buraki w zalewie

Jaja te widziałam na innych blogach. Postanowiłam je zrobić. Ładnie dekorują stół swoim kolorem przyciągają wzrok. Do zalewy: 2 buraki średniej wielkości cebula litr zimnej wody kilka ziarenek ziela Zobacz więcej
Co roku tradycyjne robię ćwikłę na zimę. Tym razem urozmaiciłam nieco ten przepis- dodając paprykę i cebulę. Przyznam, że smak jest rewelacyjny! Składniki: 6 kg buraków 7 cebul 12 papryk 0,5 litra Zobacz więcej
Buraczki to bardzo popularny dodatek do obiadu. Często korzystam z gotowych buraczków w zalewie chrzanowej, które przygotowałam w lecie. Tym razem jednak przygotowałam buraczki ćwikłowe na zimno. Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
(bez tytułu)

(bez tytułu) 349

0
Składniki: 6 kg buraczków 2 kg papryki 8 dużych cebul zalewa 0,5 litra octu 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 łyżki soli Sposób wykonania: buraki ugotować , ostudzić obrać ze skórki i potarkować na Zobacz więcej
, jabłka i ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej. 2. Cebulę i szczypiorek siekamy drobno. 3. Fasolę odsączamy z zalewy. 4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, Zobacz więcej
. Fasolę odcedzić z zalewy dodać do sałatki.Orzechy pokroić i uprażyć na patelni dodać do sałatki. Całość doprawić octem jabłkowym solą i pieprzem do smaku. Dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Włożyć Zobacz więcej
Buraczki czerwone dobrze myjemy i gotujemy . Po ugotowaniu studzimy i obieramy . Następnie ścieramy na tarce duże oczka. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce . Ogórki także ścieramy na tarce duże Zobacz więcej
Burak to bardzo wartościowe warzywo charakteryzujące się dużą zawartością żelaza ikwasu foliowego, witamin z grupyB, witaminy C, magnezu, wapnia, potasu oraz ma właściwości odkwaszające organizm. Tak Zobacz więcej
na dzieci ). Zagotować wodę + olej +cukier +sól. Do gotującej się zalewy włożyć pokrojoną paprykę i cebulę gotować 10 minut. Następnie do zalewy włożyć buraki i ponownie gotować przez 10 min Zobacz więcej
Podarujcie ukochanej osobie łyk zdrowia! Składniki: 3 obrane i pokrojone w kostkę buraki 1 szklanka malin (mogą być mrożone) 1 mango, obrane, pokrojone w kostkę 2-3 cm obranego i posiekanego imbiru 1 Zobacz więcej
1 opakowanie tuńczyka w puszce 2 szalotki 2 ugotowane średnie buraki kilka małych korniszonów 1 puszka fasoli białej lub czerwonej 2 łyżki jogurtu greckiego sok z połowy cytryny pierz cytrynowy,sól Zobacz więcej
, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osączyć , pokroić. Pieczarki pokroić w kostkę. Groszek odlać z zalewy, Zobacz więcej
Składniki: 3 kg buraków 1 kg papryki 1 kg cebuli 1 łyżka soli Buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tartce na grubych oczkach. Odstawić. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Zobacz więcej
wymieszać. Zalewa: 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 szklanka cukru 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu Składniki zalewy zagotować. Letnią wlać do warzyw, wymieszać. Przekładać do słoików, uzupełnić Zobacz więcej
1/2 szklanki wody 1 szklankę cukru i łyżeczkę soli. Zagotowujemy dodając kulki pieprzu i liść laurowy kilka sztuk . Po zagotowaniu dodajemy posiekana cebulę .Gotujemy ok 5 min . Wcześniej buraki Zobacz więcej
« Tort kajmakowy czyli o ... Sałatka z buraków, papryki i cebuli Przepis od teściowej. Buraczki wyszły dobre, choć następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru. Ja robiłam z połowy porcji i otrzymałam Zobacz więcej
Moimi ulubionymi buraczkami na zimę są te w zalewie chrzanowej. Ale tym razem chciałam spróbować innych i padło na ten przepis. Pyszne wyszły - na zimę będą jak znalazł. Składniki: 3 kg buraków 3 duże Zobacz więcej
Buraki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Następnie ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę kroimy drobno, paprykę kroimy w cienkie paseczki dł ok 2 Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Buraczki na zimę.

Buraczki na zimę. 3479

0
) - łyżeczkę pieprzu - 4 łyżki soli - 3 drobno pokrojone cebule Buraczki ugotować w łupinach. Wystudzić , obrać i utrzeć. Skladniki zalewy zagotować.Zalewą zalać buraczki . Wymieszać. Wkladać do Zobacz więcej