bursztyn

skip to main | skip to sidebar Ser Bursztyn Bursztyn to ser o kolorze żółtym z bardzo rzadko rozstawionymi małymi dziurami. Jest to ser pleśniowy twardy. Wytwarzany z najlepszego mleka krowiego z Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
KOPIEMY BURSZTYN

KOPIEMY BURSZTYN 86

0
, przy bólach głowy do smarowania skroni (pomaga!), ułatwia gojenie ran, obniża ciśnienie tętnicze, uspokaja. O wiązaniu krawatów i innych przysłowiowych właściwościach w materiałach źródłowych nie Zobacz więcej
Lekka wiosenna zupa. W sam raz na wiosenne oczyszczanie organizmu :) Zupa z cukinii z bursztynem porcja na 3 osoby 500g cukinii 2 ząbki czosnku cebula czerwona ok. 1l bulionu drobiowego pieprz czarny Zobacz więcej
Drukuj Mojej przygody z serami Old Poland ciąg dalszy. W ostatnim poście zaproponowałam pudding chlebowy z Bursztynem i szynką, dziś – polędwiczkę faszerowaną tym pysznym, polskim, długodojrzewającym Zobacz więcej
Pośród szlachetnych serów z grupy „Old Poland” Bursztyn stanowi kulminację sztuki serowarskiej. To wyjątkowy ser, który tak jak Radamer, wszedł na stałe do kanonu polskiego serowarstwa. Bursztyn Zobacz więcej
SKŁADNIKI: (2 porcje) 2 duże różyczki kalafiora kilka kostek sera typu Bursztyn ulubiona sałata np. rukola, rzymska - u mnie mix 3 sałat 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy + odrobina do polania sałaty 1 Zobacz więcej
(1:1- 2,5ml:2,5ml) Dodatkowo: - łyżeczka soli (najlepiej grubej, morskiej) - świeża mięta - świeże maliny - ser Bursztyn do pokruszenia 1. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Zobacz więcej
Ethnobotany. Akurat tak się złożyło, zupełnie przypadkiem, że wpadłam na rozdział o bursztynie. Wiecie, że do tej pory to końca nie wiadomo z jakich drzew składały się słynne „Bursztynowe Lasy?”. Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Grochem o Garnek: Bursztyn - figa - rukola / trochę inne kanapki Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Bread pudding, czyli angielska klasyka. U mnie z polskim długodojrzewającym serem Bursztyn, w którym miałam okazję zakochać się dzięki degustacji na Finale BlogerChef’a. Nieskomplikowane śniadaniowe Zobacz więcej
tymi owocami, więc dziadek podziękował borówkom amerykańskim za współpracę. A ja teraz chętnie bym się tymi krzakami zainteresowała ;) No nic, błędy młodości. Do borówek - ser bursztyn. Twardy, Zobacz więcej
... przyznam, iż uwielbiam dodawać ją ostatnio do moich potraw. Póki sezon trwa - korzystam ze świeżych, pięknych jadalnych kwiatów - smacznego :) Sałatka z figami i serem Bursztyn Składniki na 2 Zobacz więcej
bomba kaloryczna... Składniki: szklanka pęczaku 1 i 1/2 szklanki wody 5 szalotek 250 g pieczarek pół małego pęczka natki pietruszki ser Bursztyn 2 łyżki masła kieliszek białego wytrawnego wina sól, Zobacz więcej
dobrej muzy, którą zostałam przedwczoraj obdarowana przez pewnego Ardu. Składniki: 500 ml śmietany 18% (z kartonika) 300 g makaronu (ja użyłam spaghetti) 150 g wędzonego boczku 100 g startego sera Zobacz więcej
Jak są kurki, to musi być i risotto. Aksamitne, maślane z nutą dojrzałego sera - tym razem bursztyn. Uwielbiam kurki, uwielbiam risotto i uwielbiam ser. I choć risotto uchodzi za pracochłonne danie, Zobacz więcej
Nadszedł ten czas, kiedy wszystko co młode to już pyszne. Na stole zapanowały szparagi, młoda kapusta, kalarepa, marchewka, a i cukinię już znalazłam. Nie mogło być inaczej, musiałam ugotować pyszne, Zobacz więcej
Po raz kolejny sklep La Fromagerie zaprosił swoich obecnych i przyszłych klientów na degustację. W rolach głównych wystąpili: cydr oraz ser bursztyn. Cydr to przefermentowany sok jabłkowy. Niby Zobacz więcej
. Na wierzch układamy ulubione dodatki. Dodatki: 1 świeża figa, 3 pomidorki koktajlowe, 1/2 czerwonej cebuli, 50g startego sera bursztyn. Figę kroimy w ósemkę, pomidorki w ćwiartkę, a połówkę cebuli Zobacz więcej
Od kiedy dorwałam się do kuchni, prawie z niej nie wychodzę, jeśli tylko się da. Wychodzę stamtąd z bólem pleców, ale i tak jestem szczęśliwa - tak było dla mnie szczególnie wczoraj. Taki szary dzień Zobacz więcej
, lekko kwaskowaty smak świetnie pobudza nasze kubki smakowe, dzięki czemu możemy jeszcze bardziej cieszyć się pysznym smakiem potrawy. TARTA Z ŁOSOSIEM, POREM I SEREM BURSZTYN przepis na formę do Zobacz więcej