camembert w cieście

{{headerMessage}}
Jeśli lubicie sery ta przekąska na pewno przypadnie Wam do gustu. Miał być camembert grillowany, ale zabrakło czasu(albo goście za szybko przyszli, ha ha), więc dziś postanowiłam wziąć w gości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pogoda nie sprzyja grillowaniu więc zamiast camemberta grillowanego przygotowałam camembert zapiekany w cieście drożdżowym. Lubicie rozpływający się ser, który można nabierać na kawałki gorącego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hej! Dziś coś szalenie prostego, ale zarazem przepysznego. Doskonale nadająca się przekąskana męskie spotkania. Do zrobienia potrzebne nam jest: ciasto francuskie ser camembert (może być naturalny lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie ser camembert to mam dla Was fajny sposób na chrupiący wierzch z ciasta francuskiego i po przekrojeniu wylewający się ser. Rewelacyjnie smakuje i bardzo bardzo syte. Dodatkowo ser Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No co, byłam głodna, wiosna w końcu. Waga mnie chyba zaczyna nie lubić, więc nie policzę kalorii. Inspiracja z Facebooka - podpatrzone danie. Mniam, mniam.... danie dla dwóch osób (lub jednej bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pizzy, a ja osobiście uwielbiam grzanki z plasterkiem tego sera, lekko rozpływającym się od ciepłego pieczywa. Przy tej okazji postanowiłam jednak wykorzystać zalegające mi w lodówce gotowe ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: ser camembert ciasto francuskie garść żurawiny suszonej jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, a na środku układamy ser. Na wierzch sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka składników, a taka genialna przekąska! Ciasto filo wygrywa swoją chrupkością, a upieczony ser jest płynny i kremowy. Do tego pistacjowa nutka i jest przepysznie. Można jeść, ot tak po prostu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dobry film, mecz lub po prostu chęć zjedzenia czegoś szybkiego i smacznego to powody do przygotowania ciasta francuskiego z szynką i serem camembert. Ciasto francuskie pasuje do wszystkiego, więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię to połączenie smaków - nadaje się zarówno na przystawkę, jak też na samodzielną przekąskę. Świeże figi, delikatnie rozpływający się ser urozmaicony chrupiącym dodatkiem w postaci słonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mogę z całą stanowczością stwierdzić, że ta prosta i efektowna przystawka podbiła moje podniebienie i żołądek ;) Przepis znalazłam w programie tv :D 100 g ciasta francuskiego 2 krążki sera camembert Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sakiewki z ciasta francuskiego z camembertem i żurawinami przepis wyjątkowo łatwy i szybki w wykonaniu. jako że sakiewkiwędrowały ze mną do znajomych i tam były pieczone, to gotowe nie zostały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No to testujemy zestreetcomiturkiem:) Tu wykorzystałam serek Turek Aksamitny Camembert naturalny. Dzień wcześniej zanim dostałam serki robiłam tą samą wersje, ale z Turkiem z pieprzem. Składniki: (z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię takie potrawy - są szybkie w przygotowaniu i nie wymagają zbyt wiele uwagi. Dodatkowym ich plusem jest fakt, że można wszystkie składniki podszykować dzień wcześniej, a drugiego dnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorsz ,nasza ulubiona ryba owinięta ciastem francuskim. Smak podkreśla camembert z pieprzem i sos śmietanowy. Dodatkowy atut dania ,całość można przygotować w 30 min. Do tego polecamy surówkę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam jedno z lepszych zastosowań listkowego ciasta filo. Chociaż, szczerze mówiąc, nie znam żadnego dania lub wypieku, w którym ciasto filo by mi się nie podobało! Z ciastem filo pracuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy mam ochotę na coś dobrego, a nie zawsze mam czas na gotowanie, często sięgam po ciasto francuskie :) Przyznam, że jest to bardzo wdzięczna forma obiadowo – kolacyjna, która dobrze smakuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszyscy w domu bardzo lubią wszelkiego rodzaju wypieki w cieście francuskim .Ostatnio ,, chodziło” za mną zestawienie smaku Camembert z grzybami. No i ,, wychodziło „ – zrobiłam w cieście francuskim. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od jakiegoś czasu chodził za mną zapiekany ser. Chciało mi się tego ciągnącego, rozpuszczonego sera. Wiem, że to kaloryczna bomba, zwłaszcza w połączeniu z kruchym ciastem, ale co tam, czasem można ;) Zobacz więcej