burfi

ZOBACZ TAKŻE:

kuchareczka
kuchareczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
burfi

burfi 283

0
z kardamonem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy, następnie wylewamy do foremki. Ja skorzystałam z foremek do babeczek, by potem wyjąć deser z papierków, wystarczyło włożyć papierek na 4 sekundy Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Burfi

Burfi 269

1
Burfi to bardzo słodkie indyjskie łakocie o intensywnym smaku kokosa, który jest jednym z głównych składników tego przypominającego swoim wyglądem śnieg specjału. Jeśli nie mieliście okazji spróbować Zobacz więcej
andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Karmelowe burfi

Karmelowe burfi 277

0
Burfi to rodzaj słodyczy indyjskich na bazie mleka oraz cukru. Wyróżniamy kilka rodzajów burfi, m.in: besan barfi - z mąki z ciecierzycy, kaaju barfi - z orzechami nerkowca, pista barfi - z Zobacz więcej
przyprawami. Moimi słodkimi faworytami jest halawa i burfi. Halawa pojawi się za jakiś czas na blogu. Dziś czas na burfi lub jak kto woli barfi Co to takiego jest. Długo gotowane mleko z cukrem i Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Til ki burfi

Til ki burfi 311

0
Pilaw z kurczaka z ... » Til ki burfi Til ki burfi to przykład typowego indyjskiego deseru, który bardzo często powstaje na bazie mleka i jest bardzo tłusty i bardzo słodki :) Ten jest właśnie taki. Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Indii
Mleczne barfi (Milk Burfi)

Mleczne barfi (Milk Burfi) 319

0
Burfi (barfi) to tradycyjny smakołyk kuchni indyjskiej przygotowywany z okazji różnych uroczystości i świąt. Istnieje wiele przepisów na burfi, deser może być przyrządzany z użyciem rozmaitych Zobacz więcej
Burfi to indyjski przysmak, który jak na indyjskie słodkości przystało jest bardzo słodki. Przepis podglądnięty wKwestii Smakui właściwie bez zmian. - 70 g masła - 1/2 szklanki cukru (u mnie: Zobacz więcej
zauważyłem, lubują się w takich słodkich kulkach i jest wiele różnych przepisów. Poniżej pierwsza część poszukiwań - kulki burfi. Skład: - Wiórki kokosowe 200 g + 50 g do obtoczenia kulek - Mleko Zobacz więcej
Kaju burfi(lub inaczej kaju katli) to jedna z odmian barfi – bardzo popularnego indyjskiego smakołyku przygotowywanego chętnie z okazji różnych świąt i uroczystości. Jest jednym z tradycyjnych Zobacz więcej
Inspirację do zrobienia dzisiejszego ciasta zaczerpnęłam z przepisu na badam burfi (stąd). Składniki użyte przeze mnie odbiegają jednak od tych tradycyjnie dodawanych do burfi – nie ma wśród nich Zobacz więcej
Izaa
Izaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniam...mniam...
badam burfi...

badam burfi... 506

0
dodano: 13 listopada 2013 17:23 Czuję, żemusi byc bardzo słodkie :) Wygląda świetnie :) autor Ola blog: http://chillijemy.blogspot.com/ dodano: 06 sierpnia 2012 9:50 Wygladaja pysznie. W ogole Zobacz więcej
Quchniomania25 lutego 2014 16:07 Witam, na poczatek tyle ile zmieści się na czubeczek łyżeczki do herbaty. Spróbuj, czy z taką ilością kardamonu Ci smakuje, zawsze możesz dodac wiecej. Wszystko zależy Zobacz więcej
Malwinna przygotowała Kurczaka z mango i papryką Shinju przygotowała Rybę smażoną na ostro oraz Masala Bhat, czyli ryż z przyprawami A ja, Adrijah, przygotowałam Indyjskie pierożki z warzywami środa, Zobacz więcej
No, może nie zupełnie krówki, ale trochę je przypominają, autorka przepisu określiła je mianem burfi, a że nie mam pojęcia o indyjskich słodkościach, pozostanę przy krówkach. Co by to nie było, jest Zobacz więcej
z Bakłażana Krem Czekoladowy z Bananów Kimchi Chleb z Kaszy Jaglanej Trufle z Białej Czekolady Brzoskwinie z Serem Pizza na Spodzie z Kaszy Jaglanej Galaretki Drobiowe Tymbaliki Sos Tatarski Roladki Zobacz więcej
Ostatnio były burfi, teraz przyszedł czas na inne popularne w Indiach kulki. Nie są one tak słodkie jak burfi, a kardamon i orzechy nadają wytrawności. Są dla mnie bardziej indyjskie, choć mniej Zobacz więcej
nawet mielić je na proszek, ale okazało się, że orzechy były jeszcze zbyt wilgotne – powstawało mi raczej coś w stylu pasty. Skoro miałam już obrane 3 szklanki orzechów włoskich, pomyślałam, że Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Chum chum

Chum chum 306

0
Kolejny indyjski deser z przepisu Manjuli. Jest indyjski i robi się go z sera paneer, więc nastawiałam się na coś wyjątkowego, ale nie powiem, żeby mi się uszy trzęsły w czasie konsumpcji ;) Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
KOCHAM INDIE

KOCHAM INDIE 513

2
są to dania nieziemsko słodkie i bardzo tłuste, nie do codziennego jedzenia. Ale i tak je kocham. Ten deser skompilowałam sobie z dwóch przepisów, z blogów Mahanandi i Ajurweda w kuchni. BURFI Zobacz więcej
cukru – ksylitol), mak i ulubione bakalie. Pewnie zauważyliście, że do przygotowania wielu tradycyjnych wigilijnych potraw używa się właśnie miodu i maku. Według naszych przodków miód miał zapewnić Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: