burfi

ZOBACZ TAKŻE:

kuchareczka
kuchareczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
burfi

burfi 255

0
z kardamonem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy, następnie wylewamy do foremki. Ja skorzystałam z foremek do babeczek, by potem wyjąć deser z papierków, wystarczyło włożyć papierek na 4 sekundy Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Burfi

Burfi 251

0
Burfi to bardzo słodkie indyjskie łakocie o intensywnym smaku kokosa, który jest jednym z głównych składników tego przypominającego swoim wyglądem śnieg specjału. Jeśli nie mieliście okazji spróbować Zobacz więcej
andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Karmelowe burfi

Karmelowe burfi 260

0
Burfi to rodzaj słodyczy indyjskich na bazie mleka oraz cukru. Wyróżniamy kilka rodzajów burfi, m.in: besan barfi - z mąki z ciecierzycy, kaaju barfi - z orzechami nerkowca, pista barfi - z Zobacz więcej
przyprawami. Moimi słodkimi faworytami jest halawa i burfi. Halawa pojawi się za jakiś czas na blogu. Dziś czas na burfi lub jak kto woli barfi Co to takiego jest. Długo gotowane mleko z cukrem i Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Til ki burfi

Til ki burfi 295

0
Pilaw z kurczaka z ... » Til ki burfi Til ki burfi to przykład typowego indyjskiego deseru, który bardzo często powstaje na bazie mleka i jest bardzo tłusty i bardzo słodki :) Ten jest właśnie taki. Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Indii
Mleczne barfi (Milk Burfi)

Mleczne barfi (Milk Burfi) 298

0
Burfi (barfi) to tradycyjny smakołyk kuchni indyjskiej przygotowywany z okazji różnych uroczystości i świąt. Istnieje wiele przepisów na burfi, deser może być przyrządzany z użyciem rozmaitych Zobacz więcej
Burfi to indyjski przysmak, który jak na indyjskie słodkości przystało jest bardzo słodki. Przepis podglądnięty wKwestii Smakui właściwie bez zmian. - 70 g masła - 1/2 szklanki cukru (u mnie: Zobacz więcej
zauważyłem, lubują się w takich słodkich kulkach i jest wiele różnych przepisów. Poniżej pierwsza część poszukiwań - kulki burfi. Skład: - Wiórki kokosowe 200 g + 50 g do obtoczenia kulek - Mleko Zobacz więcej
Kaju burfi(lub inaczej kaju katli) to jedna z odmian barfi – bardzo popularnego indyjskiego smakołyku przygotowywanego chętnie z okazji różnych świąt i uroczystości. Jest jednym z tradycyjnych Zobacz więcej
Inspirację do zrobienia dzisiejszego ciasta zaczerpnęłam z przepisu na badam burfi (stąd). Składniki użyte przeze mnie odbiegają jednak od tych tradycyjnie dodawanych do burfi – nie ma wśród nich Zobacz więcej
Izaa
Izaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniam...mniam...
badam burfi...

badam burfi... 504

0
dodano: 13 listopada 2013 17:23 Czuję, żemusi byc bardzo słodkie :) Wygląda świetnie :) autor Ola blog: http://chillijemy.blogspot.com/ dodano: 06 sierpnia 2012 9:50 Wygladaja pysznie. W ogole Zobacz więcej
Quchniomania25 lutego 2014 16:07 Witam, na poczatek tyle ile zmieści się na czubeczek łyżeczki do herbaty. Spróbuj, czy z taką ilością kardamonu Ci smakuje, zawsze możesz dodac wiecej. Wszystko zależy Zobacz więcej
F1 od kuchni - podsumowanie Grand Prix Indii Trochę dałam ciała, bo elegancko przygotowałam kurczaka po indyjsku i do niego fajne pierożki a'la samosy, które miały trafić do tej akcji i... nie wyszły Zobacz więcej
No, może nie zupełnie krówki, ale trochę je przypominają, autorka przepisu określiła je mianem burfi, a że nie mam pojęcia o indyjskich słodkościach, pozostanę przy krówkach. Co by to nie było, jest Zobacz więcej
z Serem i Warzywami Salsa Pomidorowa Sałatka z Krewetkami, Pomidorami i Oliwkami Burfi Pieczone Pestki Dyni Sałatka z Ryżem, Fasolą i Tuńczykiem Sałatka Śledziowa Hawajska Sałatka z Selera z Ananasem Zobacz więcej
Ostatnio były burfi, teraz przyszedł czas na inne popularne w Indiach kulki. Nie są one tak słodkie jak burfi, a kardamon i orzechy nadają wytrawności. Są dla mnie bardziej indyjskie, choć mniej Zobacz więcej
nawet mielić je na proszek, ale okazało się, że orzechy były jeszcze zbyt wilgotne – powstawało mi raczej coś w stylu pasty. Skoro miałam już obrane 3 szklanki orzechów włoskich, pomyślałam, że Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Chum chum

Chum chum 304

0
Kolejny indyjski deser z przepisu Manjuli. Jest indyjski i robi się go z sera paneer, więc nastawiałam się na coś wyjątkowego, ale nie powiem, żeby mi się uszy trzęsły w czasie konsumpcji ;) Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
KOCHAM INDIE

KOCHAM INDIE 483

2
są to dania nieziemsko słodkie i bardzo tłuste, nie do codziennego jedzenia. Ale i tak je kocham. Ten deser skompilowałam sobie z dwóch przepisów, z blogów Mahanandi i Ajurweda w kuchni. BURFI Zobacz więcej
cukru – ksylitol), mak i ulubione bakalie. Pewnie zauważyliście, że do przygotowania wielu tradycyjnych wigilijnych potraw używa się właśnie miodu i maku. Według naszych przodków miód miał zapewnić Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: