camembert pieczony polany

a zaoszczędziłam trochę kalorii :) No ale z czym go podać? Zastanawiając się, patrzę przez okno a tam na gruszy, owoce do których nikt się jakoś nie garnie a szkoda ich przecież...No i jest Pieczony Zobacz więcej
środek sera wcisnąłem kawałki czosnku, chili i świeżych ziół. Posypałem pieprzem. Ser ułożyłem ponownie na papierze a ten włożyłem z serem do drewnianego opakowania. Papier pozostawiłem odwinięty. Zobacz więcej
polany oliwą, z chrupiącą bagietką lub tostami jako dodatek. Smacznego :) * Ser można piec także w drewnianym pudełku, w którym był zapakowany. Należy wtedy wyjąć ser z pudełka i zamoczyc spód Zobacz więcej
Świetna sprawa : pieczemy camemberta aż zacznie się rumienić na brzegach i "napęcznieje". Podajemy go na gorąco, polanego podgrzanym miodem z uprażonymi orzechami. Super. Zobacz więcej
kawałku śliwki układamy cienkiplasterek cambozoli. Przed podaniem polewamy delikatnie miodem. Lubię takie słodko-słone połączenia smaków. Tarta okazała się pyszna i pięknie się prezentowała. Zobacz więcej
Camembert pieczony z czosnkiem Na szybki obiad lub sycące śniadanie sprawdzi się na pewno upieczony z czosnkiem, półpłynny, gorący ser podany z ulubionym gatunkiem chleba lub bagietką. Taka Zobacz więcej
do tarty. Zostawić margines 1 cm na brzegi. Wyłożyć formę. Wykonanie farszu: Śmietanę doprawić solą, pieprzem. Wykonanie tarty: Formę z ciastem włożyć do piekarnika na około 20 min w temp. 200*. Po Zobacz więcej
pieprzem. Całość polać oliwą. Dokładnie wymieszać Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 20-30 minut. Po ok. 15 minutach wszystkie składniki wymieszać Serek pokroić w plasterki Ok. 5 minut przed końcem Zobacz więcej
. Pietruszkę obieram, a następnie za pomocą obieraczki wycinam cienkie wstążki. Na patelnię wlewam odrobinę oliwy i wsypuję tymianek. Gdy patelnia dobrze się rozgrzeje, wrzucam wstążki pietruszki i Zobacz więcej
Kremowy ser camembert w chrupiącej panierce, do tego pure ze słodkiej marchewki, całość polana sosem czosnkowym. Ser camembert uprzednio zamarynowany w orzechach laskowych i papryce. SKŁADNIKI 4 Zobacz więcej
Śweietna propozycja zarówno na obiad, kolację jak i jako przystawka dla niespodziewanych gości. Camembert pieczony z owocami przepis pochodzi z czasopisma "Claudia" nr 1/2012 2 porcje Składniki: 2 Zobacz więcej
Składniki: ser camembert orzechy włoskie figi 2 sztuki sos miodowo-waniliowy: miód, laska wanilii, sok z cytryny Przygotowanie: Ser przekroić na pół, wbić do środka orzechy włoskie, polać oliwą i Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Jedziemy na majówkę

Jedziemy na majówkę 121

0
. Pieczenie mięsa na ruszcie ma w sobie coś atawistycznego i chyba nieprzypadkowo to przede wszystkim panowie zajmują się obracaniem mięsa na grillu. Kiedyś wystarczyło nam ognisko - kiełbaska na Zobacz więcej
.Zrobiłam marynatę (na 5 plastrów karkówki) z kilku łyżek oliwy, 3 ząbków czosnku, łyżeczki tymianku, bazylii, oregano i szczypty soli. Polałam nią mięso i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Zobacz więcej
wstawić do piekarnika i piec około 20 minut w 180C. wierzch możemy polać jeszcze raz ketchupem:) Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Tarta z cukinią i szynką

Tarta z cukinią i szynką 107

0
tarty. Ponakłuwać widelcem. 2. Pomidory pokroić na połówki. Cukinię umyć i pokroić na plasterki. 3. Na cieście ułożyć plasterki cukinii, paski szynki, plasterki sera camembert i pomidorki koktajlowe. Zobacz więcej
; nieco zmodyfikowany na moje możliwości. Składniki: 1 camembert pół łyżeczki rozmarynu 2-3 połówki orzecha włoskiego 1-1,5 łyżki syropu klonowego Piekarnik nagrzać do 200 st. Z jednej strony sera Zobacz więcej
Pieczony camembert z czosnkiem i sosem musztardowym. Czyż to nie wygląda jak mały torcik? :) W sumie może być to i deser, bo ciepły rozpływa się w ustach. A sos dzięki syropowi z agawy jest słodkawy. Zobacz więcej
kostkę, włożyć do miseczki i polać łyżeczką miodu, wymieszać. Na blaszkę do pieczenia wyłożyć gruszki i orzechy (grubo posiekane) i włożyć do piekarnika na ok. 10 minut. Gruszki powinny być al dente Zobacz więcej