camomille

ZOBACZ TAKŻE:

Zauważyłam, że w mojej kuchni coraz częściej zaczynam sięgać po zioła. Być może jest to kwestia sklepu zielarskiego, który mam tuż pod nosem. Uwielbiam tam zaglądać co jakiś czas w poszukiwaniu Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Listonic
Cammomille Flavor

Cammomille Flavor 48

Zapraszamy na http://camomilleflavor.blogspot.com/ Polecamy Pesto księżycowe: cała bazylia kupna szklanka orzeszków ziemnych niesolonych 1/3 szklanki sera długo dojrzewającego 2 łyżki oliwy Zobacz więcej
www.wikipedia.org Wszyscy znamy rumianek, herbata z rumianku jest powszechnie używana w naszych domach ale czy zdajemy sobie sprawę jakie właściwie ma działanie rumianek na nasz organizm? Może dobrze Zobacz więcej
Rumianek pospolity - Matricaria chamomilla L. - gatunek rośliny z rodziny astrowatych. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
Next few weeks I’ll be spending in a place where there’s no oven. Yet that doesn’t mean I will stop coming up with new recipes! There’s plenty of raw or no-bake treats ideas in my mind, and it’s time Zobacz więcej
Cześć =) Jakiś czas temu Kasztanowa Kuchnia odwiedziła Poznań, gdzie po zwiedzaniu miasta, zjadła pizzę w jednej z naszych ulubionych poznańskich pizzerii, czyli w pizzerii "Milenium". Była to pizza Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Millefeuille

Millefeuille 173

Millefeuille to po francusku "tysiąc płatków". Jest to deser, którego polskim odpowiednikiem jest napoleonka lub kremówka. Trzy cienkie warstwy ciasta francuskiego przekładane delikatnym kremem. Zobacz więcej
Jeśli zdarzy się, że ugotujecie do obiadu za dużo kaszy jaglanej, warto wykorzystać jej nadmiar do przygotowania smacznego deseru. Budyń jaglany to ciekawa odmiana od tradycyjnego, pysznie smakuje z Zobacz więcej
Mille-feuille to takie ciasto z Francji oryginalnie którego powstanie określa się na XVII wiek. Jak każdy francuski deser (i nie tylko deser) jego nazwa jest znacznie prostsza niż to z pozoru wygląda Zobacz więcej
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD Kasza jaglana w tym wydaniu naprawdę zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek albo solo, świetnie sprawdza się Zobacz więcej
KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraina Sosny
millefeuille z kremem waniliowym

millefeuille z kremem waniliowym 118

Millefeuille. Brzmi skomplikowanie, ale jak to zwykle bywa przy takich nazwach, odnosi się ona do rzeczy bardzo prostej. Bowiemmillefeuille to nic innego jak ciastko składające się z warstw ciasta Zobacz więcej
Mille-feuille to francuska klasyka - płaty ciasta francuskiego przełożone budyniowym kremem cukierniczym lub bitą śmietaną. Proste w przygotowaniu, a jeśli wykorzystamy dobrej jakości gotowe ciasto Zobacz więcej
3 frozen bananas• 2 handfuls blackberries• 2 tablespoons coconut cream toppings: 2 tablespoons peanut butter, puffed millet ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Zobacz więcej
Millefeuille to deser składajacy się z upieczonego ciasta francuskiego, znaczy „tysiąc płatków” w oryginale przekładamy kremem waniliowym, ja zrobiłam swoją wersję i przełożyłam go kremem czekoladowym Zobacz więcej
Dziś miałam ważną i nie do końca przyjemną rozmowę. Po powrocie do domu marzyło mi się coś, co delikatnie mnie wyciszy i wprowadzi w weekendowy nastrój i udało się :). Pomógł mi w tym ten delikatny i Zobacz więcej
I have burnt the millet. No, it wasn’t a culinary disaster, it was my new pudding. Strawberries are in season, I have gone mad about the millet some time ago. So I thought I would like to try a new Zobacz więcej
Idealny pomysł na obiad w ciągu zabieganego tygodnia? Oczywiście, że coś szybkiego, zdrowego i najważniejsze – smacznego! Dlatego najlepiej przygotować sporą ilość jedzenia, by potem nie przejmować Zobacz więcej
tintalle
tintalle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bento na każdy dzień
Millers loaf

Millers loaf 136

Przenno-żytni chleb na zakwasie z przepisu Doroty. Całkiem niezły, acz nie rzucił mnie na kolana ;-) Składniki na bochenek: 195 g zakwasu żytniego 220 g mąki pszennej 70 g mąki pszennej razowej 80 g Zobacz więcej
The idea of making a healthy yet delicious dinner is apparently quite a challenge nowadays. Although I openly admit I don’t eat potatoes very often, they do still have a special place in my heart. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Mille feuille

Mille feuille 197

Millefeuille (wym. milfej) po francusku znaczy tysiąc płatków. Pierwotnie nazwa była zarezerwowana dla deseru z trzech warstw listkowego francuskiego ciasta przełożonego kremem waniliowym. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: