burgundzku child

zastrzeżenie do autorki - w celu przygotowania się do gotowania obejrzałam program Julii Child w którym miała przygotowywać właśnie ten przepis, a wcale tak nie było! Wersja w programie jest znacznie Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon to prawdziwie wielopoziomowe smakowo danie i klasyka francuskiego smaku. Miękka, rozpływająca się w ustach wołowina w sosie winnym, z szalotkami i malutkimi pieczarkami. Danie wcale Zobacz więcej
boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku julii child – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 29 grudnia 2015 boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku julii Zobacz więcej
Składniki: 1 1/2 kg wołowiny (ja miałam szponder z młodej wołowiny) 20 dag wędzonego boczku 1/2 butelki czerwonego wytrawnego wina 1/2 l bulionu wołowego szklanka soku pomidorowego lub łyżka przecieru Zobacz więcej
Wołowina bo burgundzku to danie, które chodziło mi po głowie od momentu kiedy pierwszy raz zobaczyłem film Julie & Julia. Jakoś jednak brakowało mi odwagi, żeby zabrać się za wołowinę, a do tego Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pomidory po prowansalsku

Pomidory po prowansalsku 164

1
Po przeczytaniu tytułu tego dania w książce Julii Child "Gotuj z Julią" od razu poczułam zapach rozgrzanej słońcem Prowansji. Dojrzałe pomidory, zioła, czosnek - wiedziałam, że będzie pysznie i nie Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
Francuska kuchnia jest dość ciężka, więc tradycyjny przepis na popisowe danie Julii Child postanowiłam odchudzić. Masło zastąpiłam oliwą a z boczku w ogóle zrezygnowałam. Sekret smaku i tak tkwi w Zobacz więcej
Boeuf bourguingnon to potrawa bardzo znana we Francji. Przyrządza się ją bardzo często. Jest ona popularna jednak nie tylko we Francji. Dzięki Julii Child zasłynęła na całym świecie ! Kobieta ta Zobacz więcej
nattiem
nattiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Superfoods in Warsaw
Beet Bourguignon

Beet Bourguignon 85

0
Wołowina po burgundzku to jedno z klasycznych dań kuchni francuskiej. Wolno duszona w winie wołowina, z dodatkiem szalotek, pieczarek i ziół, to jedna z tych potraw, które z poziomu domowej kuchni Zobacz więcej
Przez cały grudzień trwała na blogu akcja Gotuj z Julia Child. Czas na podsumowanie. W akcji wzięło udział wraz ze mną 7 blogów tworząc 12 dań z przepisów Julii. Te osoby, które wzięły udział tak jak Zobacz więcej
danie, kawałki miękkiego, soczystego mięsa w pysznym sosie. Tym, którzy jeszcze nie mieli okazji go obejrzeć polecam odcinek programu kulinarnego Julii Child, przyrządzającej swoją popisową wołowinę Zobacz więcej
burgundzku julii child Leave a Reply Cancel Your Name Your Email Your Website szukaj kategorie bez glutenu (43) ciasta, ciasteczka (107) danie w 15 minut (33) deser (42) kolacja (62) kuchnie świata Zobacz więcej
MichalT
MichalT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Etiudy
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 73

0
Kolejna perełka kulinarna, którą dodaję do bloga. Sposób przygotowania jest zbliżony jak Coq au vin, efekt jest wspaniały. Julia Child uważała, że jest to najlepsze danie z wołowiny przygotowywane Zobacz więcej
mrozy jak miska cieplutkiego, aromatycznego gulaszu, miękkiego mięsa i pysznego kremowego sosu. Jest to przepis na słynną wołowinę po burgundzku Julii Child, jednak zmodyfikowany według wskazówek Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Gulasz po burgundzku

Gulasz po burgundzku 293

2
Gulasz po burgundzku, czyli boeuf bourguignon, to klasyczne danie kuchni francuskiej. Niezwykle aromatyczna potrawa z wołowiny, z dodatkiem wędzonego boczku, pieczarek i małych cebulek. Gotowana w Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku to jedna z bardziej znanych potraw kuchni francuskiej. Jak nazwa wskazuje, wywodzi się z Burgundii, rejonu leżącego we wschodniej części Francji. Choć obecnie uchodzi za bardzo Zobacz więcej
Kocham to danie! Niesamowite jest to, że trudność tego dania nie pozwalała mi się przełamać, by je przyrządzić. Mam już za sobą kilka razy i za każdym jest coraz lepsze, bardziej wykwintne, Zobacz więcej