caprese inaczej

Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Caprese inaczej

Caprese inaczej 31

0
Nie chciało mi się robic tradycyjnej sałatki caprese więc postanowiłam pójść troszkę na łatwiznę i zrobić ją inaczej. Może ta wersja komuś zasmakuje? Caprese - 3 pomidory- średniej wielkości - 100 g Zobacz więcej
Drukuj PDF Oryginalna włoska Caprese składa się z mozzarelli, pomidora, bazylii i oliwy z oliwek. Dziś na śniadanie podałam ją jednak trochę inaczej. Na wczorajszych zakupach spotkaliśmy "Ser grecki Zobacz więcej
Lola91
Lola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
This life tastes great
Caprese inaczej

Caprese inaczej 60

0
Bo już za kilka dni być może, będę jadła sałatkę Capreseprzygotowaną przez rodowitego Włocha. Jednak dziś robię ją po swojemu. Trochę inaczej. Ale wciąż jest smacznie. Składniki: 3 średniej wielkości Zobacz więcej
doduś
doduś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marzenia na talerzu
Caprese inaczej

Caprese inaczej 19

1
Inaczej, ponieważ w miseczce, przemieszane, pokrojone, doprawione, podane :)) Uwielbiam połączenie pomidorów, mozzarelli i bazylii - do tego dobra oliwa i cytryna. Caprese robię na różne sposoby - Zobacz więcej
Kiedy myślę sobie o letnich smakach, od razu na myśl przychodzi mi sałatka caprese. Tradycyjnie przyrządza się ją z mozzarelli, pomidorów i bazylii. Ale, że w ogrodzie szaleje mi rukola, dzisiaj Zobacz więcej
!. Zapraszam! Caprese - inaczej Przepis na 4 porcje .2 duze mozzarelle miekkie typu "bufala " .250 gr sera ricotta .3 pomidory b.dojrzale .2 listki zelatyny .listeczki Zobacz więcej
Pichci! Wegańska sałatka z tortellini 1 dzień temu Pokochaj gotowanie Zupa rybna 1 dzień temu Gotuję bo lubię Ogórki małosolne - najlepszy przepis 1 dzień temu Niebieska Pistacja Chleb z ziemniakami Zobacz więcej
Sałatka caprese inaczej, szybciej Sałatkę caprese bardzo lubię. Ostatnio zrobiłam sobie bardzo podobną sałatkę na kolację po powrocie z siłowni. Kolacja powinna być lekka, nie zapychająca nam żołądka Zobacz więcej
Sałatka caprese inaczej Prosta wariacja włoskiej sałatki caprese. Składniki na sałatkę caprese: 1 kulka mozzarelli, około 15 pomidorków koktajlowych, 12 czarnych oliwek, listki bazylii, sól, pieprz Zobacz więcej
produktow. Co by nie mowic dzis podajemy salatke "caprese" nieco inaczej,,jako sandwich,,pysznie i ladnie! Zapraszam!!! Salatka "caprese"-inaczej Smacznego!!! Produkty Zobacz więcej
Blog pełen przepisów i zdjęć. Gotuję bo kocham. Po nocy dla siebie, żeby odreagować stres. W ciągu dnia dla dwóch córek i często razem z nimi. Rozkładam proces twórczy na czynniki pierwsze. Chwytam Zobacz więcej
chciałabym Wam przedstawić moja wariację na temat caprese. Wiem, wiem.. zaraz powiecie, że to niezdrowe, bo smażone i od tego się nie schudnie ;) Jednak każdy ma czasem ochotę na małe kulinarne Zobacz więcej
w poszukiwaniu ciekawych smaków ... Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżemdżus
Caprese inaczej

Caprese inaczej 46

0
Kolejna odsłona zabawy kulinarnej, zapoczątkowanej przez Bistro de Jenna, w połączeniu z ostatnią pasją – grillowaniem - wydała na świat przystawkę lub "le summer finger-food" (jak brzmi motto 3 Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Caprese inaczej

Caprese inaczej 42

0
Sałatka, którą znają chyba wszyscy. Po polsku po prostu pomidory z bazylią i mozzarellą. Dla odmiany postanowiłam podać ją jako lekką kolację, trochę inaczej… Składniki (2 osoby) 2 pomidory kulki Zobacz więcej
Sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, czyli tradycyjne caprese podane inaczej niż zwykle Sałatka z pomidorami, bazylią i mozzarellą, czyli tradycyjne caprese to fajny pomysł na lekki podwieczorek Zobacz więcej
…czyli plasterki buraka i oscypka polane pesto z pietruszki. Chyba wszyscy znamy tradycyjną caprese – pomidory, mozarella, bazylia, oliwa. Pyszna, chociaż już trochę się zdążyła znudzić. Dziś Zobacz więcej
W zasadzie tradycyjna sałatka caprese to mozarella, pomidory, bazylia i oliwa. Tutaj wzbogacona dodatkowo o czarne oliwki oraz bardziej wyrazisty dresing. Pyszna, leciutka idealna. Przepis Zobacz więcej
No bo w sumie to chodzi o zachowanie kolorów, a już forma bardziej luźna. Tym bardziej, że do buzi, żeby poczuć dobry smak, ładujemy wszystkie składniki na raz :) Mógłbym podać na widelcu, ale Zobacz więcej