Chłodnik z czerwonych buraków Chłodnik z czerwonych buraków... Wiórki czerwonych buraków zatopione w mieszance jogurtu i kefiru. Chrupiące kawałeczki zielnonego ogórka i rzodkiewki. Doprawione
Zobacz więcej
Propozycja dla zwolenników warzyw w wypiekach. Spotykałam już w ciastach cukinię i marchew, ale buraków jeszcze nie. To pyszne ciasto wypatrzyłam u Pinkcake. Ciasto podzieliło rodzinę na zwolenników i
Zobacz więcej
Tak z burakami właśnie!! Przepis na tyle mnie zaciekawił, że wbrew zdrowemu rozsądkowi postanowiłam upiec tak interesujące ciasto. I co mogę o nim powiedzieć. Jak dla mnie, bez przesady, jedno z
Zobacz więcej
Niedoceniony i zapomniany przeze mnie burak wraca do łask. To barwne warzywo przez lata kojarzyło mi się z ulubionym składnikiem zapiekanki mojej Mamy i barszczem, który w dzieciństwie jadłam z
Zobacz więcej
Buraki to chyba jedne z najbardziej niedocenianych warzyw. Sama przez wiele lat praktycznie nie używałam ich w swojej kuchni. Nie sądziłam, że te niepozorne bulwy mogą być taką skarbnicą wartości
Zobacz więcej
Zima to piękna pora roku, ale uboga w świeże owoce i warzywa. Dlatego wciąż szukam rozwiązań które pozwolą mi jakoś te braki uzupełnić. Pieczone buraki są do tego idealne! Po upieczeniu są jędrne i
Zobacz więcej
Ulubiona zupa mojego męża i według przepisu jego rodziców :) Ja dotychczas z mojego domu rodzinnego znałam jedynie barszcz czerwony z krojonymi burakami. Zupa ta, którą robię obecnie według przepisu
Zobacz więcej
Zapraszam na bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne brownie z buraków. Jesz bez żadnych wyrzutów Przepis lekko zmodyfikowany, zaczerpnięty odhttp://kingaparuzel.pl Składniki: 3 średnie upieczoneburaki
Zobacz więcej
Najprostszy przepis na buraki, zgodny z ideą Prostego Żarcia! Niektórzy do buraków z patelni dodają cebulę i sok z cytryny, ale mi najbardziej smakują tylko z masłem i mąką :) Czas przygotowania: ok
Zobacz więcej
Pieczone buraki mają lepszy smak niż te gotowane w mundurkach. Choć ich pieczenie zajmuje grubo ponad godzinę. Dlatego namawiam, żeby upiec sobie kilka buraczków przy okazji pieczenia mięs, zapiekanek
Zobacz więcej
Wiem jak kochacie fit słodycze, wiem również że przepadacie za czekoladą. Dziś dla Was przepis ekstremalny. Przepis niezwykle prosty i smaczny. Brownie z buraków na mące kokosowej. Buraki niesamowicie
Zobacz więcej
Do udekorowania tortu ze Świnką Peppą użyłam m.in. różowych wiórków kokosowych. Zrobiłam je sama, a sposób wykonania jest banalnie prosty. Potrzebujemy: wiórki kokosowe burak czerwony - wystarczy
Zobacz więcej
Buraki kiszone Składniki: - buraki - sól - przyprawy: pieprz, ziele, listek - czosnek - marchewka Zrobione podobnie jak ogórki kiszone. Krojone w cienkie plastry ok. 0,5cm. Dodałam listek, ziele i
Zobacz więcej
Ostatnio mam wielką ochotę na buraki. Może dlatego, że odkryłem jak tanio można kupić słoik ugotowanych buraków w supermarkecie, a może dlatego, że ciągle jem tylko pomidory i ogórki. W związku z tym
Zobacz więcej
Zapraszam na bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne brownie z buraków. Jesz bez żadnych wyrzutów Przepis lekko zmodyfikowany, zaczerpnięty odhttp://kingaparuzel.pl Składniki: 3 średnie upieczoneburaki
Zobacz więcej
Burak w roli głównej. Kolejne warzywo darzone przeze mnie bezkompromisowym uwielbieniem.Kilka przykładów ulubionych "buraczanych" smaków zasmażane młode buraczki ze śmietaną i młode ziemniaczki z
Zobacz więcej
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej
Zobacz więcej
Surówka z buraków z jogurtem... Wiórki czerwonych buraków i soczystych jabłek. Do tego drobno posiekana cebula. A całość skropiona sokiem z cytryny i oblana jogurtem. Pycha! Składniki: 1 kg czerwonych
Zobacz więcej
Nie ma nic prostszego od tej sałatki. Lubiana w moim domu przez wszystkich.Jest to również smak z mojego dzieciństwa ponieważ zawsze w ten sposób buraki przyrządzała moja mama. Mała ilość składników i
Zobacz więcej
Jako dziecko bez opamiętania zajadałam się zasmażanymi burakami. Dziś za nimi nie przepadam, ale te w occie, starte na wiórki mogłabym jeść łyżkami i wciąż czułabym niedosyt. To najpyszniejsze buraki
Zobacz więcej