carpaccio z gotowanych buraków w sosie vinaigrette z bazylia

Wiadomo nie od dziś, że czerwony burak to skarbnica witamin. Oprócz B i C jest w nim betaina, która działa na naszą odporność, kwas foliowy i żelazo. Ostatnio gdzieś wyczytałam, że sok z buraka jest Zobacz więcej
Pory gotowane na parze i podane z dodatkiem cytryny i oliwy z oliwek to idealne danie umożliwiające skutecznydetoks całego organizmu.Są bogate w łatwo przyswajalny błonnik i trzy bezcenne Zobacz więcej
Carpaccio to danie z kuchni włoskiej. Cieniuteńkie plasterki mięsa ułożone na półmisku i polane głównie oliwą lub skropione sokiem z cytryny. Do tej pory miałam okazję jeść tylko jego mięsną lub rybną Zobacz więcej
Carpaccio z gotowanych buraków z bazylią w sosie winegret -Carpaccio de betteraves cuites à la sauce vinaigrette et au basilic Składniki: 2 ugotowane buraki (mogą być upieczone) 1 garść świeżych liści Zobacz więcej
Buraki, to pospolite warzywa, które nie kojarzą się z wykwintnymi daniami. Jednak carpaccio z młodych buraków, to przystawka, którą śmiało można podać na eleganckim przyjęciu. Carpaccio przygotowałam Zobacz więcej
Carpaccio z buraków z hummusem to doskonała potrawa, która świetnie smakuje i - nie da się ukryć - wspaniale wygląda na talerzu :) dodatkowo to danie jest sycące, a użyte w nim składniki to samo Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600 ml wody+ 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Nie, przepis niestety nie jest mój. Znowu wróciłam trochę do Jamiego, to jego dzieło. Pyszne, totalnie kompletne. Objedliśmy się po kokardki. Z dodatkami możecie kombinować, mogą to być oliwki, Zobacz więcej
Wiosenne, delikatne klopsiki. Mająsubtelny smak i kremową konsystencję – wszystko dzięki dodatkowi śmietanki i technice przygotowywania (są gotowane, nie smażone). Podaję je z dużą ilością zieleniny i Zobacz więcej
Zdarza Wam się czasami, że musicie podać coś co musi efektownie wyglądać i być smaczne? Dla mnie to zawsze wyzwanie, zwykle gotuję dla dla siebie i bliskich osób. Wtedy liczy się przede wszystkim smak Zobacz więcej
Dziś mam dla was przepis, który trochę przełamuje oryginalną recepturę. Tradycyjne carpaccio, to bardzo cieniutko pokrojona wołowina, z dodatkiem orzechów oraz serów, polana oliwą. W mojej wersji Zobacz więcej
Veganbanda
Veganbanda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.veganbanda.pl
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 26

Carpaccio to włoskie danie przygotowywane z surowej wołowiny. Od dłuższego czasu jednak funkcjonuje też jego roślinna wersja z buraków. U mnie zazwyczaj z pieczonych, ale buraki do carpaccio możecie Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Buraccio – carpaccio z buraków Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Kopytka 17 Mar Buraccio – carpaccio z buraków Oczywiście nie istniej coś takiego jak Zobacz więcej
Właściwie to sałatka, bo carpaccio... jedynie słuszne może być z wołowiny! I to z polędwicy! A z buraków może być co najwyżej "carpaccio". Pomysł na takie coś, powstał ponieważ od Mikołaja dostałem Zobacz więcej
Gruszki w syropie z sosem czekoladowym - jedno z klasycznych połączeń, pyszny deser, który wyczaruje każdy, nawet całkowity amator i to w nie więcej niż 20 minut. Gruszki gotujemy w imbirowym syropie Zobacz więcej
Składniki: 1 kg indyka (polędwiczki) 500 g pieczarek 450 g mrożonych brokułów 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego 5 łyżek ciemnego sojowego sosu 2 łyżki masła 100 g śmietanki 30% 2 Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Rzodkiewki gotowane w sosie śmietankowym z koperkiem Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Mój kapuśniak w Przyślij Przepis 1/2017 27 Sty Rzodkiewki gotowane Zobacz więcej
Delikatny, miękki, rozpływający się w ustachgotowany schab (bez kości) w sosie musztardowym praktycznie robi się sam. Plasterki schabu gotuję przez ok. godzinę w bulionie drobiowym (domowej roboty). Zobacz więcej
Dziś mam dla was przepis, który trochę przełamuje oryginalną recepturę. Tradycyjne carpaccio, to bardzo cieniutko pokrojona wołowina, z dodatkiem orzechów oraz serów, polana oliwą. W mojej wersji Zobacz więcej
Dziś rozpusta, nie liczymy kalorii,zajadamy się golonką Golonka gotowana, podana z sosem chrzanowym to danie palce lizać, nie tylko dla mężczyzn Składniki: 2 golonki przednie 1 cebula 2 marchwie 1 Zobacz więcej