Przepis na cap

Od calkiem niedawna ostrygi staly sie moim przysmakiem. W dziecinstwie nigdy ich nie jadlam. Po raz pierwszy zaporponowano mi ich konsumcje jak byla z liceum na wymianie szkolnej w Rennes. W tym Zobacz więcej
Nazwa: Capa Miejsce pochodzenia: Hiszpania Szczep: Tempranillo 90%, Shiraz 10% Rodzaj: czerwone, półwytrawne Rok produkcji: 2013 Zawartość alkoholu: 13 % Cena: otrzymane w prezencie Ocena końcowa: Zobacz więcej
Przylądek Cap Bon to przede wszystkim piękne i dzikie plaże, pola uprawne zboża, owoców i warzyw, winorośli, hodowle ryb, kamieniołomy, czy ruiny fenickich osad. To tutaj rośnie najstarsze drzewo Zobacz więcej
Pewnie wszyscy tak macie , że makaron z sosem to ,,ratunkowe" danie . Jeśli o mnie chodzi to starczy mi sam makaron polany śmietana i już będzie dobrze. Ale sosem z cyklu tzw. ,, śmieciuszek" nie Zobacz więcej
Spójrzcie, jak pięknie i tajemniczo, surowe skały i uderzające gniewnie fale. Spacerujemy powoli, ostrążnie stąpamy, bo pod nami przepaść i rozszalałe morze. Strasznie wieje, więc nie możemy podziwiać Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe 3859

Marynata: łyżeczki anyżu, 7 goździków, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą lub po łyżeczki obu przypraw, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju z orzechów laskowych, 50 ml soku ananasowego, 50 ml Zobacz więcej
inspiracją do zrobienia czapeczki był ten tutorial: Zobacz więcej
Barcelona! Śledź bloga na facebooku! Plaça de Catalunya La Barceloneta Tortilla hiszpańska Tarta Santiago La Barceloneta Casa Batlló, Museo Modernista de Antoni Gaudí Hospital de Sant Pau Camp Nou, Zobacz więcej
majka
majka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kalejdoskop kulinarny
Minorka. Migawki z urlopu.

Minorka. Migawki z urlopu. 199

Buenos días :) Kilka dni temu wrocilismy z urlopu. Mieszkalismy w pieknej miejscowosci Cala Galdana, w hotelu polozonym zaledwie 10 min. drogi od morza. Pogoda nam dopisala, bylo slonecznie i goraco. Zobacz więcej
Niedziela nad oceanem i morskie slimaki... Tak wczoraj byl piekny, cudowny dzien. Pelen slonca zaprosil nas nad ocean atlantycki, na plaze i do naszej ulubionej restauracji "Pod dwoma debami" w Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Mallorca kulinarnie cz. 2

Mallorca kulinarnie cz. 2  116

Ostatnie urlopowe wspomnienie... już więcej nie będę Was męczyć majorkańskimi specjałami ;) Od jutra biorę się już do gotowania :) Dziś Mama mnie zapytała co mi najbardziej smakowało... Pytanie to nie Zobacz więcej
BITEDELITE
BITEDELITE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bite Delite
Quail egg stuffed Mushrooms

Quail egg stuffed Mushrooms 29

This stuffed mushroom taste very originally, delicate tender and require a minimum cooking time. RECIPE Ingredients: 5 mushrooms caps 5 quail eggs 2 tablespoon cheese, grated salt, papper 2 Zobacz więcej
Właściwie to poniższy wpis ciężko będzie nazwać przepisem. Narobić się przy tym daniu nie musiałam bo wystarczyło umyć i pokroić pomidory. Wzięłam różne - malinowe, czerwone podłużne i żółte jajowate. Zobacz więcej
Gordona Ramsay’a lubię. Program Hell’s Kitchen niekoniecznie. Ale jego przepisy i szkocki akcent lubię, nawet bardzo. Kiedy M. podesłał mi przepis na jajecznicę, pomyślałam sobie „a co może być Zobacz więcej
November 17, 2012 one frosty day of autumn and the chickpea and tomato soup withcinnamon 7 am.window shade up. grey outside. twigs, leaves and grass frosted over.frostily. dull colour of sky above. Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Twarożek kozi

Twarożek kozi 240

No co ja poradzę, że mieszkam w Wysowej :-) Że mam tu wszystko, no, prawie wszystko czego mi trzeba :-) Mam też i kozę, tzn. dalekich sąsiadów zza cerkwi, co kozę mają i mi mleko czasem zostawiają. Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Gorace kasztany i migawki z Bretanii

Gorace kasztany i migawki z Bretanii 176

Gdy jesien zachwyca swa niezwykla paleta kolorow, tradycyjna francuska kuchnia bierze z niej pelnymi garsciami. Obok baklazanow, roznych dyn, butternut'ow i grzybow, na francuskich stolach i ulicach Zobacz więcej
Kochani! W grudniu mijają już dwa lata od kiedy założyłam bloga. Przez ten czas wiele się nauczyłam, otworzyłam na nowe smaki, poznałam wiele fantastycznych osób. Jak tylko czas mi pozwala dzielę się Zobacz więcej
Dziś bardzo krótko gdyż jestem chora i organizm odmawia posłuszeństwa. Widocznie dopadło mnie jedno z wiosennych przeziębień. Tak sobie pomyślałam, że kolejny post powinien dotyczyć naturalnych metod Zobacz więcej
Restauracja CORSE i Restaurant Week Kraków Restauracja CORSE, Kraków Do restauracji CORSE, wybrałam się w ramach Restaurant Week. Wybrałam się tam w towarzystwie Agnieszki z bloga Z Widelcem po Zobacz więcej