burgul

Ezo gelin corbasi - tak wg przepisu nazywa się ta zupa. Kolejna próba przywołania smaków z Turcji. Tym razem zupa z czerwonej soczewicy z przepysznym bulgurem. Zupa gęsta a więc sycąca. Moja wyszła Zobacz więcej
Pysznie, a co ważne taką świetną rybę w ziołach można "wyczarować" dzięki foli spożywczej! Magia w wiosennej kuchni fot. D.Szymborska Ha! Nie trzeba mieć specjalnych dwóch maszyn – takiej, która Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MniuMniu
SEITAN PO BURGUNDZKU

SEITAN PO BURGUNDZKU 89

Seitan po burgundzku to moja roślinna, ale absolutnie wyśmienita wersja znanej mięsnej potrawki. Głównym składnikiem jest wyżej wspomniany seitan, który tak jak ja możecie przygotować sami lub Zobacz więcej
Przepis na wołowinę po burgundzku Podczas ostatnich warsztatów kulinarnych w The Plate w Warszawie pracowaliśmy z genialną wołowiną od Beskidzki Wypas . Wszystkie dania były wyśmienite, ale jedno Zobacz więcej
Dom Pachnący Żywicą: Winnica #15 Ciecz Bordoska / Burgundzka Dom Pachnący Żywicą DomPachnacyZywica Vlog oraz Blog o tematyce lifestylowej, winnicy, winiarstwie, ogrodzie, piwowarstwie, Zobacz więcej
Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Zapewne wielu z Was kojarzy mięsne francuskie danie boeuf bourgiuignon. Dziś proponuję wersję tego aromatycznego gulaszu, ale bez mięsa. Myślę, że pieczarki bourguignon zachwycą nie tylko wegetarian i Zobacz więcej
Myślę Francja, widzę bagietki i sos burgundzki. Do tematu bagietek wrócimy kiedy indziej, a dziś zajmiemy się sosem. Czas temu sprzyja, bo jesienią lubimy i potrzebujemy rozgrzewających, sycących Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 274

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 72

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ

WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ 32

Dostałam przepiękny żeliwny garnek. Nie będę tego ukrywać, a marzył mi się już od jakiegośczasu. Znacie francuską firmaLe Creuset, tak te gary które kosztują krocie i mają piękne kolory. Ale to na Zobacz więcej
sosnowski.marcin
sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MarcinChef
Buraki po burgundzku

Buraki po burgundzku 24

Obiad bez mięsa wydaje się niemożliwy? Musisz koniecznie spróbować tych wspaniałych buraków, które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Gulasz po Burgundzku Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Dolcevita in my kitchen: Clervaux w Luksemburgu. Podróże. Dolcevita in my kitchen Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta... 10 wrz 2016 Clervaux w Luksemburgu. Podróże. Miasteczko Zobacz więcej
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Wariacja na temat wołowiny Zobacz więcej
Policzki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę szansę uważam się za szczęściarę, że w moim sklepie były i Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Gulasz po burgundzku

Gulasz po burgundzku 321

Gulasz po burgundzku, czyli boeuf bourguignon, to klasyczne danie kuchni francuskiej. Niezwykle aromatyczna potrawa z wołowiny, z dodatkiem wędzonego boczku, pieczarek i małych cebulek. Gotowana w Zobacz więcej
Słynny francuski gulasz z długo gotowanego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, warzyw i pieczarek. Charakterystycznego aromatu nadaje mu spora ilość czerwonego wina. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa Zobacz więcej
W przygotowaniu tego dania wykorzystałam mój nowy nabytek - wolnowar marki Crock Pot. Ponieważ to moje pierwsze dzieło wolnowarowe (owsianki nie liczę...), inspirowałam się dwoma przepisami Zobacz więcej
Okazało się, że kuchnia francuska to nie nasze smaki... Wszystko jest niby dobre, ale nie przemawia do nas... Za mało przypraw, za dużo warzyw;) Gulasz nam nie smakował... co tu dużo mówić, był Zobacz więcej