Ciasteczka jedyne w swoim rodzaju! Twarde, chrupiące, słodkie z niespodzianką w środku w postaci migdałów! Przepis zaczerpnięty z Pieprz czy wanilia z moją modyfikacją :) Ciasteczka idealnie pasuja do
Zobacz więcej
Cantuccini z migdałami I kolejna wersja pysznych włoskich ciasteczek. Tym razem z prażonymi migdałami. Wykonanie ciasteczek jest identyczne jak w przypadku mojego przepisu na Cantuccini z mieszanką
Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim blogu zainspirowana Smakami Toskanii. Tradycyjne cantuccini lub też biscotti di Prato, ponieważ właśnie z tego miasta się wywodzą. Ich historia sięga aż XVIII. Najlepiej
Zobacz więcej
Pyszne migdałowe włoskie ciasteczka to propozycja na długie wieczory przy kubku ulubionej herbaty, kawy lub wina. Cantuccini są stosunkowo twarde dlatego ja lubię je maczać w ulubionym napoju:) Jeśli
Zobacz więcej
Cantuccini (zdrobniale cantucci), zwane również biscotti di Prato. Słynne toskańskie ciasteczka – sucharki z całymi migdałami. Bardzo twarde więc jada się je po umoczeniu w winie (tradycyjnie Vin
Zobacz więcej
"-..o zrobiłaś cantuccini! -To nie są cantuccini, tylko biscotti! -No mówię Ci, że cantuccini bo przecież takie kupuje..." No ale to w końcu moja siostra mieszka we Włoszech, nie ja, więc pewnie wie
Zobacz więcej
Uwielbiam dobrą herbatę. Do kawy powoli się przekonuję, choć nie jest ona napojem, od którego muszę koniecznie zacząć dzień, by postawić się na nogi. Kawę pijam wyłącznie dla przyjemności, koniecznie
Zobacz więcej
czyli Włochy na polskim balkonie. Wyobrażacie sobie, że moi drodzy przyjaciele już od ponad 7 tygodnizwiedzają Włochy. JJJJeju jak ja im zazdroszczę. Właśnie są wokolicy Palermo, codziennie przesyłają
Zobacz więcej
Z okazji pierwszego dnia jesieni, pojawiły się u mnie cantuccini. Ciastka mojego dzieciństwa, nie tylko idealne na nostalgiczną aurę ale również jako najlepszy umilacz wieczorów pod kocem, z herbatą
Zobacz więcej
Od czasu do czasu człowiek popełnia słodkie grzechy, a grzech z cantuccini chętnie popełniam częściej :) Nie wiem co takiego mi odpowiada w tych ciasteczkach, ale całkowicie zwariowałam na ich
Zobacz więcej
Jakby mnie ktoś zapytał (swoją drogą dziwne, że jeszcze nigdy nikt tego nie zrobił) jakie jest moje ulubione ciastko, którego nigdy, ale to nigdy nie mam dosyć, to odpowiedź mam już przygotowaną.
Zobacz więcej
Składniki: 250 gram mąki szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 czubata łyżka masła 2 jajka 2 łyżki likieru migdałowego Amaretto Łyżeczka zapachu migdałowego 200 gram migdałów Migdały pokroić na
Zobacz więcej
Jedne z bardziej znanych Włoskich ciastek. Bardzo migdałowe i dobrze wysuszone cantuccini sprawią że przez chwilę poczujecie się jakbyście byli we Włoszech. Koniecznie spróbujcie bo warto. Składniki
Zobacz więcej
Zapraszam na nowy przepis na cantuccini!http://beautyandblossom.pl
Zobacz więcej
Cantuccini to dwa razy pieczone włoskie ciasteczka do kawy. Zwane też biscotti i cantucci. Najczęściej z migdałami. Ja do idealnego przepisu dochodziłam jakiś czas. Teraz robię je tak. Garść migdałów
Zobacz więcej
Uwielbiam dobrą herbatę. Do kawy powoli się przekonuję, choć nie jest ona napojem, od którego muszę koniecznie zacząć dzień, by postawić się na nogi. Kawę pijam wyłącznie dla przyjemności, koniecznie
Zobacz więcej
Od czasu do czasu człowiek popełnia słodkie grzechy, a grzech z cantuccini chętnie popełniam częściej :) Nie wiem co takiego mi odpowiada w tych ciasteczkach, ale całkowicie zwariowałam na ich
Zobacz więcej
Buongiorno! Jeżeli nie macie żadnych wymyślnych składników w domu, a chcecie upiec pyszne ciasteczka to ten przepis jest właśnie dla Was. Cantuccini to wywodzące się z Toskanii włoskie ciastka z
Zobacz więcej
Cantuccini Pyszne ciasteczka z włoskim rodowodem, aromatyczne i chrupiące, obłędnie pachną podczas pieczenia ! Występują w wielu wariantach – do ciast można dodać swoje ulubione suszone owoce, kawałki
Zobacz więcej