canelloni z mięsem pod beszamelem

. Cannelloni z sosem słodko-kwaśnym i beszamelem Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie makaronu canelloni (500 g) Farsz 1 słoik sosu słodko-kwaśnego (500 ml) 500g mięsa mielonego wieprzowego 4 ząbki Zobacz więcej
Makarony każdy lubi. Problem z nimi jest taki, że dania są z reguły bardzo kaloryczne. Moją propozycją na dziś jest canelloni w wersji light. Zrezygnowałem z beszamelu, który jest mega kaloryczny, a Zobacz więcej
Canelloni bez mięsa. Żywe kolory dodadzą optymizmu szczególnie teraz, gdy za oknem szaro. Składniki na 4 porcje: 12 rurek canelloni, opakowanie mrożonej dyni (w sezonie oczywiście 450g świeżej), Zobacz więcej
Pożywne, bardzo smaczne, włoskie secondi piatti, czyli drugie danie w tym przypadku makaronowe. Zawiera dużo mięsa mielonego, a więc na długo zaspokoi nasz głód ;) Całość potrawy uzupełnia sos Zobacz więcej
Cannelloni del nonno, czyli cannelloni nadziewane szpinakiem, rukolą i ricottą. Smaczna propozycja nadziewanych makaronowych rurek, zapiekanych w beszamelu i sosie pomidorowym. Tutaj jest też Zobacz więcej
Canelloni pyszny makaron nadziewany mięsem mielonym to rarytas kuchni włoskiej który wiele osób uwielbia. Zazwyczaj podawany z beszamelem, sosem pomidorowym, nadziewany mięsem mielonym. Moje canelloni Zobacz więcej