Na początku zeszłego tygodnia dostałam od grupy Sawex food paczuszkę z ryżami Britta. Bardzo się ucieszyłam, bo są to bardzo dobre ryże i będę miała okazję je poznać. Kiedyś miałam zwykły biały. W
Zobacz więcej
Nie wiedziałam co dziś zjem na obiad i kolację. Tak się zastanawiałam czy iść do miasta czy coś ugotować – padło na to drugie. Oczywiście koncept na buritto narodził się w sklepie. Nie robiłam nigdy
Zobacz więcej
Wspomnień czar – Klub kolacyjny Barilla, Kraków Klub kolacyjny Barilla, Kraków Klub kolacyjny Barilla brzmi enigmatycznie, prawda ? A okazało się być bardzo przyjemnym spotkaniem w towarzystwie ludzi
Zobacz więcej
Po co jedziesz do Kopenhagi? No jak to po co – aby jeść! A okazja ku temu była wręcz idealna, a był nią odbywajacy się już od 12 lat Copenhagen Cooking & Food Festival – trwającym ponad tydzień
Zobacz więcej
Od kilku dni zbieram się, żeby dodać post ze zdjęciami, ale poczeka jeszcze chwilę. Dziś wrzucam zdjęcia burraty – burrata i sałata, sałata z burratą. Nie wiem. Nie mam pomysłu na tytuł posta, gdyż
Zobacz więcej
Burrata to mozzarella wzbogacona śmietaną. Najpierw wgryzamy się w znajomą gumowatą teksturę mozzarelli, aby następnie odkryć kremowe wnętrze. Poezja. Burrata is a mozzarella cheese enriched with
Zobacz więcej
Kolejny, otrzymany w ramach współpracy, ryż jaki wypróbowałam to Britta ryż brązowy. Jest to najbardziej wartościowy ryż na świecie, ponieważ należy do jednych z najmniej przetwarzanych, dzięki czemu
Zobacz więcej
Często zastanawiam się co podać na ciepłą kolację. Ostatnio przygotowałam pikantne buritto, które mój mąż uwielbia! Mięsny farsz dość pikantnie przyprawiony zawinięty w placki tortilli i podpieczony w
Zobacz więcej
Burrata Burratę odkryłam dzięki znajomym Włochom i od razu się w niej zakochałam. Z zewnątrz przypomina mozarellę, w środku jest kremowa, bardzo delikatna. Idealna na przystawkę, gdy na danie główne
Zobacz więcej
Była raz sobie dziewczynka. Z prosiakiem. Miała na imię April, pracowała jako szefowa kuchni w Nowym Jorku.Była pracowita, pomysłowa, zyskała sobie uznanie. I gwiazdkę Michelin dla swojej restauracji,
Zobacz więcej
Jesteśmy z powrotem w Berlinie. Zajęło to, bagatela, 100 godzin lotów, albo przynajmniej prawie. Z pewnością 4 loty, trochę czasu na lotniskach w Sydney, Hongkongu i Monachium. Zaczęłam 2 marca o 4
Zobacz więcej
Burrata di bufala ze świeżymi figami. Burrata di bufala to wspaniały włoski ser z mleka bawolego, wywodzący się z Apulii, któryznakomicie sprawdza się zarówno w zestawieniu z owocami, jak i z
Zobacz więcej
Coś jakby buritto Kiedyś w Warszawie była taka fajna, choć fastfoodowa restauracja Taco Bell. Nie wiem, czy teraz bym jeszcze coś z niej zjadła, ale kilkanaście lat temu tamte tacos i burritos
Zobacz więcej
Jak, za pomocą jedzenia, zrobić dobre, albo nawet piorunujące wrażenie na kimś* i zbytnio się przy tym nie napracować? I jak takie wrażenie zrobić, nie posiadając szczególnych kulinarnych
Zobacz więcej
Nadszedł czas, w którym jedzeniowo jestem najszczęśliwsza. To chyba dlatego, że mam pomidorową duszę i może nawet charakter. Pomidory w odsłonie wakacyjnej mogę jeść od rana do nocy. Kupuję je w
Zobacz więcej
Dynia makaronowa to taki wynalazek który po upieczeniu staje się makaronem, stąd i jej nazwa. Burrata zwana jest także "woreczkiem szczęścia" i ja się z tym zgadzam w 100%. Burrata to świeży włoski
Zobacz więcej
To takie oczywiste, że wszytko co dobre szybko się kończy, ale czemu akurat w tym stwierdzeniu musi być aż tyle prawdy? Do tegorocznego urlopu ledwo udało mi się dotrzeć. Poziom stresu i przemęczenia
Zobacz więcej
Rozpoczyna się Copenhagen Cooking & Food Festival - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn
Zobacz więcej
No i w końcu, Kraków! Tak, zaczęło się event kulinarny dla blogerów opatrzony warsztatami fotograficznymi, a zwieńczony nie zapomnianą kolacją. Ale po kolei... Przypadek czy przeznaczenie? Śmiem
Zobacz więcej
Była raz sobie dziewczynka. Z prosiakiem. Miała na imię April, pracowała jako szefowa kuchni w Nowym Jorku.Była pracowita, pomysłowa, zyskała sobie uznanie. I gwiazdkę Michelin dla swojej restauracji,
Zobacz więcej