bycze jądra

Bycze jądra - 400 g, pak choi - 160 g, boczniaki - 160 g, olej imbirowy - 50 ml, czosnek - 4 g, chilli - 2 g, sezam czarny - 40 g, sos sojowy - 30 ml Jądra oczyścić, naciąć wzdłuż i ściągnąć błonę. Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Viktoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Victoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1072

0
bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
W książce Nigelli Lawson "Nigella Gryzie" znalazłam przepis na preriowe ostrygi. Jak twierdzi autorka, jest to świetny sposób na kaca... jeśli tylko uda nam się przeżyć wypicie tej diabelskiej Zobacz więcej
Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
najczęściej smażone w głęboki oleju jądra bycze lub baranie. Podaje się je zazwyczaj na przystawkę. Ta przekąska bardzo mocno związana jest z kulturą kowbojską. Do stanowych sportów można zaliczyć Zobacz więcej
Figielek89
Figielek89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figiel-z-makiem
Z makiem

Z makiem 188

0
, jak się nazywał, jak wyglądał? Nie pamiętam dzieciństwa. Ale raczej nie miałam takiego. 6. Czego nigdy w życiu nie spróbujesz? (chodzi o jedzenie) Małpie móżdżki, krowie języki, bycze jądra … i tym Zobacz więcej
festiwalu: byczych jąder!, który odbywa się w stanie Montana w USA. W tym roku odbył się początkiem sierpnia. Brzmi smacznie? Impreza kręci się tylko wokół klejnotów byków, smażonych w głębokim Zobacz więcej
i ugotowanie kołdunów oraz przygotowanie sosu. To dopiero szybki obiad ;). Choć wielu poległo to byli też tacy, którym udało. Przepis na kołduny u nas oczywiście już zapisany do wypróbowania. I to Zobacz więcej
anette08
anette08 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotować każdy może
PO CHIŃSKU

PO CHIŃSKU 270

0
wyglądał tak jakby jadło tam dziecko :) bycze jądra i ośmiorniceByliśmy też na tzw. food street. Tam jest dosłownie wszystko: od smacznych owoców, których w Chinach nie brakuje, przez ośmiornice po Zobacz więcej
i nauczyć jak przyrządzić dobre bycze jądra, grasicę, móżdżek cielęcy, kacze serca i szpik cielęcy. Przyznam, że niesamowicie byłam ciekawa tych smaków, struktur i zapachów. Najbardziej oczywiście Zobacz więcej
Moderne. Tusza jest dzielona podczas rozbioru na cztery ćwiartki, ale oprócz mięsa z kośćmi jadalne są także wnętrzności. Piąta ćwiartka to części tuszy mięsa, które po uboju nie stanowi żadnej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 374

0
części ćwiartki: flaki, żołądek, móżdżek, grasica, wątroba, ozór, policzki, uszy, płuca, nerki, jądra, krew, wymiona, ogon. Słowo podroby z kolei powstało od słowa drobne, gdyż były to podzielone na Zobacz więcej
Ludzie mówią mi, że często wchodząc na mojego bloga lubią oglądać zdjęcia, ale sami by sobie czegoś takiego nie ugotowali. Mówię im wtedy, że przepisy, które publikuję to jest efekt moich poszukiwań Zobacz więcej
Dzisiaj będzie trochę bardziej hardkorowo. Mieszkańcy Azji Południowo-Wschodniej jedzą wszystko. Nie marnują nawet tego co pełza po drodze, więc tym bardziej nie marnują elementów Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 350

0
się na nich gwiazdki z firmamentu Michelin. Nie są to już takie zwyczajne serduszka w sosie śmietanowym. Maciej Majewski, szef kuchni w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Zobacz więcej
parmelia11
parmelia11 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eko Quchnia
Lubię Lublin

Lubię Lublin 104

0
Arte del gusto przygotował nam niespodziankę w postaci dania z … byczych jąder. Jak nie trudno się domyślić nie byłam nim zainteresowana. Na szczęście nie była to jedyna atrakcje. Szef włoskiej Zobacz więcej