cannelloni cukinia

{{headerMessage}}
Witajcie! Wczoraj, zastanawiając się, co zrobić na obiad, z pomysłem przyszedł Andrzej. Zażyczył sobie cannelloni z cukinii, bo w sieci widział jakieś zdjęcie, najprawdopodobniej pochodzące stąd:KLIK. Zobacz więcej
Mientablog
Mientablog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mienta blog
Cannelloni z cukinii

Cannelloni z cukinii 67

0
{{headerMessage}}
Danie mogłoby nazywać się „cannelloni na opak” ponieważ makaron znajduje się w nadzieniu. Uwielbiam takie modyfikacje :) Bardzo proste w wykonaniu a na talerzu prezentuje się efektownie. Do tego mimo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni z kurczakiem i cukinią Jesteśmy wielbicielami makaronów, możemy jeść je od rana do wieczora przez 7 dni w tygodniu... Tym razem wybór padł na canellonni i tym razem nie było tradycyjnie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład 1 duża cukinia 600g mięsa mielonego 400 ml passaty pomidorowej/ lub przecieru 1 żółtko 2 łyżki tartej bułki 15 dag wędzonego boczku 20 zielonych oliwek 10 suszonych pomidorów 1/2 opakowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni z wołowiną i cukinią Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta pekińska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna moja wariacja z cukinią. Tym razem jest to danie kuchni włoskiej. Makaron cannelloni wypełniony masą serowo-cukiniowo-szpinakową z odrobiną włoskiego parmezanu... Jeśli lubicie szpinak i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A może dzisiaj makaron? Dawno nie było, a cannelloni to już całe wieki! Powstał szybki farsz z tego co było w lodówce, a że cukinii mam mnóstwo to i tutaj znalazła swoje miejsce :) Serdecznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zawitało słonko do Irlandii... aż miło było wyjść na ogród po pracowitym dniu i zjeść obiad. A tuż obok kwitnące krzaki pomidorów :) 4 średniej wielkości cukinie makaron cannelloni 150 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zawitało słonko do Irlandii... aż miło było wyjść na ogród po pracowitym dniu i zjeść obiad. A tuż obok kwitnące krzaki pomidorów :) 4 średniej wielkości cukinie makaron cannelloni 150 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni nadziewane pomidorami, cukinią i serem gorgonzola, zapieczone pod beszamelem. Smaczne i lekkie danie, które niezwykle nam smakuje. Polecam :) Składniki: opakowanie makaronu cannelloni - 250 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: CANNELLONI: 8-10 sztuk cannelloni (lub makaronu do lasagne) 4 małe cukinie 250 g serka mascarpone (lub ricotta) pół cebuli 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia sól i pieprz SOS: 2 puszki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie cannelloni z nadzieniem mięsnym to tym razem proponuję przygotować pyszne i lekkie cannelloni ale nie z makaronu lecz z grillowanych plastrów cukinii. Na straganach jest już polska, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do przygotowania tego dania wystarczą łatwo dostępne składniki, które kupimy w każdym sklepie. Mimo to sprawia wrażenie trudnego w wykonaniu i eleganckiego. W dodatku u mnie w domu zawsze gdzieś na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po włosku gotuję chyba tak często jak po polsku, ale czasami staram się tworzyć nowe wersje klasyków. Naszym ulubionym rodzajem cannelloni czy lazanii jest ten z tradycyjnym mięsnym farszem, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że w szafce od dawna ukrywały się rurki cannelloni, wybór nie był trudny :)Kiedyś robiłam cannelloni ze szpinakiem, więc teraz, dla odmiany, postanowiłam poupychać tam farsz z kurczaka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To chyba moja druga dopiero przygoda z makaronem cannelloni. I choć faszerowanie wąskich rurek sprawiało mi na początku pewną trudność, to jednak myślę, że w najbliższym czasie jakieś danie z użyciem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię wszelkiego rodzaju makaronowe zapiekanki. Dziś przedstawiam przepis na cannelloni z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym. Równie dobrze można cannelloni podać z beszamelem, ale sos pomidorowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O dzisiejszym obiedzie mogłabym napisać książkę. Po pierwsze dlatego, że odeszłam od nudnego mielonego i nadziałam rurki czymś innym niż mięso. Po drugie, cukinia ścięta obieraczką do warzyw to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Włoska klasyka w nieco zmodyfikowanym, lżejszym wydaniu. Zamiast klasycznego sosu bolońskiego przygotowałam farsz z startej cukinii na bazie puszystego sera ricotta. Całość zapiekłam z sosie Zobacz więcej