burgundzku

mniumniu
mniumniu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MniuMniu
SEITAN PO BURGUNDZKU

SEITAN PO BURGUNDZKU 76

Seitan po burgundzku to moja roślinna, ale absolutnie wyśmienita wersja znanej mięsnej potrawki. Głównym składnikiem jest wyżej wspomniany seitan, który tak jak ja możecie przygotować sami lub Zobacz więcej
Zapewne wielu z Was kojarzy mięsne francuskie danie boeuf bourgiuignon. Dziś proponuję wersję tego aromatycznego gulaszu, ale bez mięsa. Myślę, że pieczarki bourguignon zachwycą nie tylko wegetarian i Zobacz więcej
Dom Pachnący Żywicą: Winnica #15 Ciecz Bordoska / Burgundzka Dom Pachnący Żywicą DomPachnacyZywica Vlog oraz Blog o tematyce lifestylowej, winnicy, winiarstwie, ogrodzie, piwowarstwie, Zobacz więcej
Przepis na wołowinę po burgundzku Podczas ostatnich warsztatów kulinarnych w The Plate w Warszawie pracowaliśmy z genialną wołowiną od Beskidzki Wypas . Wszystkie dania były wyśmienite, ale jedno Zobacz więcej
Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 235

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 61

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Wariacja na temat wołowiny Zobacz więcej
Policzki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę szansę uważam się za szczęściarę, że w moim sklepie były i Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ

WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ 29

Dostałam przepiękny żeliwny garnek. Nie będę tego ukrywać, a marzył mi się już od jakiegośczasu. Znacie francuską firmaLe Creuset, tak te gary które kosztują krocie i mają piękne kolory. Ale to na Zobacz więcej
Słynny francuski gulasz z długo gotowanego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, warzyw i pieczarek. Charakterystycznego aromatu nadaje mu spora ilość czerwonego wina. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Rondel burgundzki

Rondel burgundzki 94

Rondel burgundzki to zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem różnego rodzaju mięs. Nie wiem skąd wzięła się nazwa i czy faktycznie potrawa ta pochodzi z burgundii, dla mnie jest to niezapomniany smak Zobacz więcej
sosnowski.marcin
sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MarcinChef
Buraki po burgundzku

Buraki po burgundzku 23

Obiad bez mięsa wydaje się niemożliwy? Musisz koniecznie spróbować tych wspaniałych buraków, które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży Zobacz więcej
Smaczne i pożywne danie. Podajemy je „do góry nogami” czyli wykładając potrawę na talerz poprzez odwrócenie garnka. Składniki ok 500 g ziemniaków 50 g boczku (najlepiej wędzonego) 1,5 laski kiełbasy … Zobacz więcej
W przygotowaniu tego dania wykorzystałam mój nowy nabytek - wolnowar marki Crock Pot. Ponieważ to moje pierwsze dzieło wolnowarowe (owsianki nie liczę...), inspirowałam się dwoma przepisami Zobacz więcej
No to doczekaliście się w końcu słonego przepisu na mojej "słodkiej" stronie:) W moim domu robisiędużowytrawnych posiłków jednak nigdy niepotrafiądoczekaćmomentu publikacji na blogu z kilku powodów: Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
W ostatnią sobotę gościliśmy u nas znajomych. Postanowiliśmy wypróbować nasz nowy zestaw do fondue. Zdecydowaliśmy się na mięsne fondue burgundzkie (fondue bourguignonne). Przygotowaliśmy pyszne mięso Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pełny talerz
Fondue mięsne po burgundzku

Fondue mięsne po burgundzku 741

Fondue mięsne po burgundzku Fondue wywodzi się ze Szwajcarii. Powstało jako sprytny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Dodatkowo miało rolę integracyjną. Łączyło skłóconych członków rodziny Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Kuchnia
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 655

Dzisiaj przed Wami kolejne jednogarnkowe rozgrzewające danie na jesień. Pyszna i aromatyczna wołowina po burgundzku, której pozazdroszczą Wam wszyscy okoliczni sąsiedzi! Czytaj więcej » Zobacz więcej