carpaccio z surowego pstrąga

Czym może być tatar, surowy klops z siekanej wołowiny, jeśli nie tradycyjnym daniem polskiej kuchni o tatarskich korzeniach? Choć nie każdy je lubi, znają je przecież wszyscy. Podaje się go podczas Zobacz więcej
) Warsztaty "Kuchnia międzynarodowa – Dania z ryb" (zdjęcie wyżej) - orientalna zupa rybna z makaronem i kolendrą - suflet z łososia - gładzica i sola w tempurze - tatar i rillettes pstrąga (czyli Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 23

0
Tatar czy może Carpaccio | Gryzek & Łyczek | KuchniaBLOG.pl HOME O mnie Słowniczek Makarony, Pierogi, Naleśniki Makarony, Pierogi, Naleśniki Knedle ze śliwkami 27 września 2013 Makarony, Pierogi, Zobacz więcej
wina i szafranu, jagnięcinę w winie i sosie pomidorowym albo kotlet po mediolańsku a uwieńczeniem każdego posiłku są sery: gorgonzola, taleggio, provolone. Natomiast w Piemoncie, regionalnym Zobacz więcej
Na długi weekend kupiłem wypatroszoną rybę sztuk dwie: prawie kilowego (czyli sporawego) pstrąga i prawie trzykilowego (czyli średniego) łososia. O pstrągu nie będę się rozpisywać - jest małobentowy, Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 396

0
(mięsa, kości), utwardzenia niektórych składników (np. podrobów) 2. blanszowanie ziemniaków to obsmażenie ich w głębokim tłuszczu rozgrzanym do ok. 140C, aby zmiękły, ale nie złapały koloru. Takie Zobacz więcej