cantucci

MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Cantucci

Cantucci 98

1
Cantucci lub Cantuccini to typowe włoskie ciasteczka pochodzące z Toskanii. Kruche, chrupiące, długo zachowujące świeżość, z dużą ilością migdałów (u mnie też z pistacjami), raczej dla amatorów Zobacz więcej
Cantucci Pewnie wspominałam już nie raz, że lubię Włochy i kuchnię włoską, że chciałabym mieszkać w Portofino :) Żadna kuchnia nie istnieje bez deserów :) Jedną z perełek włoskiej są cantucci… Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Cantucci

Cantucci 78

1
Przepyszne, chrupiące ciasteczka cantucci podbiły nasze serca. Podwójnie wypiekane, chrupiące i słodkie. Cantucci to rodzaj włoskich ciasteczek, pochodzących z Toskanii. Są pełne migdałów, a przed Zobacz więcej
danuszna
danuszna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szamanie/wcinanie
Cantucci

Cantucci 66

0
, zakończenia. I tak przypomniało mi się upalne majowe południe, kiedy pewien Pan opowiadał jak upiekł ciastka-kamienie. Cantucci właśnie. Twarde na zewnątrz, a obłędnie kruche w środku.Przygotowując Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italianizzato
Cantucci

Cantucci 41

0
Toskańskie ciastka z migdałami Ostatnio już wyjaśniłem czym są cantucci, z czym się je podaje, a teraz czas na zrobienie ich samemu. Dlaczego? Pomimo, że jest to jeden z najbardziej znanych Zobacz więcej
To nie są mięciutkie ciasteczka do pochrupania w samochodzie czy na spacerze. Ale już w towarzystwie kawy czy dobrej herbaty jak najbardziej. Są twarde, aromatyczne i mają cudowny smak migdałów. Zobacz więcej
Wszystko o Italii
Wszystko o Italii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wszystko o Italii
CANTUCCI

CANTUCCI 118

0
Cantucci to rodzaj włoskich ciasteczek pochodzących z Toskanii: charakteryzują się tym, że pieczone są dwukrotnie dzięki czemu są kruche i chrupiące. SKŁADNIKI: 100 g masła 250 g nieobranych migdałów Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Cantucci

Cantucci 134

0
Cantucci, cantuccini, biscotti to jedna i ta sama nazwa dla włoskich ciasteczek pochodzących z Toskanii. Zawierają dużo migdałów, a dzięki podwójnemu procesowi pieczenia są super chrupiące. Z reguły o Zobacz więcej
Roses in the Oven
Roses in the Oven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Roses in the Oven
Cantucci

Cantucci 26

2
odtworzenia smaku zamkniętego wówczas w białym, sklepowym opakowaniu. No i są - pierwsze, własnoręcznie robione cantucci. Wieść głosi, że ktoś kiedyś naprawdę próbował maczać je w kawie lub słodkim Zobacz więcej
Pozostając w klimacie słonecznej Toskanii upiekłam słynne włoskie ciasteczka cantucci. Twarde, aromatyczne, z dużą zawartościąchrupiących migdałów. Moczenie ich w słodkim winie, aby trochę zmiękły, to Zobacz więcej
Ostatnio przypomniałam sobie o standardowym przepisie na włoskie ciasteczka do herbaty - cantucci. Postanowiłam je wypróbować w wersji bezcukrowej i z płatkami a nie całymi migdałami, ponieważ tylko Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Cytrynowe cantucci

Cytrynowe cantucci 76

0
Cytrynowe cantucci 10 czwartek sty 2013 Autor: Kasia, w kategorii: ciastka, wypieki Cantucci, znane również jako biscotti, to podwójnie pieczone włoskie ciasteczka. Twarde, intensywnie cytrynowe i z Zobacz więcej
Słyszałam wiele opowieści o malowniczej Toskanii. Sama nie miałam jeszcze okazji odwiedzić tej krainy, będącej także wspaniałym regionem winiarskim. Dla tych, którzy tęsknią za winami i kuchnią Zobacz więcej
U Was też tak zimno? U mnie dziś temperatura spadła do -20 C. Jak nie trzeba nigdzie wychodzić, lepiej zrobić sobie leniwą niedzielę i spędzić ją pod ciepłym kocykiem z kubkiem ciepłej herbaty lub Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
Wegańskie Cantucci

Wegańskie Cantucci 210

0
, które chciałam zweganic i wykorzystać, ale długo nie mogłam się zdecydować. W końcu zaczęłam szperać na Blogu M. I znalazłam przepis na Cantucci. Wyglądają obłędnie prawda? Coś mnie urzekło bo nie Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe Wypieki
WŁOSKIE CANTUCCI

WŁOSKIE CANTUCCI 172

0
"Przeglądając różne ciekawe przepisy w internecie kilka razy natknęłam się na cantucci zwane też cantuccini lub biscotti di Prato, czyli "biszkopty z Prato" to rodzaj włoskich ciasteczek pochodzących Zobacz więcej
Cantucci, nazywane też zdrobniale cantuccini albo biscotti di Prato, to włoskie sucharki migdałowe. Najczęściej przed spożyciem macza się je w winie (przeważnie białym i słodkim), a czasami w kawie. Zobacz więcej
Sentymentalny i słodki powrót myślami do wspaniałego majowego wyjazdu, do pięknych toskańskich zakątków. Kuchnia Toskanii jest prosta i lekka. Tradycyjnym wypiekiem są cantucci z migdałami, podawane Zobacz więcej
Bezglutenowe włoskie ciasteczka cantucci z migdałami. Delikatne, chrupiące i aromatyczne. Idealne na święta :) SKŁADNIKI: 160 g mieszanki Nutrifree Mix per dolci 1 jajo +1 żółtko 90 g drobnego cukru Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Jesień i cantucci

Jesień i cantucci 85

1
Wczoraj po raz pierwszy tej jesieni, trawy przykrył szron... dzisiaj powtórka z zimna, mglisto ale zapowiada się piękny dzień:) Cantucci lub biscotti - to rodzaj włoskich ciasteczek, z siekanymi Zobacz więcej