buraki na zimę na barszcz

Czysty czerwony barszcz podaję do krokietów, pierogów i uszek. Najczęściej gotuję jesienią i zimą SKŁADNIKI 1 kg buraków czerwonych 2 marchwie 1 pietruszkę kawałek selera kawałek pora 1 cebula 4 Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Barszcz bieszczadzki

Barszcz bieszczadzki 364

0
Przepis na ten barszcz znalazłam w książce „Kuchnia podkarpacia” (moje strony). Barszcz bardzo podobny do ukraińskiego. Zawiera krojone buraki, ziemniaki i fasolę. Jest bardzo sycący, idealnie Zobacz więcej
od chleba przykrywamy garnek i czekamy :) W lato zakwas będzie gotowy już po 3-4 dniach, w zimę ten proces będzie trwał ok. 1 tygodnia. Przepis na barszcz : - 4 l wody - 4 buraki -czosnek - majeranek Zobacz więcej
jarek284
jarek284 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Teoria smaków
Botwinka na zimę

Botwinka na zimę 2647

1
Botwinka na zimę, czyli pomysł na zamknięcie w słoiku ulubionych smaków wiosny. Zimą w każdym momencie możemy przygotować barszcz czerwony z botwinki lub zupę z buraków. Opis: Liście botwinki Zobacz więcej
To świetny sposób na przygotowanie tartych buraków na zimę. Sprawdza się, gdy nie posiadamy piwnicy i buraki straciły by jędrność podczas przechowywania. A zimą, gdy tylko zamarzy nam się barszcz Zobacz więcej
W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
, możemy ją wykorzystać do przyprawienia barszczu. Składniki: 3 kg ugotowanych i obranych buraczków 4 duże czerwone papryki 4 duże cebule Zalewa: szklanka octu 10% szklanka wody 250 g cukru łyżka Zobacz więcej
Taki barszcz to doskonała, sycąca propozycja na zimę. Nie wyobrażam sobie by o innej porze roku mogła smakować lepiej niż właśnie teraz, gdy za oknem śnieg, mróz i mało słońca. Zupę można zabielić Zobacz więcej
Zimą zazwyczaj mam ochotę na trochę „cięższe” sałaty niż przysłowiowy ogórek i pomidor. Wykorzystuję wtedy bogactwo naszych wspaniałych warzyw. Ta sałata bardzo zaskoczyła moich gości. Niewielu z nich Zobacz więcej
Koncentrat do barszczu czerwonego.( zakwas ) Składniki : 3 kg buraków czerwonych sól liście laurowe ziele angielskie pieprz czarny ( cały ) 1 łyżeczka kwasku cytrynowego woda Sposób wykonania : Buraki Zobacz więcej
Znowu zupa, bo nadal zima. Część wchłonęliśmy, część zawekowaliśmy. Jarzynowa z burakami wyszła baaaardzo spoko. Jeżeli lubicie barszcz i zajadacie się zupami, zróbcie koniecznie. Za jakiś czas Zobacz więcej
Ulubioną surówką Juniora jest taka z tartej marchewki. Urozmaicamy ją dodatkiem jabłek, ananasów, rodzynek lub daktyli z odrobiną oleju. Teraz dołączyła do niej (jeśli jej nie przebiła) surówka z Zobacz więcej
kuchnia kachny
kuchnia kachny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Kachny
Buraczki na zimę

Buraczki na zimę 4913

1
Kochani czas już rozpocząć przygotowywania do zimy. Dynia i inne warzywa już zamrożone, soki z jagód i borówek już dawno się chłodzą, przyszła pora na Weki :) Cykł " przetwory na zimę " rozpoczynam Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Kiszone buraczki

Kiszone buraczki 5542

3
buraczki są świetne zarówno jako przystawka jak i jako baza pod czerwony barszcz,który ma dużo ładniejszy ciemniejszy kolor niż z gotowanych buraków i bardziej wyrazisty smak..a do tego uszka , Zobacz więcej
to sok, świeżo wycisnięty sok z buraczków w dwóch opcjach, taki do wypicia od razu i taki do barszczu na zimę :) 1. ŚWIEŻY SOK Z BURACZKÓW Potrzebujemy: - 2 buraki - 3 marchewki - 1 duże słodkie Zobacz więcej
Jeśli chodzi o buraka to są moje początki w jego towarzystwie. Oprócz znanej nam wszystkim surówki z buraka, tartego i marynowanego w słoiczku na zimę i barszczu rzadko pojawiał się na moim stole, Zobacz więcej
przypadku, stąd ich jakość. Ale zupa wyszła zacna! W sam raz na panujące mrozy. Zupa z pieczonych ziemniaków i kapusty włoskiej [przepis własny] 1/4 główki kapusty włoskiej bez głąba ok 300g 4 spore Zobacz więcej
przypadku, stąd ich jakość. Ale zupa wyszła zacna! W sam raz na panujące mrozy. Zupa z pieczonych ziemniaków i kapusty włoskiej [przepis własny] 1/4 główki kapusty włoskiej bez głąba ok 300g 4 spore Zobacz więcej
borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Zobacz więcej
Barszcz ukraiński to jedna z moich ulubionych zup zimowych: buraki, biała fasola, kapusta, marchewka, seler i przecier pomidorowy – czyli składniki łatwo się zimą przechowujące. Całość gęsta i pożywna Zobacz więcej