carla

tą pozycję i już jej nie wypuściąłm z rąk. Z każdą kolejną kartą tej książki zachwycałam się bardziej, fotografie to na prawdę małe arcydzieła, zaaranżowane w tak piękny sposób, że tylko patrząc na Zobacz więcej
Już od dłuższego czasu zabierałam się za recenzję książki Carli Bardi. Czekolada, to jedna z lepszych książek ze słodkościami w całej mojej kolekcji książek kulinarnych. Kiedy tylko zobaczyłam ją w Zobacz więcej
Surrealistyczne krajobrazy stworzone z jedzenia. mój ulubiony i kilka innych Więcej znajdziecie tu http://deser.pl/deser/51,111858,15303076.html?i=0 i tu http://www.carlwarner.com/foodscapes/ Zobacz więcej
Dziadek
Dziadek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Dziadka w kuchni
Krajobraz jedzenia

Krajobraz jedzenia 70

0
Wędrując po stronach internetowych z jedzeniem trafiłem na stronę Carla Warnera i jego słynny Food Landscape. Chce żebyście i wy do niego zajrzeli. Wieś z chleba. Fot Carl Warner / Zobacz więcej
Przepyszna bezowa rolada z jagodami to lipcowa propozycja Małgosi w Weekendowej Cukierni. Rolada jest lekka, delikatna i rozpływa się w ustach, nadziana jest bitą śmietaną i jagodami, a skórka Zobacz więcej
Potrzebny czas: 25 minut Moja ocena: 2+ Składniki (dla 2 osób): - 100 g kaszy pęczak - 1 pomidor - 75 g fety, pokrojonej w kostkę - 2 posiekane szalotki - 1/2 łyżeczki drobno posiekanej skórki z Zobacz więcej
1-2 łyżeczki miodu sól, pieprz Kurczaka pokroić na kawałki. Do miski włożyć sałaty. Dodać kurczaka, obrane i pokrojone w kostkę mango i orzechy (można je podprażyć na patelni). Posypać kolendrą. Na Zobacz więcej
Bardzo lubię to danie: boczek z porem komponują się idealnie, do tego śmietanka, wędzony ser i pistacje - wszystko co najlepsze na jednym talerzu. Przepis pochodzi z książki "Makarony", której autorką Zobacz więcej
składniki. Na koniec dorzucamy posiekaną białą czekoladę i całość łączymy już łyżką. Nabieramy na dłoń po łyżce ciasta i formujemy kulki. Kładziemy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, i lekko Zobacz więcej
z 3 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Wsypać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia, ostudzić. 2. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z masą czekoladową. Nałożyć mus do pucharków i schłodzić Zobacz więcej
dslusarczyk
dslusarczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dosi Smakołyki
Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe 186

0
wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, paprykę i sól. Dosypać cukier. W osobnej misce rozmieszać jajka, mleko i olej (aż do spienienia). Przy pomocy łyżki powoli wymieszać suche składniki z mokrymi. Zobacz więcej
odkładamy do osobnej miski do której dodajemy kakao oraz wrzącą wodę i całość miksujemy do chwili, aż wszystko się połączy ciasto przekładamy do keksówki ( np. 26x12) wyłożonej papierem do pieczenia Zobacz więcej
Proste do wykonania i niezwykłe smaczne czekoladowe ciasto. Jako posypkę użyłam twardego maczku, który ładnie się prezentuje, niestety jedzenie go nie należy do najprzyjemniejszych, sugeruję więc użyć Zobacz więcej
Gdy pierwszy raz sięgnęłam do książki "Czekolada" najbardziej przypadły mi do gustu nie wykwintne torty czy apetyczne serniki, a te proste babeczki czekoladowo-gruszkowe :) Wystające gruszki wyglądają Zobacz więcej
ok 20 minut. Wspaniale smakowały jako samodzielne ciasteczko, ale mnie najbardziej przypadły do gustu z wędzoną rybką i pomidorkiem :) Przepis pochodzi z książki „Na ostro” – Carla Bardi, Rachel Lane Zobacz więcej
: "Dania z ryżem" Rachel Lane, Carla Bardi Oryginalny przepis jest z pieczarkami i tymiankiem Składniki: na 2 porcje 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała, drobno posiekana cebula 3 ząbki Zobacz więcej
1.Budyń, cukier i 3 łyżki mleka wymieszać w miseczce, wlej cienkim strumieniem do gotującego się mleka, ciągle mieszając. Do gęstego budyniu dodać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia, ostudzić. Zobacz więcej
jest aromatyczna i rozpływa się w ustach. Przepis pochodzi z książki "Babki i wieńce" Carla Bardi. Polecam! Składniki (na średnicę 25-28cm): 350 g mąki pszennej 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia Zobacz więcej
mąki z migdałami i sok cytrynowy - zmiksować. Przełożyć do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 40-45 minut w temp. 170 stopni (sprawdzić przed wyjęciem patyczkiem czy ciasto jest Zobacz więcej
idealny na śniadanie Przepis pochodzi z książki "Pieczywo. Chleb, bułeczki, focaccie" autorstwa Carla Bardi i Ting Morris. Składniki: 225 g mąki jęczmiennej lub żytniej (użyłam żytniej) 2 łyżeczki Zobacz więcej