carpaccio z gotowanych buraków w sosie vinaigrette z bazylia

gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 56

Carpaccio z buraków to fantastyczna przegryzka/przekąska na imprezę, spotkanie, ale też danie kolacyjne. Smaczna, zaskakująca, wegetariańska sałatka. Składniki: 3 upieczone buraki* 100 g fety** 1 Zobacz więcej
Carpaccio z gotowanych buraków z bazylią w sosie winegret -Carpaccio de betteraves cuites à la sauce vinaigrette et au basilic Składniki: 2 ugotowane buraki (mogą być upieczone) 1 garść świeżych liści Zobacz więcej
Sezon porzeczkowy w pełni, więc grzechem było ich nie wykorzystać, nie tylko na słodko :) u mnie w sałatce. Zaskakujące połączanie smaku, polecam. Składniki (1 porcja): 2 upieczone średnie buraki 3 Zobacz więcej
W roku 1950 w Wenecji lekarz zabronił księżnej Amalii Nani Mocenigo jedzenia gotowanego mięsa. Nikt by zapewne nie odnotował tego wydarzenia, gdyby nie reakcja na nie pewnego włoskiego restauratora. Zobacz więcej
Kiedy na blogu Danusi "Co mi w duszy gra" w marcu zobaczyłam połączenie sosu śmietanowego z cukinią i drobiem wiedziałam, że podobne danie musi znaleźć się na moim stole. Sos jest tak pyszny, że można Zobacz więcej
Bardzo lubię gotowane mięso Już od dzieciństwa uwielbiam wyjadać mięso z rosołu czy innej zupy. Zdecydowanie bardziej lubię wszelakie gotowane pulpety niż smażone mielone. Tak już mam Dlatego kiedy Zobacz więcej
Pory gotowane na parze i podane z dodatkiem cytryny i oliwy z oliwek to idealne danie umożliwiające skutecznydetoks całego organizmu.Są bogate w łatwo przyswajalny błonnik i trzy bezcenne Zobacz więcej
Pyszne kawałki mięsa z kurczaka w własnym sosie smakują idealnie z pajdą chleba. Rozpływające się w ustach mięso i słodkie warzywa - obiad rewelacyjny! 5 udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sól Zobacz więcej
Carpaccio z pieczonych buraków z grillowanym serem halloumi, to moja ulubiona sałatka, zwłaszcza z dodatkiem sera halloumi. Wystarczy spytać mojego męża, ile razy dostaje gotowe pudełeczko z tą Zobacz więcej
Sos koperkowy idealnie komponuje się z gotowaną w rosole wołowiną. Przygotowanie obiadu z wykorzystaniem mięsa z rosołu zajmie nam dosłownie kilka chwil. Mięso jest delikatne i bardzo apetyczne. Zobacz więcej
Wiadomo nie od dziś, że czerwony burak to skarbnica witamin. Oprócz B i C jest w nim betaina, która działa na naszą odporność, kwas foliowy i żelazo. Ostatnio gdzieś wyczytałam, że sok z buraka jest Zobacz więcej
Carpaccio to danie z kuchni włoskiej. Cieniuteńkie plasterki mięsa ułożone na półmisku i polane głównie oliwą lub skropione sokiem z cytryny. Do tej pory miałam okazję jeść tylko jego mięsną lub rybną Zobacz więcej
Buraki, to pospolite warzywa, które nie kojarzą się z wykwintnymi daniami. Jednak carpaccio z młodych buraków, to przystawka, którą śmiało można podać na eleganckim przyjęciu. Carpaccio przygotowałam Zobacz więcej
Nie, przepis niestety nie jest mój. Znowu wróciłam trochę do Jamiego, to jego dzieło. Pyszne, totalnie kompletne. Objedliśmy się po kokardki. Z dodatkami możecie kombinować, mogą to być oliwki, Zobacz więcej
Ostatnio zostało mi trochę gotowanych buraków, z którymi nie miałem co zrobić, więc wymyśliłem taką sałatkę. Składniki: 500 g ugotowanych buraków, pokrojonych w kostkę 1 łyżka oleju rzepakowego 1 Zobacz więcej
Carpaccio z buraków z hummusem to doskonała potrawa, która świetnie smakuje i - nie da się ukryć - wspaniale wygląda na talerzu :) dodatkowo to danie jest sycące, a użyte w nim składniki to samo Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600 ml wody+ 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Wiosenne, delikatne klopsiki. Mająsubtelny smak i kremową konsystencję – wszystko dzięki dodatkowi śmietanki i technice przygotowywania (są gotowane, nie smażone). Podaję je z dużą ilością zieleniny i Zobacz więcej
Zdarza Wam się czasami, że musicie podać coś co musi efektownie wyglądać i być smaczne? Dla mnie to zawsze wyzwanie, zwykle gotuję dla dla siebie i bliskich osób. Wtedy liczy się przede wszystkim smak Zobacz więcej
Dziś mam dla was przepis, który trochę przełamuje oryginalną recepturę. Tradycyjne carpaccio, to bardzo cieniutko pokrojona wołowina, z dodatkiem orzechów oraz serów, polana oliwą. W mojej wersji Zobacz więcej