cannelloni ricotta

Cannelloni z ricottą i fantastycznym aromatem świeżej gałki muszkatołowej - mmm.... Składniki: rurki makaronowe cannelloni (ok. 18 szt) 150g wołowiny - bez włókien i żył, można zastąpić wołowym mięsem Zobacz więcej
- 30 g masła - 200 ml śmietanki - 100 gparmezanu - gałka muszkatołowa - sól - makaron cannelloni farsz: - 200 g sera ricotta - 100 g kalafiora - 100 g sałaty radicchio - 100 gparmezanu - 2 żółtka Zobacz więcej
« Keks z warzywami i serem Krewetki w paście masala » Cannelloni z ricottą ENGLISH VERSION Przepis wyszperany w jednym z dodatków kulinarnych do Gazety Wyborczej wreszcie doczekał się realizacji. Po Zobacz więcej
cucinare
cucinare Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cucinare
Cannelloni z serem ricotta

Cannelloni z serem ricotta 73

0
Pyszne cannelloni z zielonym marynowanym pieprzem i serem ricotta. Dla tych co znają cannelloni tylko z sosem pomidorowym lub beszamelowym i dla tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z rurkami Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam szpinaku bo nigdy go nie spróbowałam. Zawsze mnie odrzucała ta zielona "papka". W końcu spróbowałam i się zakochałam. Połączenie z ricottą jest cudowne. Na początku był kurczak ze Zobacz więcej
Ten przepis zawsze robiłam w wersji z mięsem mielonym i pomidorami. Wersja bezmięsna już dawno chodziła mi po głowie i dziś zrealizowałam swój pomysł. Nie sugerowałam się żadnym przepisem, podaje Wam Zobacz więcej
Cannelloni to grube rurki makaronowe, które wspaniale sprawdzają się przy nadziewaniu i zapiekaniu. Do ich napełnienia postanowiłam wypróbować czegoś kremowego i delikatnego. W związku z tym moje Zobacz więcej
Osobiście lubię makaron pod praktycznie każdą postacią. Max nie jest aż takim zwolennikiem, więc jeśli smakuje mu danie z pasty, to już coś znaczy. Mieliśmy dziś chłodny dzień, podczas gdy jedliśmy Zobacz więcej
Osobiście lubię makaron pod praktycznie każdą postacią. Max nie jest aż takim zwolennikiem, więc jeśli smakuje mu danie z pasty, to już coś znaczy. Mieliśmy dziś chłodny dzień, podczas gdy jedliśmy Zobacz więcej
No to mamy wrzesień! Czas na przepis miesiąca, którym jest makaron na wszystkie możliwe sposoby. Jak zwykle możecie dodać link z przepisem w komentarzach, a ja na koniec miesiąca zrobię zestawienie. Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za wałkowaniem ciasta pierogowego i lepieniem pierogów. Za to przepadam za ravioli z dynią, ricottą i masełkiem z szałwią. Pomyślałam, że można, podobnym jak do ravioli farszem, Zobacz więcej
Cannelloni z pesto i ricottą Muszę się przyznać, że do niedawna pesto i serek ricotta w ogóle nie gościły w mojej kuchni. Teraz wiem jak dużo straciłam. Te dwa składniki w połączeniu z sosem Zobacz więcej
Mama kilka dni temu przeczytała w gazecie o tym jak bardzo zdrowe są brokuły. Nie minął zaledwie dzień, żeby nie kupiła już ich 2 kg (4 wielkie!). My na szczęście brokuły bardzo lubimy i od razu Zobacz więcej
Kolejna włoska propozycja ze strony kuchnia.it. Sos beszamelowy zrobiłam z podwójnej ilości masła i mąki, bo nie chciał mi zgęstnieć. Wrażenia: rewelacja! Idealne. Pyszne! Polecam!! Nie tylko na Zobacz więcej
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą, czyli pyszne danie włoskie. Cannelloni ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem to danie tak samo smaczne jak łatwe w przygotowaniu. Polecam! Potrzebne składniki: 10 Zobacz więcej
Cannelloni nadziewane szpinakiem i ricottą pod beszamelem to rodzaj zapiekanki, do której chętnie wracam. Zresztą… uwielbiam prawie wszystko co zapiekane Składniki: 15 rurek cannelloni 3 łyżki Zobacz więcej
400 g szpinaku (użyłam świeżego) 500 g sera ricotta 1/3 szklanki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko sól pieprz Szpinak dusimy na maśle. Dodajemy Zobacz więcej
Follow my blog with Bloglovin Zielono mi… szpinakowo wręcz… Chyba jest to jeden z nielicznych liści, które uwielbiam jeść. Tym razem proponuję Wam go w wersji włoskiej, czyli ze wspaniałymi rurkami Zobacz więcej
Moi drodzy. Miałam przyjemność już jeść cannelloni w wersji z beszamelem ale z ricottą jedliśmy po raz pierwszy.Muszę przyznać , że ta wersja odpowiada mi bardziej .W domu zapach niesamowity a dla Zobacz więcej
Składniki: makaron cannelloni ok. 12 sztuk; farsz: 450g szpinaku w liściach (u mnie opakowanie mrożonego z Hortexu); 250g ricotty; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki masła; 1 jajko; 1/2 łyżeczki gałki Zobacz więcej