Przepis na cannelloni ze szpinakiem i ricottą z sosem beszamelowym

Przepis na to cannelloni dostałam dawno, dawno temu od mojej znajomej :) Bożenko dziękuję Ci w tym miejscu jeszcze raz:) Dzisiaj chciałabym podzielić sie nim z Wami :) Danie szybkie łatwe i przyjemne. Zobacz więcej
basia112
basia112 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jaskinia Smaku
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 2478

400 g szpinaku (użyłam świeżego) 500 g sera ricotta 1/3 szklanki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko sól pieprz Szpinak dusimy na maśle. Dodajemy Zobacz więcej
Pisałam kiedyś o tym, że mając do czynienia z kuchnią włoską z przyjemnością zapominam o mięsie. Takie cannelloni to dla mnie pełny, prawdziwy, sycący obiad. Bez zająknięcia pochłaniają go też mąż i Zobacz więcej
Agni
Agni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 602

Trawiasta zielenina znienawidzona chyba już od przedszkola. Nie wiem jak to teraz wygląda, ale kiedyś chyba nikt w takich stołówkach nie przejmował się tym, czy coś smakuje, czy nie. Odpowiednie Zobacz więcej
Osobiście lubię makaron pod praktycznie każdą postacią. Max nie jest aż takim zwolennikiem, więc jeśli smakuje mu danie z pasty, to już coś znaczy. Mieliśmy dziś chłodny dzień, podczas gdy jedliśmy Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oryginalny smak
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 235

Cannelloni nadziewane szpinakiem i ricottą pod beszamelem to rodzaj zapiekanki, do której chętnie wracam. Zresztą… uwielbiam prawie wszystko co zapiekane Składniki: 15 rurek cannelloni 3 łyżki Zobacz więcej
Cannelloni to włoski makaron przypominający duże rurki. Zwykle zapieka się go z farszem, polany sosem i posypany serem. To danie zasmakuje chyba każdemu! Jest rozgrzewające, cudownie pachnie, nadaje Zobacz więcej
Osobiście lubię makaron pod praktycznie każdą postacią. Max nie jest aż takim zwolennikiem, więc jeśli smakuje mu danie z pasty, to już coś znaczy. Mieliśmy dziś chłodny dzień, podczas gdy jedliśmy Zobacz więcej
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą, czyli pyszne danie włoskie. Cannelloni ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem to danie tak samo smaczne jak łatwe w przygotowaniu. Polecam! Potrzebne składniki: 10 Zobacz więcej
Follow my blog with Bloglovin Zielono mi… szpinakowo wręcz… Chyba jest to jeden z nielicznych liści, które uwielbiam jeść. Tym razem proponuję Wam go w wersji włoskiej, czyli ze wspaniałymi rurkami Zobacz więcej
Ten przepis zawsze robiłam w wersji z mięsem mielonym i pomidorami. Wersja bezmięsna już dawno chodziła mi po głowie i dziś zrealizowałam swój pomysł. Nie sugerowałam się żadnym przepisem, podaje Wam Zobacz więcej
Mam dzisiaj dla was przepis, który poleciła mi koleżanka, pochodzący z ostatniego Kukbuka. Niestety jest on tam przytoczony niezbyt zrozumiale, dlatego pozwolę sobie krok po kroku jeszcze raz go Zobacz więcej
Cannelloni z ricottą i szpinakiem pod beszamelem | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Cannelloni z ricottą i szpinakiem pod beszamelem 13 cze Wydają się bardzo pracochłonne, ale tak Zobacz więcej
"Cudowne danie makaronowe zapiekane w piekarniku, bez dodatku mięsa. Bardzo wyraziste w smaku, kremowe i rześkie. Przepyszne. Przygotowanie zajmuje troszkę czasu, ale aż pewnością ta zapiekanka jest Zobacz więcej
Makaron z dużą ilością szpinaku i sera, zapieczony na chrupiąco ipachnący ziołami Niezwykle udany pomysł Jamiego Olivera. Danie lekkie do tego stopnia, że nie można się oderwać od talerza :-) Świetny Zobacz więcej
Składniki: makaron cannelloni ok. 12 sztuk; farsz: 450g szpinaku w liściach (u mnie opakowanie mrożonego z Hortexu); 250g ricotty; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki masła; 1 jajko; 1/2 łyżeczki gałki Zobacz więcej
Efekt wspólnego kucharzenia ze znajomymi. Ricotta jest tak delikatnym serem, że nawet dodawanie wieluwymyślnychprzypraw nie zmieniło łagodnegocharakteru potrawy. Wielbiciel ostrzejszych doznań Zobacz więcej
Cannelloni z mięsem, szpinakiem i ricottą - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszny włoski klasyk, czyli cannelloni zapiekane z sosem pomidorowym i parmezanem. Tym razem postawiłam na kuchnię wegetariańską i makaronowe rurki nadziałam szpinakiem i ricottą. Zobacz więcej
Czas przygotowania: 75 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 23,50 zł SKŁADNIKI: Makaron Cannelloni Szpinak mrożony 500 g Suszone pomidory 150 g Ser Ricotta 250 g Ser Grana Padano 80 g Ser Zobacz więcej