burgundzku child

Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 178

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 48

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon to prawdziwie wielopoziomowe smakowo danie i klasyka francuskiego smaku. Miękka, rozpływająca się w ustach wołowina w sosie winnym, z szalotkami i malutkimi pieczarkami. Danie wcale Zobacz więcej
Wołowina bo burgundzku to danie, które chodziło mi po głowie od momentu kiedy pierwszy raz zobaczyłem film Julie & Julia. Jakoś jednak brakowało mi odwagi, żeby zabrać się za wołowinę, a do tego Zobacz więcej
boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku julii child – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 29 grudnia 2015 boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku julii Zobacz więcej
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Wariacja na temat wołowiny Zobacz więcej
Policzki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę szansę uważam się za szczęściarę, że w moim sklepie były i Zobacz więcej
Składniki: 1 1/2 kg wołowiny (ja miałam szponder z młodej wołowiny) 20 dag wędzonego boczku 1/2 butelki czerwonego wytrawnego wina 1/2 l bulionu wołowego szklanka soku pomidorowego lub łyżka przecieru Zobacz więcej
sosnowski.marcin
sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MarcinChef
Buraki po burgundzku

Buraki po burgundzku 17

Obiad bez mięsa wydaje się niemożliwy? Musisz koniecznie spróbować tych wspaniałych buraków, które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Rondel burgundzki

Rondel burgundzki 93

Rondel burgundzki to zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem różnego rodzaju mięs. Nie wiem skąd wzięła się nazwa i czy faktycznie potrawa ta pochodzi z burgundii, dla mnie jest to niezapomniany smak Zobacz więcej
Smaczne i pożywne danie. Podajemy je „do góry nogami” czyli wykładając potrawę na talerz poprzez odwrócenie garnka. Składniki ok 500 g ziemniaków 50 g boczku (najlepiej wędzonego) 1,5 laski kiełbasy … Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku (boeuf à la Bourguignon) to typowe danie dla kuchni francuskiej, dla regionu Burgundii. Jest to przepysznawołowina,długopieczona w czerwonym winie z dodatkiem wywaruwołowego, Zobacz więcej
Gulasz z wołowiny po burgundzku to moje ostatnie odkrycie. Długo się do niego zabierałam, wołowina po burgundzku wydawała mi się po filmie „Julie i Julia” potwornie skomplikowana. A okazuje się, że Zobacz więcej
No to doczekaliście się w końcu słonego przepisu na mojej "słodkiej" stronie:) W moim domu robisiędużowytrawnych posiłków jednak nigdy niepotrafiądoczekaćmomentu publikacji na blogu z kilku powodów: Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Gulasz po Burgundzku Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
W ostatnią sobotę gościliśmy u nas znajomych. Postanowiliśmy wypróbować nasz nowy zestaw do fondue. Zdecydowaliśmy się na mięsne fondue burgundzkie (fondue bourguignonne). Przygotowaliśmy pyszne mięso Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pełny talerz
Fondue mięsne po burgundzku

Fondue mięsne po burgundzku 717

Fondue mięsne po burgundzku Fondue wywodzi się ze Szwajcarii. Powstało jako sprytny sposób na wykorzystanie resztek jedzenia. Dodatkowo miało rolę integracyjną. Łączyło skłóconych członków rodziny Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
Harmonia smaku
Harmonia smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Harmoniasmaku
Ślimaki po burgundzku

Ślimaki po burgundzku 183

Walory smakowe ślimaków winniczków ceniono już w starożytnym Rzymie. Przypisywano im właściwości lecznicze oraz uważano, że działa jak afrodyzjak. Starożytni rzymianie zabrali ze sobą winniczki jako Zobacz więcej