie marynowane w oleju lnianym Najlepsze Zobacz więcej
do tego 1,5 szklanki cukru, 2 poszatkowane na drobno cebule, 5 zmiażdżonych ząbków czosnku, 3-4 goździki, 4 łyżki soli. Całość gotujemy przez około 10 minut. Gorącym wywarem zalewamy starte buraki i Zobacz więcej
na gazie
na gazie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na gazie
kotlety rybne mielone

kotlety rybne mielone 430

0
Łosoś i jajeczko z brzuszkiem . przepis na cztery porcje. NA KOTLETY RYBNE 200 gram zmielonego świeżego łososia 100 gram zmielonego wędzonego boczku 1 cebula zmielona 3 ząbki czosnku zmielonego 1/2 Zobacz więcej
Burak to warzywo doskonale, a jednak chyba nie do końca wykorzystane. Na warsztatach u Krzysztofa Rabka marynowaliśmy surowego łososia pod kołderką z surowych, startych buraków, soli i posiekanego Zobacz więcej
by coollinaria • 14 kwietnia 2013 • 15 min, gotowanie, kafle, na słono, na zimno, przekąski, Przepisy, sałaty, sosy, warzywa, wegetariańskie • Comments (4) • 1344 Przepadam za boćwiną i burakami. Nie Zobacz więcej
Składniki: 700 gr szynki wieprzowej 20 dag pieczarek 2 cebule 1/2 łyżeczki majeranku 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka pieprzu czarnego 2-3 szkl. wody Marynata do mięsa: 2 Zobacz więcej
minut. Ale ja równie często używam do niej lekko octowych buraków ze słoika, marynowanych na jesieni - specjalnie z myślą o tej właśnie sałatce. Składniki: 4 buraczki, upieczone (ugotowane) i obrane, Zobacz więcej