cantuccini

misia104
misia104 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnyswiatdomi
Cantuccini

Cantuccini 59

0
{{headerMessage}}
. Na koniec dodać migdały i ponownie zagnieść. Zakryć folią i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Z ciasta uformować wałki. Kroić na kawałki jak kopytka . Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej Zobacz więcej
malwinkanr1
malwinkanr1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nakryty Stoliczek
Cantuccini

Cantuccini 74

0
{{headerMessage}}
Cantuccini to włoskie ciasteczka-sucharki z migdałami, podwójnie pieczone. Najpierw piecze się ciasto w jednym kawałku, następnie wystygnięte kroi na plastry, które są ponownie pieczone. Dzięki temu Zobacz więcej
muffinandmuffins
muffinandmuffins Obserwuj blogaObserwujesz bloga
love to bake
Cantuccini

Cantuccini 212

1
{{headerMessage}}
Z okazji pierwszego dnia jesieni, pojawiły się u mnie cantuccini. Ciastka mojego dzieciństwa, nie tylko idealne na nostalgiczną aurę ale również jako najlepszy umilacz wieczorów pod kocem, z herbatą Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Cantuccini

Cantuccini 144

0
{{headerMessage}}
Kolejna potrawa na moim blogu zainspirowana Smakami Toskanii. Tradycyjne cantuccini lub też biscotti di Prato, ponieważ właśnie z tego miasta się wywodzą. Ich historia sięga aż XVIII. Najlepiej Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Cantuccini

Cantuccini 55

0
{{headerMessage}}
! Miłego weekendu Kochani Wam życzę :) Cantuccini Składniki 1 szkalnka mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag migdałów (podpieczonych w piekarniku lub na patelni) 1 jajko 0,5 szklanki cukru Zobacz więcej
albahaca!
albahaca! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Can i have a bite?
Cantuccini

Cantuccini 75

0
{{headerMessage}}
Cantuccini Pyszne ciasteczka z włoskim rodowodem, aromatyczne i chrupiące, obłędnie pachną podczas pieczenia ! Występują w wielu wariantach – do ciast można dodać swoje ulubione suszone owoce, kawałki Zobacz więcej
ninja muffin
ninja muffin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Muffinkarnia
Cantuccini

Cantuccini 46

1
{{headerMessage}}
migdałów i niewytłumaczalnej zdolności do szybkiego znikania, zacznie żałować, że w ogóle się odezwał. Bo o cantuccini (lub jak kto woli biscotti di Prato) można mówić długo i namiętnie :) W sumie to Zobacz więcej
NaSlodkoCom
NaSlodkoCom Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Słodko
Cantuccini

Cantuccini 5

0
{{headerMessage}}
Jedne z bardziej znanych Włoskich ciastek. Bardzo migdałowe i dobrze wysuszone cantuccini sprawią że przez chwilę poczujecie się jakbyście byli we Włoszech. Koniecznie spróbujcie bo warto. Składniki Zobacz więcej
bocado
bocado Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wkuchnibezdubli.blox.pl
Cantuccini

Cantuccini 79

0
{{headerMessage}}
10 tygodni). Oboje z mężem kochamy wszystkoco włoskie, klimat, jedzenie, wina i sery naturalnie. Ja dodatkowouwielbiam włoskie ciasteczka amaretti i cantuccini. Do tego boskiewino albo espresso i Zobacz więcej
piotrek.koks
piotrek.koks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piotr od kuchni
Cantuccini

Cantuccini 41

0
{{headerMessage}}
Buongiorno! Jeżeli nie macie żadnych wymyślnych składników w domu, a chcecie upiec pyszne ciasteczka to ten przepis jest właśnie dla Was. Cantuccini to wywodzące się z Toskanii włoskie ciastka z Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Cantuccini

Cantuccini 70

0
{{headerMessage}}
Cantuccini (zdrobniale cantucci), zwane również biscotti di Prato. Słynne toskańskie ciasteczka – sucharki z całymi migdałami. Bardzo twarde więc jada się je po umoczeniu w winie (tradycyjnie Vin Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze sobą wspomnienia z dzieciństwa... W moim rodzinnym domu do kawy zawsze było coś słodkiego, zazwyczaj ciasto drożdżowe lub rogaliki, teraz są cantuccini. Odkryłam te włoskie smakołyki niedawno i od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cantuccini to rodzaj włoskich biszkoptów pochodzących z Toskanii. Zawierają bardzo dużą ilość migdałów. Są dwukrotnie pieczone, dzięki czemu zyskują niezwykłą chrupkość. Lekko zmodyfikowałam Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
Biscotti (cantuccini)

Biscotti (cantuccini) 45

0
{{headerMessage}}
Biscotti lub inaczej cantuccini to popularne włoskie ciasteczka najczęściej z migdałami. Pochodzą one z miasta Prato i zostały wymyślone przez Antonio Mattei w połowie XIX wieku. Dziś prawie każdy Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Ciasteczka Cantuccini

Ciasteczka Cantuccini 49

0
{{headerMessage}}
2 jajka 160 gr cukru 2 szklanki mąki 360 gr migdałów 30 ml Amaretto Cantuccini to moje ulubione ciasteczka. Danie pochodzi z Włoch i jest znakomitym akcentem do mocnej czarnej kawy. Ciastka są dość Zobacz więcej
muffinandmuffins
muffinandmuffins Obserwuj blogaObserwujesz bloga
love to bake
Cantuccini x2

Cantuccini x2 65

0
{{headerMessage}}
w której kategoriipożeraczy się znajdujecie te ciastka będą dla was idealne. Przez podwójne wypiekanie są super chrupiące i bardzo wciągające, przez co będę idealne dla podjadaczy. Smakoszom z kolei Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Ciasteczka Cantuccini

Ciasteczka Cantuccini 60

0
{{headerMessage}}
VN:F [1.9.22_1171] 2 jajka 160 gr cukru 2 szklanki mąki 360 gr migdałów 30 ml Amaretto Cantuccini to moje ulubione ciasteczka. Danie pochodzi z Włoch i jest znakomitym akcentem do mocnej czarnej kawy. Zobacz więcej
Garniec Magalie
Garniec Magalie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garniec Magalie
Włoskie cantuccini

Włoskie cantuccini 25

2
{{headerMessage}}
. Mowa o włoskim przysmaku - ciasteczkach cantuccini. :) Składniki: 250 gramów mąki 2 jajka 150 gramów cukru trzcinowego 5 gramów proszku do pieczenia 50 gramów posiekanych migdałów* 50 gramów Zobacz więcej