cap

to co slodkie, maczne, tluste czyli typowa polska kuchnie. Dzis, gdy moge od czasu do czasu szkolic sie u szefow i jadac w ich restauracjach smakuja mi potrawy niejednokrotnie zupelnie inne. A przede Zobacz więcej
Przylądek Cap Bon to przede wszystkim piękne i dzikie plaże, pola uprawne zboża, owoców i warzyw, winorośli, hodowle ryb, kamieniołomy, czy ruiny fenickich osad. To tutaj rośnie najstarsze drzewo Zobacz więcej
Pewnie wszyscy tak macie , że makaron z sosem to ,,ratunkowe" danie . Jeśli o mnie chodzi to starczy mi sam makaron polany śmietana i już będzie dobrze. Ale sosem z cyklu tzw. ,, śmieciuszek" nie Zobacz więcej
Nazwa: Capa Miejsce pochodzenia: Hiszpania Szczep: Tempranillo 90%, Shiraz 10% Rodzaj: czerwone, półwytrawne Rok produkcji: 2013 Zawartość alkoholu: 13 % Cena: otrzymane w prezencie Ocena końcowa: Zobacz więcej
inspiracją do zrobienia czapeczki był ten tutorial: Zobacz więcej
Triumfalny Katedra Santa Eulalia Torre Agbar El Cap de Barcelona Barcelona nocą! Zobacz więcej
the baking tray previously slightly greased with olive oil. Add cheese and parsley, crack a quail egg into each champignon cap. Sprinkle with salt and papper. Place into the preheated 180C oven and Zobacz więcej
November 17, 2012 one frosty day of autumn and the chickpea and tomato soup withcinnamon 7 am.window shade up. grey outside. twigs, leaves and grass frosted over.frostily. dull colour of sky above. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe 3389

1
marynatą. Fleur du Cap Pinotage 2009 Do polędwiczek wieprzowych z grilla, marynowanych w aromatycznych przyprawach polecam wino Fleur du Cap Pinotage. To czerwone wytrawne wino będzie świetnym Zobacz więcej
w rece... A to piekny Cap Fréhel, w Bretanii, gdzie 70 metrowe skaly urywaja sie wprost do morza. Cypel i na nim moj maz z Antosiem, niesamowite skaly, jak cegielki polaczone ze soba. I ja tez na Zobacz więcej
prosto z nad morza srodziemnego. Mniam... na danie glowne ryba (merlu) na sposob hiszpanski bo do Hiszpani calkiem niedaleko... to byl piekny dzien, cudowny... nasze miejsce, na trawie, wolimy od Zobacz więcej
taty, a że mój uwielbia jajecznicę to dostanie taką na śniadanie :) Składniki: 3 jajka 2 łyżki masła 1 łyżka śmietany 18% (on używa Crème fraîche) kilka pieczarek (Gordon ma Fat cap mushrooms) Zobacz więcej
Turkish cap. Składniki. 1 kg pomidory 2 łyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek 2 łyżki oliwa z oliwek 20 dag mięso Zobacz więcej
noc. Mleko zagotować z cukrem. Powinien z niego powstać syrop. Gdy mleko wystygnie, połączyć je ze spirytusem. Dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce i mieszać przed każdym użyciem. Prepare violets Zobacz więcej
? Ile lat ma drzewko oliwne, które rośnie na przylądku Cap Bon w Tunezji? W jakim kształcie był tort na inauguracji sklepu Marka Kondrata? Z czego słynie muzeum Bardo? Odpowiedzi znajdziecie na moim Zobacz więcej
? Ile lat ma drzewko oliwne, które rośnie na przylądku Cap Bon w Tunezji? W jakim kształcie był tort na inauguracji sklepu Marka Kondrata? Z czego słynie muzeum Bardo? Odpowiedzi znajdziecie na moim Zobacz więcej
zjeść dania przygotowane przez Szefa Kuchni Piotra Reguckiego i jego zespół. Pierwsze menu: Carpaccio z buraków z fetą i rukolą Kurczak Cap Corse w sosie musztardowym z pieczonymi ziemniakami i Zobacz więcej
of jam: put 1 tablespoon of jam on a plate and wait about 10 minutes. If the jam is rare, continue to cook, if not - turn off the gas and put the jam into boiled (in hot water) jars (note: the jam is Zobacz więcej