burgundzku

Smaczne i pożywne danie. Podajemy je „do góry nogami” czyli wykładając potrawę na talerz poprzez odwrócenie garnka. Składniki ok 500 g ziemniaków 50 g boczku (najlepiej wędzonego) 1,5 laski kiełbasy … Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Rondel burgundzki

Rondel burgundzki 89

0
Rondel burgundzki to zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem różnego rodzaju mięs. Nie wiem skąd wzięła się nazwa i czy faktycznie potrawa ta pochodzi z burgundii, dla mnie jest to niezapomniany smak Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 338

2
Dzisiaj przed Wami kolejne jednogarnkowe rozgrzewające danie na jesień. Pyszna i aromatyczna wołowina po burgundzku, której pozazdroszczą Wam wszyscy okoliczni sąsiedzi! Czytaj więcej » Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Gulasz po Burgundzku Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy Zobacz więcej
je tak jak wołowinę po burgundzku. Prosto i klasycznie. Danie wyszło bardzo dobre, policzki się rozpływały w ustach. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze je kiedyś kupić i spróbować zrobić z nich coś Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Ślimaki po burgundzku

Ślimaki po burgundzku 51

0
Ślimaki po burgundzku fot. D.Szymborska „Ja to nic gotowego nie kupuje”, „No co ty, takie mrożonki to świństwo”, „Żeby tak iść na łatwiznę i tylko odgrzewać”. Niby się zgadzam z tymi zdaniami, niby. Zobacz więcej
Moja kochana druga połowa postanowiła zrobić wołowinę po burgundzku według tego przepisu Chodziło to za nami od bardzo dawna ale nigdy nie było czasu. Mięso należy dzień wcześniej moczyć w marynacie z Zobacz więcej
Na dzisiejszy obiadek moja wersja gulaszu po burgundzku. Jeśli jeszcze nie próbowaliście mięska przyrządzanego w ten sposób musicie koniecznie spróbować. Polecam i zapraszam:) Gulasz po burgundzku - 1 Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
W ostatnią sobotę gościliśmy u nas znajomych. Postanowiliśmy wypróbować nasz nowy zestaw do fondue. Zdecydowaliśmy się na mięsne fondue burgundzkie (fondue bourguignonne). Przygotowaliśmy pyszne mięso Zobacz więcej
bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1/4 selera 600g wołowiny 2 marchewki 300g pieczarek Zobacz więcej
Dzisiaj specjały kuchni francuskiej. Dla jedynych to prawdziwy rarytas, dla innych coś, czego nigdy nie włożyliby do ust. Mowa jest o ślimakach - uważanych za afrodyzjaki. Dla tych, którzy bardzo je Zobacz więcej
właśnie tutaj przyrządza się słynne ślimaki po burgundzku z dodatkiem masła z czosnkiem i pietruszką. Bywają zazwyczaj podawane jako przystawka z dodatkiem grzanek. W Polsce ślimaki winniczki są pod Zobacz więcej
pieczarek i obsmażamy na patelni. Dodajemy do naczynia, mieszamy i pieczemy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Jeśli użyjemy świeżego tymianku to dodajemy go zaraz przed podaniem, natomiast jeśli Zobacz więcej
jednocześnie Julie & JUlia z cudną Meryl Streep w roli Child. Wołowina Po Burgundzku 750 gr wołowiny 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku 300 ml wytrawnego czerwonego wina 200 ml bulionu Zobacz więcej
Lubimy wołowinę, zwłaszcza w postaci ambrozji, ale ileż można... Dość smakowicie brzmi przepis na wołowinę po burgundzku, ale niestety - istota jej smaku polega na winie, a naszym plebejskim Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 192

1
Choć przygotowanie wołowiny po burgundzku, wymaga poświęcenia jej kilku godzin, to efekt zadowoli pewnie każde podniebienie. To chyba najpyszniejsze danie z udziałem wołowiny jakie jadłam. Mięso przy Zobacz więcej
pieczarek i obsmażamy na patelni. Dodajemy do naczynia, mieszamy i pieczemy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Jeśli użyjemy świeżego tymianku to dodajemy go zaraz przed podaniem, natomiast jeśli Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku. Klasyk kuchni francuskiej. Trochę jak nasz gulasz wołowy ale ... dużo bardziej wytrawny. Jeśli nie lubicie smaków wytrwanych, to nie będzie danie dla Was. W daniu mocno czuć Zobacz więcej