cały przepis na farsz w pierogach ruskich (na pierwszej stronie )

Przeglądając stare numery Kuchni /Kuchnia. Magazyn dla smakoszy/ znalazłam przepis na pierogi ruskie. Początkowo zafascynowało mnie zdjęcie. Płaskie i wielkie placuchy z farszem. Później, czytając Zobacz więcej
Pierogi uwielbiam w każdej postaci czy to ruskie, z kaszą gryczaną, czy drożdżowe z różnorodnymi farszami, a także Calzone… :) Obmyśliłam sprytny plan połączenia pierogowej formy, pancakes i ciastek Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Naleśniki ruskie

Naleśniki ruskie 194

0
Uwielbiam pierogi ruskie i uważam, że temu, kto wymyślił połączenie ziemniaków, twarogu i cebuli należałoby pośmiertnie przyznać nagrodę w stylu kulinarnego Nobla ;) Rzadko jednak robię pierogi, bo po Zobacz więcej
Czasem zrobi się nadwyżka farszu, tak jak farsz do uszek, czy z ruskich pierogów. Wystarczy nieco uzupełniających dodatków ... tak i tym razem pozostało co nieco. Zamrażać już nie można bo i po co. Zobacz więcej
KobietaGotuje
KobietaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta Gotuje
Pierogi Ruskie

Pierogi Ruskie 74

0
Pierogi Ruskie są bardzo popularne, ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli, czasami dodaje się jajka, farsz natomiast robi się z masy ziemniaczano- twarogowej z dodatkiem soli, pieprzu i Zobacz więcej
Ulubione danie mojej siostry, czyli pierogi ruskie w wersji maxi, wersja pierwsza saute z dużą ilością śmietany i maggie, druga w panierce, moja wersja saute z kefirem :) Składniki na 12 dużych sztuk: Zobacz więcej
wypchałabym zamrażalnik i miała “na czarną godzinę”. Babcia jednak bardzo szybko rozwiała moje obawy i dziś zrobiłam pierwsze w życiu pierogi. Moje ukochane – ruskie :) Składniki na ciasto (na około Zobacz więcej
Uwierzycie, że soczewicę pierwszy raz jadłam dopiero na studiach? W moich rodzinnych stronach (Mazowsze) soczewicy się prawie nie jada. W Lublinie nauczyłam się wielu nowych smaków, oprócz soczewicy. Zobacz więcej
odmianę pierożków. Ja zrobiłam farsz z żółtego sera i smażonego mięsa mielonego. Smaczny jest farsz taki jak do ruskich pierogów, czy burków. Można łączyć sery typu feta,mozzarella, dodać kurczaka, Zobacz więcej
Dzisiaj piątek, a więc proponujemy Wam bezmięsny obiadek. Kilka dni temu zostałam pierwszy raz poczęstowana przez moją serdeczną koleżankę naleśnikami po rusku i od pierwszego kęsa wiedziałam, że Zobacz więcej
Sylwia Saute.pl
Sylwia Saute.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saute.pl
Gwiazda z serwetki

Gwiazda z serwetki 190

0
Gwiazda z serwetki - Saute.pl Mapa strony Kontakt Przepisy Porady Saute.pl Przepisy Ozdoby Świąteczne Gwiazda z serwetki Przepisy Świąteczne Makowiec Ryba po grecku Tatar ze śledzia Barszcz czerwony Zobacz więcej
Bardzo ciekawe połączenie ciasta naleśnikowego z popularnym farszem jaki przygotowujemy na pierogi ruskie. Do tej kombinacji początkowo podchodziłam sceptycznie nie będąc pewna efektu końcowego. Zobacz więcej
Dziś prawdziwa pierogowa uczta. Pierogi, które pokochałam od pierwszego kęsa. Podsmażone i podane ze szklanką zimnego mleka smakują jeszcze lepiej. Zamiast gotowanych ziemniaków, jak w pierogach Zobacz więcej
Pierogi ruskie to potrawa, która chyba pierwsza przychodzi nam do głowy kiedy chcemy komuś polecić polską kuchnię. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze tęsknię za smakiem ruskich pierogów, kiedy jestem za Zobacz więcej
Sylwia Saute.pl
Sylwia Saute.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saute.pl
Kompot z suszu

Kompot z suszu 124

0
Kompot z suszu - Saute.pl Mapa strony Kontakt Przepisy Porady Saute.pl Przepisy Napoje Kompot z suszu Przepisy Świąteczne Makowiec Ryba po grecku Tatar ze śledzia Barszcz czerwony Ciasto na pierogi Zobacz więcej
Bałwanki z pierniczków - Saute.pl Mapa strony Kontakt Przepisy Porady Saute.pl Przepisy Ciasteczka Bałwanki z pierniczków Przepisy Świąteczne Makowiec Ryba po grecku Tatar ze śledzia Barszcz czerwony Zobacz więcej
Pierwsze blogowe pierogi! I to takie inne niż normalne. Nie ruskie, nie z owocami, tylko pierogi z białym serem i miętą. Więc jak macie ochotę na inne niż standardowe pierogi, to proszę bardzo Zobacz więcej
kasiekoziolek
kasiekoziolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny esej
Polski piknik vol.1

Polski piknik vol.1 125

0
wymieszać. Włożyć do lodówki na kilka godzin, by się "przegryzło". NALEŚNIKI RUSKIE W tym wypadku- wszystko na odwrót. Nie dość, że farsz "ruski", to jeszcze nie w pierogach, tylko naleśnikach. A to Zobacz więcej
książkę i naprawdę dużo wysiłku kosztowało mnie znalezienie czegoś co chciałabym ugotować. Wybór w końcu padł na gryczane placki z nadzieniem z białego twarogu. Przepis podaję bez większych zmian- Zobacz więcej
Jak pisałam niedawno - odrywam ziemniaki na nowo i dzisiaj mam dla Was kolejny tego przykład. Na to danie wpadłam w jakiejś gazetce i stwierdziłam, że skoro polskie pierogi ruskie uwielbiam to Zobacz więcej