cannelloni ze szpinakiem i ricottą

{{headerMessage}}
Nigdy nie lubiłam szpinaku bo nigdy go nie spróbowałam. Zawsze mnie odrzucała ta zielona "papka". W końcu spróbowałam i się zakochałam. Połączenie z ricottą jest cudowne. Na początku był kurczak ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni to włoski makaron przypominający duże rurki. Zwykle zapieka się go z farszem, polany sosem i posypany serem. To danie zasmakuje chyba każdemu! Jest rozgrzewające, cudownie pachnie, nadaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis zawsze robiłam w wersji z mięsem mielonym i pomidorami. Wersja bezmięsna już dawno chodziła mi po głowie i dziś zrealizowałam swój pomysł. Nie sugerowałam się żadnym przepisem, podaje Wam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cannelloni i nadzienie 16 rurek cannelloni 450g ugotowanego szpinaku (świeżego lub mrożonego) 250g sera ricotta 1 jajko, rozbite Liście bazylii do przybrania Na sos beszamelowy 150g masła 500ml mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cannelloni i nadzienie 16 rurek cannelloni 450g ugotowanego szpinaku (świeżego lub mrożonego) 250g sera ricotta 1 jajko, rozbite Liście bazylii do przybrania Na sos beszamelowy 150g masła 500ml mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą, czyli pyszne danie włoskie. Cannelloni ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem to danie tak samo smaczne jak łatwe w przygotowaniu. Polecam! Potrzebne składniki: 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cannelloni nadziewane szpinakiem i ricottą pod beszamelem to rodzaj zapiekanki, do której chętnie wracam. Zresztą… uwielbiam prawie wszystko co zapiekane Składniki: 15 rurek cannelloni 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
400 g szpinaku (użyłam świeżego) 500 g sera ricotta 1/3 szklanki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko sól pieprz Szpinak dusimy na maśle. Dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Follow my blog with Bloglovin Zielono mi… szpinakowo wręcz… Chyba jest to jeden z nielicznych liści, które uwielbiam jeść. Tym razem proponuję Wam go w wersji włoskiej, czyli ze wspaniałymi rurkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: makaron cannelloni ok. 12 sztuk; farsz: 450g szpinaku w liściach (u mnie opakowanie mrożonego z Hortexu); 250g ricotty; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki masła; 1 jajko; 1/2 łyżeczki gałki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szpinak po raz kolejny, tym razem z serem ricotta, zapieczony w rurkach makaronowych z dodatkiem sosu pomidorowego. Klasyka, pyszna klasyka a do tego prostota i szybkość wykonania zachęca, ja również Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na pyszny włoski klasyk, czyli cannelloni zapiekane z sosem pomidorowym i parmezanem. Tym razem postawiłam na kuchnię wegetariańską i makaronowe rurki nadziałam szpinakiem i ricottą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
eksperymentowi mojego kolegę i zaserwować mu cannelloni. Mam nadzieję, że stanie się cud i zakocha się w tej potrawie podobnie jak wszyscy, którym ją podaję. Doskonałe połączenie czosnku, pomidorów i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Efekt wspólnego kucharzenia ze znajomymi. Ricotta jest tak delikatnym serem, że nawet dodawanie wieluwymyślnychprzypraw nie zmieniło łagodnegocharakteru potrawy. Wielbiciel ostrzejszych doznań Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron z dużą ilością szpinaku i sera, zapieczony na chrupiąco ipachnący ziołami Niezwykle udany pomysł Jamiego Olivera. Danie lekkie do tego stopnia, że nie można się oderwać od talerza :-) Świetny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Akurat w lodówce zaległa ricotta, którą kupiłam w atrakcyjnej cenie w Lidlu (swoją drogą Lidl to świetnie zaopatrzony sklep. Za każdym razem, kiedy tam jestem, moje oczy latają jak szalone. Mogłabym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czosnku łyżka oliwy oregano, sól, pieprz do smaku Farsz: 400g szpinaku 200g ricotty 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku jedna duża cebula sól, pieprz do smaku Około 13 rurek cannelloni 1 kulka mozzarelli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatni czas jest dla mnie bardzo intensywny. Częste wyjazdy nie pomagają w regularnym prowadzenia bloga. Jest Was coraz więcej na Facebooku i to sprawia, mi przeogromną radość i motywacje! :) Dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pisałam kiedyś o tym, że mając do czynienia z kuchnią włoską z przyjemnością zapominam o mięsie. Takie cannelloni to dla mnie pełny, prawdziwy, sycący obiad. Bez zająknięcia pochłaniają go też mąż i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
p.Piotra Sabala- proszę się nie martwić, Pańskie canneloni było również cudowne, doprawdy. Potrzebujecie: Opakowanie makaronu cannelloni (wystarczy dla trzech osób, które potrafią dużo zjeść) Zobacz więcej