cannelloni ricotta

{{headerMessage}}
Cannelloni z ricottą i fantastycznym aromatem świeżej gałki muszkatołowej - mmm.... Składniki: rurki makaronowe cannelloni (ok. 18 szt) 150g wołowiny - bez włókien i żył, można zastąpić wołowym mięsem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- 30 g masła - 200 ml śmietanki - 100 gparmezanu - gałka muszkatołowa - sól - makaron cannelloni farsz: - 200 g sera ricotta - 100 g kalafiora - 100 g sałaty radicchio - 100 gparmezanu - 2 żółtka Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Cannelloni z ricottą

Cannelloni z ricottą 153

0
{{headerMessage}}
« Keks z warzywami i serem Krewetki w paście masala » Cannelloni z ricottą ENGLISH VERSION Przepis wyszperany w jednym z dodatków kulinarnych do Gazety Wyborczej wreszcie doczekał się realizacji. Po Zobacz więcej
cucinare
cucinare Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cucinare
Cannelloni z serem ricotta

Cannelloni z serem ricotta 76

0
{{headerMessage}}
Pyszne cannelloni z zielonym marynowanym pieprzem i serem ricotta. Dla tych co znają cannelloni tylko z sosem pomidorowym lub beszamelowym i dla tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z rurkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy nie lubiłam szpinaku bo nigdy go nie spróbowałam. Zawsze mnie odrzucała ta zielona "papka". W końcu spróbowałam i się zakochałam. Połączenie z ricottą jest cudowne. Na początku był kurczak ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni to włoski makaron przypominający duże rurki. Zwykle zapieka się go z farszem, polany sosem i posypany serem. To danie zasmakuje chyba każdemu! Jest rozgrzewające, cudownie pachnie, nadaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis zawsze robiłam w wersji z mięsem mielonym i pomidorami. Wersja bezmięsna już dawno chodziła mi po głowie i dziś zrealizowałam swój pomysł. Nie sugerowałam się żadnym przepisem, podaje Wam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni to grube rurki makaronowe, które wspaniale sprawdzają się przy nadziewaniu i zapiekaniu. Do ich napełnienia postanowiłam wypróbować czegoś kremowego i delikatnego. W związku z tym moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Osobiście lubię makaron pod praktycznie każdą postacią. Max nie jest aż takim zwolennikiem, więc jeśli smakuje mu danie z pasty, to już coś znaczy. Mieliśmy dziś chłodny dzień, podczas gdy jedliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Osobiście lubię makaron pod praktycznie każdą postacią. Max nie jest aż takim zwolennikiem, więc jeśli smakuje mu danie z pasty, to już coś znaczy. Mieliśmy dziś chłodny dzień, podczas gdy jedliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No to mamy wrzesień! Czas na przepis miesiąca, którym jest makaron na wszystkie możliwe sposoby. Jak zwykle możecie dodać link z przepisem w komentarzach, a ja na koniec miesiąca zrobię zestawienie. Zobacz więcej
Kasia
Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarygary
Cannelloni z dynią i ricottą.

Cannelloni z dynią i ricottą. 116

0
{{headerMessage}}
Nigdy nie przepadałam za wałkowaniem ciasta pierogowego i lepieniem pierogów. Za to przepadam za ravioli z dynią, ricottą i masełkiem z szałwią. Pomyślałam, że można, podobnym jak do ravioli farszem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni z pesto i ricottą Muszę się przyznać, że do niedawna pesto i serek ricotta w ogóle nie gościły w mojej kuchni. Teraz wiem jak dużo straciłam. Te dwa składniki w połączeniu z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mama kilka dni temu przeczytała w gazecie o tym jak bardzo zdrowe są brokuły. Nie minął zaledwie dzień, żeby nie kupiła już ich 2 kg (4 wielkie!). My na szczęście brokuły bardzo lubimy i od razu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna włoska propozycja ze strony kuchnia.it. Sos beszamelowy zrobiłam z podwójnej ilości masła i mąki, bo nie chciał mi zgęstnieć. Wrażenia: rewelacja! Idealne. Pyszne! Polecam!! Nie tylko na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą, czyli pyszne danie włoskie. Cannelloni ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem to danie tak samo smaczne jak łatwe w przygotowaniu. Polecam! Potrzebne składniki: 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni nadziewane szpinakiem i ricottą pod beszamelem to rodzaj zapiekanki, do której chętnie wracam. Zresztą… uwielbiam prawie wszystko co zapiekane Składniki: 15 rurek cannelloni 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
400 g szpinaku (użyłam świeżego) 500 g sera ricotta 1/3 szklanki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko sól pieprz Szpinak dusimy na maśle. Dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Follow my blog with Bloglovin Zielono mi… szpinakowo wręcz… Chyba jest to jeden z nielicznych liści, które uwielbiam jeść. Tym razem proponuję Wam go w wersji włoskiej, czyli ze wspaniałymi rurkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: makaron cannelloni ok. 12 sztuk; farsz: 450g szpinaku w liściach (u mnie opakowanie mrożonego z Hortexu); 250g ricotty; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki masła; 1 jajko; 1/2 łyżeczki gałki Zobacz więcej