cannelloni ze szpinakiem i ricottą z sosem pomidorowym

Oj, dawno mnie tu nie było… Ale wracam Kochani i mam dla Was coś super pysznego! Cannelloni ze szpinakiem i ricottą to propozycja na wyjątkowy obiad wegetariański. Moja rodzina uwielbia włoską Zobacz więcej
Na farsz: 45 dkgszpinakumrożonego 4 ząbkiczosnku 12jajko 25 dkgseraricotta 10 dkgseraparmezan sóli pieprz Ciasto na pierogi: 2 szklmąkipszennej 3 łyżki oleju około 3/4 szkl wrzącej wody ( zależy ile Zobacz więcej
Pyszne, zapiekane rurki makaronowe nadziane szpinakiem, kurczakiem i wędzonym boczkiem. Całość zalana aromatycznym, pomidorowym sosem zapieczona pod serową kołderką. Idealna propozycja na sycący obiad Zobacz więcej
Cannelloni to włoski makaron przypominający duże rurki. Zwykle zapieka się go z farszem, polany sosem i posypany serem. To danie zasmakuje chyba każdemu! Jest rozgrzewające, cudownie pachnie, nadaje Zobacz więcej
Dokładnie takiego dania było mi trzeba. Lato na talerzu. W 100%. Chociaż nie powiem, że jest jakoś wyjątkowo dietetyczne. Ale gdyby tak te klopsy upiec, to już prawie danie fit ;) A jeśli nie boicie Zobacz więcej
Wszyscy miłośnicy szpinaku i naleśników pokochają ten obiad! Jest bardzo prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny. Naleśniki ze szpinakiem i ricottą zapiekane w sosie pomidorowym i mozzarelli to Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam:Kings Of Leon"WALLS" Składniki (na 3 porcje): 400 g mrożonego szpinaku 250 g ricotty 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól Zobacz więcej
Ultralekkie, kobiece, nieco włoskie danie. Pyszna, soczysta pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, zapiekana w sosie pomidorowym z mozzarellą, podana z pysznym makaronem tricolore. Polecam wszystkim, Zobacz więcej
Jakiś czas temu przez przypadek kupiłam w markecie makaron cannelloni. Nie wiedziałam za bardzo jak go wykorzystać, a nie chciałam, żeby się zmarnował. Córka podsunęła mi pomysł, żebym zrobiła jakiś Zobacz więcej
Cannelloni z mięsem, szpinakiem i ricottą - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne Zobacz więcej
Za oknem w końcu posypuje śnieg i choć ostatnio mocno nas przymroziło, taka zima jest najwspanialsza. Oby jak najdłużej, bo luty lubi mieć skłonności do ciapy i chlapy ;) W ten zimowy, mroźny dzień Zobacz więcej
Przepisy na makaron uważam, delikatnie mówiąc za głupotę. Każdy jednak jakoś zaczynał, a dobrze zrobiony makaron to zawsze strzał w dziesiątkę. Miałem oczywiście przejść na delikatne kasze, ryby i Zobacz więcej
Rzadko gotuję, przyznaję się bez bicia, a jeśli już to makaron czy ryż na szybko. Tym razem trafił się luźniejszy weekend i postanowiłam sobie (i nie tylko) kulinarnie dogodzić, taki slow food. Padło Zobacz więcej
Kiedyś myślałam, że canchiglioni i cannelloni to przepisy nie dla mnie, bo pewnie babranina, czas i w ogóle. I znowu odkrywszy jakie to jednak proste, przywykłam do obu. Zasada w obu przypadkach jest Zobacz więcej
"I promise that I'll hold you when it's cold out And we'll use our winter coats in a swing 'Cause lately I was thinking I never told you That every time I see you my heart sings 'Cause we live at the Zobacz więcej
Grudniowe Gotowanie za Głosowanie było dość emocjonujące, gdyż do ostatnich minut nie było wiadomo, kto zostanie zwycięzcą miesiąca. Po zaciętej walce jednym głosem na prowadzenie wysunęły się Zobacz więcej
Popularne danie włoskie, w którym makaron (najczęściej cylindryczny)nadziewany jest mięsem, warzywami lub nadzieniem serowym z przyprawami i sosem.Łatwiejprzygotować tę potrawę z użyciem płatów Zobacz więcej
Wracam do domu czterema autobusami. Kierowca słucha Rubika, współpasażerowie pochyleni nad laptopami i telefonami komórkowymi. Gazet i książek brak, jaka szkoda. Wiosna nastraja mnie do domowych Zobacz więcej
Wspólne szpinakowanie czas zacząć :) Moją pierwszą propozycją jest pyszne cannelloni czyli makaronowe rurki, nadziewane masą ze szpinaku, pieczarek i sera ricotta. Wszystko to zapieczone pod sosem Zobacz więcej
basia112
basia112 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jaskinia Smaku
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 2453

400 g szpinaku (użyłam świeżego) 500 g sera ricotta 1/3 szklanki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko sól pieprz Szpinak dusimy na maśle. Dodajemy Zobacz więcej