burgundzku child

{{headerMessage}}
Boeuf Bourguignon to prawdziwie wielopoziomowe smakowo danie i klasyka francuskiego smaku. Miękka, rozpływająca się w ustach wołowina w sosie winnym, z szalotkami i malutkimi pieczarkami. Danie wcale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku julii child – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 29 grudnia 2015 boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku julii Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 1/2 kg wołowiny (ja miałam szponder z młodej wołowiny) 20 dag wędzonego boczku 1/2 butelki czerwonego wytrawnego wina 1/2 l bulionu wołowego szklanka soku pomidorowego lub łyżka przecieru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina bo burgundzku to danie, które chodziło mi po głowie od momentu kiedy pierwszy raz zobaczyłem film Julie & Julia. Jakoś jednak brakowało mi odwagi, żeby zabrać się za wołowinę, a do tego Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pomidory po prowansalsku

Pomidory po prowansalsku 169

1
{{headerMessage}}
Po przeczytaniu tytułu tego dania w książce Julii Child "Gotuj z Julią" od razu poczułam zapach rozgrzanej słońcem Prowansji. Dojrzałe pomidory, zioła, czosnek - wiedziałam, że będzie pysznie i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Francuska kuchnia jest dość ciężka, więc tradycyjny przepis na popisowe danie Julii Child postanowiłam odchudzić. Masło zastąpiłam oliwą a z boczku w ogóle zrezygnowałam. Sekret smaku i tak tkwi w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Mięso dusimy w sporej ilości wina, którego dopełnieniem jest bulion. Jako dodatki Basia dodała cebulę i marchew, czyli tak jak w oryginale. chociaż czytając inne przepisy, widziałem, jak ludzie Zobacz więcej
nattiem
nattiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Superfoods in Warsaw
Beet Bourguignon

Beet Bourguignon 92

0
{{headerMessage}}
Wołowina po burgundzku to jedno z klasycznych dań kuchni francuskiej. Wolno duszona w winie wołowina, z dodatkiem szalotek, pieczarek i ziół, to jedna z tych potraw, które z poziomu domowej kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przez cały grudzień trwała na blogu akcja Gotuj z Julia Child. Czas na podsumowanie. W akcji wzięło udział wraz ze mną 7 blogów tworząc 12 dań z przepisów Julii. Te osoby, które wzięły udział tak jak Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ticounderconstruction
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 148

0
{{headerMessage}}
danie, kawałki miękkiego, soczystego mięsa w pysznym sosie. Tym, którzy jeszcze nie mieli okazji go obejrzeć polecam odcinek programu kulinarnego Julii Child, przyrządzającej swoją popisową wołowinę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
burgundzku julii child Leave a Reply Cancel Your Name Your Email Your Website szukaj kategorie bez glutenu (43) ciasta, ciasteczka (107) danie w 15 minut (33) deser (42) kolacja (62) kuchnie świata Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i mascarpone, bez masła (Torta di pere, cioccolato bianco e mascarpone, senza burro) Wołowina po burgundzku a'la Julia Child (Manzo alla borgognona a'la Julia Child) Toskański przysmak: focaccia z Zobacz więcej
MichalT
MichalT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Etiudy
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 77

0
{{headerMessage}}
Kolejna perełka kulinarna, którą dodaję do bloga. Sposób przygotowania jest zbliżony jak Coq au vin, efekt jest wspaniały. Julia Child uważała, że jest to najlepsze danie z wołowiny przygotowywane Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
boeuf bourguignon

boeuf bourguignon 105

0
{{headerMessage}}
mrozy jak miska cieplutkiego, aromatycznego gulaszu, miękkiego mięsa i pysznego kremowego sosu. Jest to przepis na słynną wołowinę po burgundzku Julii Child, jednak zmodyfikowany według wskazówek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieliśmy ochotę na coś mięsnego i konkretnego. Temperatura ciągle na minusie, śnieg za oknem sypie i ani myśli przestać, więc jakoś trzeba się rozgrzewać i pożywiać. Postawiłam na wołowinę po Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Gulasz po burgundzku

Gulasz po burgundzku 317

2
{{headerMessage}}
Gulasz po burgundzku, czyli boeuf bourguignon, to klasyczne danie kuchni francuskiej. Niezwykle aromatyczna potrawa z wołowiny, z dodatkiem wędzonego boczku, pieczarek i małych cebulek. Gotowana w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina po burgundzku to jedna z bardziej znanych potraw kuchni francuskiej. Jak nazwa wskazuje, wywodzi się z Burgundii, rejonu leżącego we wschodniej części Francji. Choć obecnie uchodzi za bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham to danie! Niesamowite jest to, że trudność tego dania nie pozwalała mi się przełamać, by je przyrządzić. Mam już za sobą kilka razy i za każdym jest coraz lepsze, bardziej wykwintne, Zobacz więcej