cała kaczka z żurawiną

Post Pieczona kaczka z żurawinąpochodzi z bloga Jak Po Maśle. […] Post Pieczona kaczka z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Jak Po Maśle. Zobacz więcej
Warto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez Zobacz więcej
Pierś z kaczki z żurawiną gru 22, 2011 W przedświątecznym okresie można bez problemu kupić świeżą żurawinę. Warto wykorzystać okazję i przygotować z niej aromatyczną konfiturę do mięsa. Wraz z Zobacz więcej
Nic nie zastąpi smaku i zapachu domowego pasztetu. Wystarczy ugotować mięso kaczki, łopatki wieprzowej, boczku, słoniny i wątróbki z warzywami, potem zmielić, doprawić, dodać słodką żurawinę i upiec. Zobacz więcej
Dzisiaj kaczka, a dokładniej jej piersi z lekko słodką żurawiną, które razem na talerzu tworzą bardzo fajne połączenie :) Pierś soczysta w środku, z chrupiącą skórką. Trochę dłużej pieczona w Zobacz więcej
Jeśli pasztet, to tylko domowy. Tym razem z mięsa kaczego, z dodatkiem słodkiej żurawiny. Składniki: * 2 kacze nogi * 2 kacze filety * 200 g łopatki wieprzowej * 250 g surowego boczku * 250 g Zobacz więcej
W sumie muszę się przyznać ,że po raz pierwszy robiłam kaczkę ,ale była pyszna polecam ten przepis :) Składniki : 1 kaczka około 2 kg słoiczek żurawiny 2 ząbki czosnku 1 pomarańcz 3 jabłka sól,pieprz Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na wspaniałą aromatyczną kaczkę z jabłkami i żurawiną. Sama kaczka nie wymaga dużej pracy przy przygotowaniu. Jedynym jej mankamentem jest długi czas pieczenie. Podczas gdy w całym Zobacz więcej
SKŁADNIKI: kaczka 5 jabłek ( szara reneta ) sól, pieprz 1 łyżka majeranku 3 - 4 łyżki żurawiny do mięsa 1 łyżka żurawiny suszonej 2 łyżki oliwy z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Kaczkę dokładnie umyć, Zobacz więcej
Pyszne pierogi nadziane delikatnym nadzieniem zrobionym z gotowanego mięsa kaczki z warzywami, z dodatkiem suszonej żurawiny, doprawione gałką muszkatołową. Pierogi z kaczką i żurawiną polane masłem, Zobacz więcej
Kaczkę bardzo lubię i zawsze żałuję że tak szybko się kończy. Tym razem zrobiłam nadzienie z jabłek, żurawiny i topinamburu. Szaleje w kuchni z topinamburem bo bardzo mi smakuje pieczony. Kaczka Zobacz więcej
Kolejny przepis w ramach testowania zeŚwiadomym Odżywianiem i firmą Kresto. Żurawina suszona w mojej kuchni jest bardzo często używana bo prostu ją uwielbiam. Polecam dodawać ją do potraw ale także Zobacz więcej
Przyznam się szczerze, że pierwszy raz przyrządzałam sama mięso z kaczki. Zawsze trochę się jej obawiałam, jednakże wszystkiego trzeba próbować. Myśląc o kaczce od razu przyszła mi na myśl żurawina. Zobacz więcej
Królowa jest tylko jedna! Dla mnie bez dwu zdań królową drobiu jest kaczka! Niestety dobrą kaczkę zdarzyło mi się jeść zaledwie kilka razy w zyciu, ale w przyszłości na pewno to nadrobię. Tym Zobacz więcej
Nie przepadam za kaczką. Choć raczej powinnam napisać to w czasie przeszłym. Moje nastawienie bowiem do kaczki uległo diametralnej zmianie. Wszystko za sprawą dwóch mężczyzn. Paryskiego korespondenta Zobacz więcej
Uwielbiam kaczkę z jabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki.Na szczęście podobny efekt możemy Zobacz więcej
Uwielbiam kaczkę z jabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki.Na szczęście podobny efekt możemy Zobacz więcej
Składniki: kaczka bez podrobów ( moja miała 2,2 kg ) 150 gram suszonych moreli 150 gram suszonej żurawiny 100 gram migdałów sól, pieprz czarny i ziołowy majeranek, 2-3 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody Zobacz więcej
Kaczkę skropić olejem, sosem sojowym, natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i wstawić na kilka godzin do lodówki, następnie nadziać farszem z owoców (jabłka obrać, pokroić, dodać garść Zobacz więcej
Mimo, iż nie jestem wielką fanką połączeń owocowo-mięsnych, dodanie owocków do kaczki to strzał w 10! Składniki: (dla 2 osób) u mnie 1/2 kaczki, jednak ZDECYDOWANIE bardziej polecam same piersi z Zobacz więcej