carbonara sos

Makaron w klasycznym włoskim, jajeczno-serowym (z dodatkiem wędzonego boczku / bekonu) sosie carbonara. Prosto, szybko I pysznie. Czego chcieć więcej? :) Polecam. Składniki: makaron np. tagliatelle 3 Zobacz więcej
Kiedy, robiąc zakupy w jednym z marketów zobaczyłam makaron z suszonymi grzybami w składzie -wiedziałam, że muszę go przygotować z sosem carbonara :). Składniki: - makaron farfalle 500 gram - 1 cebula Zobacz więcej
betty
betty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bettycook
Farfalle w sosie carbonara

Farfalle w sosie carbonara 45

1
jajka i wlewamy do nich śmietankę – mieszamy. Makaron odcedzamy – wlewamy do niego jajka ze śmietanką i boczek z cebulką, poprawiamy i mieszamy na małym ogniu aż masa jajeczna się zetnie. Na koniec Zobacz więcej
Dziś przepis na szybki obiad. Makaron z sosem carbonara, który uwielbiam. I nie mówcie mi, że jest bardzo kaloryczny. Jest. So what? ;) Zwykle robię ten sos do makaronu spaghetti albo bucatini, dziś Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Spaghetti z sosem carbonara

Spaghetti z sosem carbonara 78

0
Carbonara to kolejny, klasyczny rzymski sos. We Włoszech przyrządza się go z guanciale (rodzaj pancetty), choć można też użyć zwykłego boczku. Sztuka przygotowania sosu carbonara polega na Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na danie makaronowe (tu najdziesz inne makaronowe propozycje), we włoskim klimacie- pełnoziarnisty makaron typu spaghetti w kremowym sosie Carbonara. Wersje Carbonary są różne, Zobacz więcej
Mam słabość do makaronów w kuchni szczególnie takich z gęstymi sosami najlepiej z aromatem wędzonego boczku i czosnku. Sos boloński uwielbiam to chyba najprostszy sposób na zaspokojenie moich Zobacz więcej
Carbonara to ulubiony sos moje męża. Znalazłam sposób na jego szybkie przygotowanie a przede wszystkim trochę lżejsze- można z tym sosem podawać każdy inny makaron nie tylko ten typu spaghetti. Zobacz więcej
Spaghetti carbonara robiłam pierwszy raz. Kupiłam w promocji szpinakowe tagliatelle i pomyślałam sobie, że pięknie wyglądałby i smakował z jakimś jasnym, łagodnym sosem. Idealna byłaby Zobacz więcej
Sesja nadeszła... znalazłam więc czas na dietę, ćwiczenia, ale najbardziej na gotowanie. To niestety nie idzie w parze z ową dietą, ale czym byłoby życie bez tych wszystkich kalorycznych smakołyków. Zobacz więcej
makaronem w krajach nad Renem, z południa i wschodu Europy. No i wyznaczyłam trasę. A więc zaczynamy... Zaczynamy makaronową podróż od Włoch. W spiżarce czekał wspaniały włoski czarny makaron NERO DI Zobacz więcej
Kolejny przepis Jamie'go ( przypadł mi on do gustu - ten Jamie - nie ma co :P ). Tym razem trochę inna carbonara, z groszkiem i miętą. Prosty i szybki obiad, idealny w środku tygodnia. Przepis Zobacz więcej
Polecam to danie dla miłośników zapiekanek jest smaczne iproste w wykonaniu. Sos Carbonara można użyć już gotowy z słoiczka, ale wolałam zrobić sama tym bardziej, że nie jest skomplikowanywykonaniu, Zobacz więcej
Jeśli chodzi o makarony to mój ulubiony to penne. Jeśli chodzi o sosy, to zdecydowanie boloński. Na drugim miejscu jest fartalle czyli popularne wstążki, a sos to carbonara. Pamiętam, że kiedyś w Zobacz więcej
W związku z pewną dość niespodziewaną sytuacją muszę szybko zrobić czystki w zamrażarce. Na pierwszy ogień poszedł szpinak . Chciałam zrobić tartę ale nie miałam za dużo sera więc zrobiłam gnocchi . Zobacz więcej
, blogowania. Przepis na makaron spaghetti groszkiem i sosem carbonara. Użyłam świeżego makaronu z Lidla. Polecam serdecznie, jest miękki, szybko się gotuje i co najważniejsze - smakuje lepiej. Zobacz więcej
Spaghetti alla carbonara (makaron z sosem carbonara) to jedna z najbardziej klasycznych past włoskiej kuchni. Otooryginalny przepis;) 400 g makaronu spaghetti 2 jajka 100 g boczku oliwa z oliwek Zobacz więcej
Jeśli macie w lodówce kilka plastrów boczku, jajka i zabłąkaną średnią cukinię, to śmiało możecie przygotować to szybkie i proste danie. Do makaronu a'la carbonara Fraszka podchodziła jak do jeża. Zobacz więcej
gotujemy według zaleceń na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy wodą, żeby się nie skleił. Na patelni podsmażamy boczek i cebulkę. Do miski wbijamy trzy żółtka, dodajemy mascarpone i śmietanę, parmezan Zobacz więcej