cannelloni cukinia

Witajcie! Wczoraj, zastanawiając się, co zrobić na obiad, z pomysłem przyszedł Andrzej. Zażyczył sobie cannelloni z cukinii, bo w sieci widział jakieś zdjęcie, najprawdopodobniej pochodzące stąd:KLIK. Zobacz więcej
Mientablog
Mientablog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mienta blog
Cannelloni z cukinii

Cannelloni z cukinii 62

0
Danie mogłoby nazywać się „cannelloni na opak” ponieważ makaron znajduje się w nadzieniu. Uwielbiam takie modyfikacje :) Bardzo proste w wykonaniu a na talerzu prezentuje się efektownie. Do tego mimo Zobacz więcej
Cannelloni z kurczakiem i cukinią Jesteśmy wielbicielami makaronów, możemy jeść je od rana do wieczora przez 7 dni w tygodniu... Tym razem wybór padł na canellonni i tym razem nie było tradycyjnie z Zobacz więcej
Skład 1 duża cukinia 600g mięsa mielonego 400 ml passaty pomidorowej/ lub przecieru 1 żółtko 2 łyżki tartej bułki 15 dag wędzonego boczku 20 zielonych oliwek 10 suszonych pomidorów 1/2 opakowania Zobacz więcej
Cannelloni z wołowiną i cukinią Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta pekińska Zobacz więcej
Kolejna moja wariacja z cukinią. Tym razem jest to danie kuchni włoskiej. Makaron cannelloni wypełniony masą serowo-cukiniowo-szpinakową z odrobiną włoskiego parmezanu... Jeśli lubicie szpinak i Zobacz więcej
A może dzisiaj makaron? Dawno nie było, a cannelloni to już całe wieki! Powstał szybki farsz z tego co było w lodówce, a że cukinii mam mnóstwo to i tutaj znalazła swoje miejsce :) Serdecznie Zobacz więcej
Dzisiaj zawitało słonko do Irlandii... aż miło było wyjść na ogród po pracowitym dniu i zjeść obiad. A tuż obok kwitnące krzaki pomidorów :) 4 średniej wielkości cukinie makaron cannelloni 150 g Zobacz więcej
Dzisiaj zawitało słonko do Irlandii... aż miło było wyjść na ogród po pracowitym dniu i zjeść obiad. A tuż obok kwitnące krzaki pomidorów :) 4 średniej wielkości cukinie makaron cannelloni 150 g Zobacz więcej
Cannelloni nadziewane pomidorami, cukinią i serem gorgonzola, zapieczone pod beszamelem. Smaczne i lekkie danie, które niezwykle nam smakuje. Polecam :) Składniki: opakowanie makaronu cannelloni - 250 Zobacz więcej
SKŁADNIKI: CANNELLONI: 8-10 sztuk cannelloni (lub makaronu do lasagne) 4 małe cukinie 250 g serka mascarpone (lub ricotta) pół cebuli 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia sól i pieprz SOS: 2 puszki Zobacz więcej
Jeśli lubicie cannelloni z nadzieniem mięsnym to tym razem proponuję przygotować pyszne i lekkie cannelloni ale nie z makaronu lecz z grillowanych plastrów cukinii. Na straganach jest już polska, Zobacz więcej
Do przygotowania tego dania wystarczą łatwo dostępne składniki, które kupimy w każdym sklepie. Mimo to sprawia wrażenie trudnego w wykonaniu i eleganckiego. W dodatku u mnie w domu zawsze gdzieś na Zobacz więcej
Długie lata nieszczególnie przepadałam za cukinią. Wydawała mi się taka… nijaka. Dziś nie wyobrażam sobie tygodnia bez zjedzenia sztuki czy dwóch. To, co kiedyś wydawało mi się jej wadą, teraz Zobacz więcej
Po włosku gotuję chyba tak często jak po polsku, ale czasami staram się tworzyć nowe wersje klasyków. Naszym ulubionym rodzajem cannelloni czy lazanii jest ten z tradycyjnym mięsnym farszem, ale Zobacz więcej
że w szafce od dawna ukrywały się rurki cannelloni, wybór nie był trudny :)Kiedyś robiłam cannelloni ze szpinakiem, więc teraz, dla odmiany, postanowiłam poupychać tam farsz z kurczaka. Zobacz więcej
To chyba moja druga dopiero przygoda z makaronem cannelloni. I choć faszerowanie wąskich rurek sprawiało mi na początku pewną trudność, to jednak myślę, że w najbliższym czasie jakieś danie z użyciem Zobacz więcej
Lubię wszelkiego rodzaju makaronowe zapiekanki. Dziś przedstawiam przepis na cannelloni z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym. Równie dobrze można cannelloni podać z beszamelem, ale sos pomidorowy Zobacz więcej
O dzisiejszym obiedzie mogłabym napisać książkę. Po pierwsze dlatego, że odeszłam od nudnego mielonego i nadziałam rurki czymś innym niż mięso. Po drugie, cukinia ścięta obieraczką do warzyw to Zobacz więcej
Włoska klasyka w nieco zmodyfikowanym, lżejszym wydaniu. Zamiast klasycznego sosu bolońskiego przygotowałam farsz z startej cukinii na bazie puszystego sera ricotta. Całość zapiekłam z sosie Zobacz więcej