buraki na barszcz

Barszcz z pieczonych buraków ma nieziemski kolor i smak.Pieczenie nadaje burakom głębi i wyrazistości. Wspaniały smak jesieni kojarzący się z ostatnimi ogniskami i snującym się nisko nad ziemią Zobacz więcej
Zup w menu Bananowego Pola mało, więc postanowiliśmy to zmienić. Dzisiaj polecamy przepis na wegański barszcz z pieczonych buraków z nutką chrzanu. Sycącą i niezwykle smaczną zupkę, a przy tym bardzo Zobacz więcej
W rodzinnym domu mówiło się na taki barszcz - ukraiński. Dodawano do niego zapasy z zamrażarki - kalafior, kapustę, fasolę. U mnie dziś trochę bardziej ubogo, bo tylko z fasolką szparagową, ale pół Zobacz więcej
Za oknami pojawił się śnieg ... W witrynach sklepów pojawiły się świąteczne ozdoby ... Wszystko wokół nasuwa mi na myśl zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Z tego powodu postanowiłam przygotować Zobacz więcej
Na kolacji wigilijnej, tej jedynej w roku obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne potrawy, ale to wcale nie oznacza że musimy je robić zawsze tak samo, choć nie jestem zwolenniczką gotowania barszczu Zobacz więcej
Nie do końca wpisuję się w trend, bo przepisy na barszcze powinny pojawiać się w ubiegłym tygodniu :) No ale za rok też będą Święta, a ten barszcz pojawia się u mnie zawsze w sytuacji awaryjnej, gdy Zobacz więcej
Kiedy w poniedziałek kupowałam buraki do kwaszenia, jak zwykle kupiłam więcej. Wiadomo, że nigdy nie można być pewnym czy aby nie trafi nam się w 2kg jakiś jeden czy dwa zepsute. Miałam jednak Zobacz więcej
Specjalnie dla moich Robaczków, przepis na barszcz czerwony ze smażonych buraków. Jest naprawdę pyszny! Składniki: (na 4 porcje - ja z reguły robię większą ilość) 3 buraki 1 ziemniak 2 szalotki 1 Zobacz więcej
Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 2 l wody kromka chleba razowego Wykonanie: Buraki wyszorować, opłukać, obrać i pokroić na plastry. Buraki włożyć do słoja lub kamiennego garnka dodać kawałki chleba Zobacz więcej
Parę dni temu pokazałam na blogu przepis na kiszone buraki, a dzisiaj prezentuję co można z nich przyrządzić. Barszcz pitny nada się jako dodatek do tradycyjnych krokietów czy uszek. Ma wyraźny Zobacz więcej
Barszcz wigilijny i pierogi to moje ulubione potrawy w to święto. Dziś postanowiłam opisać barszcz z pieczonych buraków. Idealnysmak, barwa i zapach. :) Składniki: 6 średnich buraków, 2l. wywaru Zobacz więcej
Czerwony barszcz ulubiona zupa wielu z nas. Moja na pewno. Ale najlepiej smakuje barszczyk na domowym zakwasie - nie zawiera chemii, konserwantów i nadaje zupie właściwy, niepowtarzalny smak. A zrobić Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Kiszone Buraki / Zakwas Na Barszcz

Kiszone Buraki / Zakwas Na Barszcz 1144

0
Dobra - chyba ostatni świąteczny przepis, niestety nie będę miała więcej czasu. A nawet jak będzie czas, to chyba będzie za późno. Składniki : na litrowy słoik 0,5 kg buraków 3 liście laurowe 4 ziarna Zobacz więcej
Barszcz, kto z nas go nie lubi. W sumie to często wybieram właśnie tę zupę, czy to jestem w restauracji, barze mlecznym czy w domu. W domu grzeszę barszczem z kartonu :)) Wszędzie się objadam Zobacz więcej
24.12.2014 Magda Ten przepis na szybki barszcz na pewno dopiszecie do listy przepisów naco dzień, a nietylko od święta . Co prawda, aby go zrobić trzeba się wcześniej zaopatrzyć w kilka słoików Zobacz więcej
Ten barszcz robiam dwa lata temu. Pomys z pieczonymi burakami zaczerpnam z Kwestii Smaku, cho jak zwykle uprociam po swojemu. Przepis jest do pracochonny, ale efekt wychodzi ciekawy. Barszcz jest Zobacz więcej
To jest zdecydowanie najlepszy pod słońcem barszcz. Jego zasadniczym składnikiem jest zakwas buraczany. Ten nieco zapomniany specjał należy zrobić 5-7 dni przed przygotowaniem barszczu. Jest kapryśny Zobacz więcej
Z pewnością człowiek zagoniony nie będzie miał ochoty i czasu na przygotowanie ,,swojskiego'' kwasu buraczkowego. Jest kilka świetnych, gotowych produktów tego typu i bardzo dobrze. Sama często z Zobacz więcej
W grudniu opublikowaliśmy przepis na wigilijny barszcz czerwony na domowym zakwasie. Ponieważ tę zupę można także ugotować ze świeżych buraków, a do zakwaszenia użyć soku z cytryny, uzupełniamy nasz Zobacz więcej
W każdym domu barszcz czerwony robi się nieco inaczej, moja Mama przygotowuje go ze świeżych buraków. Najbardziej lubię jego wigilijną wersję na warzywnym bulionie z suszonymi grzybami. Natomiast Zobacz więcej