carpaccio z tuńczyka

O ile sushi lubię bardzo umiarkowanie i jem je dość rzadko, to wprost przepadam za carpaccio ze świeżego tuńczyka. Świeży tuńczyk ma wspaniałą konsystencję - jest mięciutki i delikatny - a wraz z Zobacz więcej
Carpaccio z tuńczyka z sałatką z czarnej rzepy Klucz do sukcesu w przypadku tego dania, to oczywiście świetna ryba. Mam wrażenie, że wkład kucharza jest niewielki... Do takiego carpaccio polecam moją Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
Pyszna przekąska. Składniki 200 g świeżego tuńczyka rukola suszone pomidory w oleju marynowany imbir kapary oliwa extra vergine sól pieprz Przygotowanie Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie Zobacz więcej
Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Sałatki i surówki

Sałatki i surówki 1909

6
Sałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka Zobacz więcej
Różyczki z ciasta francuskiego Sałatka z selerem konserwowym i ananasem Salsa z mango i chili Mini-calzone z kabanosami Sałatka z tuńczykiem na krakersach Kotlety mielone inaczej czyli greckie Zobacz więcej
je zwcześniej upieczonych wpiekarniku buraków, sera owczego, oraz rukoli ipestek dyni. Całość skropiłam dresingiem na bazie octu balsamicznego, oraz oliwy zoliwek. To właśnie dresing nadaje Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w wersji light
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka 18018

1
świeżego tuńczyka rukola 50 ml oliwy z oliwek sól pieprz świeże listki rozmarynu Oliwę wymieszaj z 1/4 łyżeczki soli,odrobiną pieprzu i świeżymi listkami rozmarynu. Odstaw na około 2 godziny. Zobacz więcej
Chutney z Bananów Jabłka z Kruszonką Rolada Marchewkowa Owsiane Ciasteczka z Jabłkami i Krówkami Grzanki z Dynią i Czekoladą Baba Ghanoush, czyli Arabska Pasta z Bakłażana Tarta z Jabłkami, Orzechami Zobacz więcej
I jeszcze jedna włoska przystawka którą wprost uwielbiam pod warunkiem że jest świeże. Cienkie plastry poledwicy wołowej ułożone na talerzu , polane oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny ,solą i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 194

1
Carpaccio to chłodna przystawka pochodząca z Włoch. Tradycyjnie przygotowuje się je bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny. Współczesne odmiany Carpaccio podaje się również z mięsa cielęcego, Zobacz więcej
i awokado fritatta z czerwonej cebuli omlet z pieca z pieczarkami pieczony pasztet drobiowy tuńczyk w liściach sałaty sałatka z zielonej soczewicy i koziego sera Obiady: pałki kurczaka z brukselką Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodFellas
Carpaccio z bresaoli

Carpaccio z bresaoli 114

0
Kiedyś myślałam, że carpaccio to przystawka z surowej wołowiny, serwowana w postaci cieniutko pokrojonych plastrów. Potem dowiedziałam się, że tradycyjną wołowinę można zastąpić cielęciną, dziczyzną Zobacz więcej
łatwiej; możesz po prostu obrać obieraczką, ale szkoda buraka). Gdy burak jest gotowy jem go najczęściej na 2 sposoby i wariacje na ten temat: Kroję w plasterki i układam na talerzu jak carpaccio Zobacz więcej
Sałatki na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Przepisy na pierniczki, pierniki oraz wypieki z ... Sałatki na święta - przepisy Warzywne Tradycyjna sałatka jarzynowa Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 183

0
Carpaccio – danie kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite mięso serwuje się zazwyczaj jako Zobacz więcej
Burak chioggia to zabawne warzywo, z zewnątrz wygląda jak zwykły burak, ale w środku jest przepięknie pasiasty. Po upieczeniu pręgi niestety się rozmywają i nabiera bladoróżowej barwy. Żeby zachować i Zobacz więcej
Niedawno dowiedziałam się o powstaniu restauracji prowadzonej przez dwóch Włochów, z których jeden pochodzi z Sycylii i zajmuje się przygotowaniem słodkości (dolce), a drugi, urodzony w Padwie - dań Zobacz więcej