Przepis na calissons

Powiązane przepisy:

ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Cztery dni w Prowansji

Cztery dni w Prowansji 102

Każdy ma pewnie jakieś skojarzenia z Prowansją: pola kwitnącej lawendy, oliwki, zioła, malarze impresjoniści, targi, słońce, otwarte przestrzenie. Większość osób stojąc przed możliwością spędzenia w Zobacz więcej
L’automne dans l’assiette - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
marek_galla
marek_galla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Douce Provence
Kraina migdałów.

Kraina migdałów. 38

Prowansja to również kraina migdałów. Do lat trzydziestych XX wieku ten region był ich czołowym światowym producentem. Z czasem zostały wyparte przez migdały kalifornijskie. To przepiękne drzewo Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Noël en Provence

Noël en Provence 12

Noël en Provence - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Zobacz więcej
Pomidory malinowe, morele i tymianek w prostej sezonowej sałatce. Kolejny wpis w ramach swobodnej i nieregularnej serii „gotowanie na wakacjach„. Z trzytygodniowych wojaży po Francji mam tylko jeden Zobacz więcej
Sisteron w dzień targowy – ze straganów na stół. O miasteczku, które nie potrzebuje supermarketów. Za każdym razem, kiedy trafiam na taki targ, zanurzam się w tym doznaniu. Dosłownie. Małe Zobacz więcej
Dzień dobry, Taki banał przyszedł mi do głowy - kochamy tradycję za jej niezmienność. Współcześnie trochę zapomnieliśmy o religijnym wymiarze Świąt, ale uwielbiamy je za rytuały, które się z nimi Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Wigilijny prowansalski

Wigilijny prowansalski 27

ViveLaCuisine • Wigilijny prowansalski dorsz w sosie raïto Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À Zobacz więcej
Mont Saint-Michel to druga –po Paryżu–najczęściej i najtłumniejodwiedzanaatrakcjaturystyczna Francji. Miejsce to zwiedza co roku przeszło3 mln osób. Z pewnością warto przekonać się samemu, czy Zobacz więcej
Po rocznej przerwie wracamy na Hellfest, bowiem tęsknota za tą jedyną w swoim rodzaju imprezą okazała się nie do pokonania. Trudno wyobrazić sobie bardziej udany powrót. Ponoć każdy Anglik ma swój Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Facet i wino – IV

Facet i wino – IV 77

Wino dobre i niedobre – z perspektywy FiKa. Sprawdź też: FACET I WINO – ODCINEK III Marzec był dla Faceta i Kuchni czasem intensywnego dopracowywania materiału na książkę, a jednocześnie wyczekiwania Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
HELLFEST 2012 od kuchni

HELLFEST 2012 od kuchni 86

Kontynuujemy przegląd muzycznych festiwali od kuchni. Tym razem przyjrzeliśmy się francuskiemu Hellfest, który – bez dwóch zdań – jestnajlepszą metalową imprezą w Europie. W przeciwieństwie do Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Clisson | Francja

Clisson | Francja 48

Clisson (w bretońskim: Klison) to miasteczko i gmina z nieco ponad 6 000 mieszkańców, położona w departamencie Loire-Atlantique w Pays de la Loire w zachodniej Francji, niespełna 30 km od Nantes. W Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Sery w Prowansji

Sery w Prowansji 29

Sery w Prowansji oraz le plateau de fromages idéal. Seryw Prowansji i kozie mleko Prowansalskie serowarstwo, jak na górskie obszary przystało, to przede wszystkim wyroby z mleka koziego i owczego. W Zobacz więcej
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet! To dopiero za dwa dni, ale już dziś mamy dla Was słodki, kobiecy przepis Ciasteczka migdałowe z malinami, bez pieczenia, zainspirowane francuskimi Zobacz więcej
Muscadet – co to jest? Muscadetto francuskie białe wytrawne wino z Doliny Loary, wytwarzane ze szczepu Melon de Bourgogne (Melon Blanc), szerzej znanego – od nazwy wina – właśnie jako Muscadet. To nad Zobacz więcej
Hellfest 2017 – 16-18.06.2017. Clisson, Francja. Hellfest 2017… …to świetna pogoda, rewelacyjne koncerty i niepowtarzalna atmosfera metalowego święta. Przyjemnie jest obserwować z perspektywy lat i Zobacz więcej
Jak podróżować po Francji samochodem? Podróżowanie samochodem – jak prawie wszystko w życiu – ma plusy i minusy. Z jednej strony zapewnia urlopową wolność – jedziesz gdzie chcesz, kontrolujesz swój Zobacz więcej
Vitalisuer de Marion mon choix de cuit vapeur - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer Zobacz więcej
Prowansja to krainamigdałów i pierwszy ich producent na rynku światowym do początku ubiegłego wieku. Od lat dwudziestych zostały wyparte przez migdały kalifornijskie. Teraz znowu się je sadzi i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: