Przepis na carpaccio z tuńczyka

ilka
ilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 7859

Już od bardzo dawna korciło mnie żeby zrobić carpaccio z buraka. Bardzo byłam ciekawa smaku połączenia buraków z serem. I co? I wyszło pyszne:) Niebo w gębie:) Składniki: 2-3 buraki ok. 100g sera feta Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
Kalejdoskop Renaty
Kalejdoskop Renaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kalejdoskop Renaty
Carpaccio ziołowe

Carpaccio ziołowe 377

Carpaccio jest typowym daniem kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa. Może być wykonane z wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka, polane oliwą i sokiem z cytryny. Serwuje Zobacz więcej
Carpaccio z tuńczyka z sałatką z czarnej rzepy Klucz do sukcesu w przypadku tego dania, to oczywiście świetna ryba. Mam wrażenie, że wkład kucharza jest niewielki... Do takiego carpaccio polecam moją Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 1411

I jeszcze jedna włoska przystawka którą wprost uwielbiam pod warunkiem że jest świeże. Cienkie plastry poledwicy wołowej ułożone na talerzu , polane oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny ,solą i Zobacz więcej
Burak chioggia to zabawne warzywo, z zewnątrz wygląda jak zwykły burak, ale w środku jest przepięknie pasiasty. Po upieczeniu pręgi niestety się rozmywają i nabiera bladoróżowej barwy. Żeby zachować i Zobacz więcej
Carpaccio pochodzi z kuchni włoskiej. Możemy wyróżnić kilka jego rodzajów. Może być przygotowane z mięsa wołowego lub cielęcego. Idealne jest z ryb takich jak łosoś czy tuńczyk, a także z warzyw, Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodFellas
Carpaccio z bresaoli

Carpaccio z bresaoli 137

Kiedyś myślałam, że carpaccio to przystawka z surowej wołowiny, serwowana w postaci cieniutko pokrojonych plastrów. Potem dowiedziałam się, że tradycyjną wołowinę można zastąpić cielęciną, dziczyzną Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 206

Carpaccio – danie kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite mięso serwuje się zazwyczaj jako Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w wersji light
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka 21675

Danie przygotowane przez moją Drugą Połowę. Ryba, która nie smakowała kompletnie jak ryba, a najlepszy kawałek delikatnego mięsa. Lekko grillowana z zewnątrz z półsurowym wnętrzem. Polana pyszną oliwą Zobacz więcej
Podajcie mi nazwę przeciętnej knajpy, w której nie ma Carpaccio. Albo lepiej nie. I tak wiadomo, że jest we wszystkich. Najczęściej wołowe, czasami z kaczki, gęsi i tuńczyka, ale bywają też wersje Zobacz więcej
Carpaccio pochodzi z kuchni włoskiej. Możemy wyróżnić kilka jego rodzajów. Może być przygotowane z mięsa wołowego lub cielęcego. Idealne jest z ryb takich jak łosoś czy tuńczyk, a także z warzyw, Zobacz więcej
NaStole.pl
NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NaStole.pl
Carpaccio z buraków pieczonych

Carpaccio z buraków pieczonych 1237

Carpaccio z buraków pieczonych | Na Stole CIASTA DESERY MAKARON MIĘSO I RYBY NAPOJE OKAZJE BOŻE NARODZENIE DZIEŃ ŚW. PATRYKA HALLOWEEN ZADUSZKI KARNAWAŁ WALENTYNKI WIELKANOC PIZZE PRZETWORY SAŁATKI I Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
kulinarny fotoblog
kulinarny fotoblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny fotoblog
carpaccio z buraka

carpaccio z buraka 3433

Carpaccio z buraka to prosta, ale dość wykwintna sałatka. Szybkość wykonania zależy od zapędów artystycznych. Jeśli na talerzu zapanuje nieład, to jest naprawdę ekspresowa, szczególnie, że niekiedy w Zobacz więcej
Carpaccio to tradycyjne danie kuchni włoskiej. Przygotowuje się je zbardzo cienko pokrojonego surowego mięsa: wołowiny, cielęciny, dziczyzny iryb, np.:łososia, tuńczyka. Serwowane jest jako Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 246

Carpaccio to chłodna przystawka pochodząca z Włoch. Tradycyjnie przygotowuje się je bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny. Współczesne odmiany Carpaccio podaje się również z mięsa cielęcego, Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Carpaccio z tuńczyka

Carpaccio z tuńczyka 100

Pyszna przekąska. Składniki 200 g świeżego tuńczyka rukola suszone pomidory w oleju marynowany imbir kapary oliwa extra vergine sól pieprz Przygotowanie Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Carpaccio wołowe

Carpaccio wołowe 296

Carpaccio pierwszy raz podano w Wenecji w 1950 roku hrabinie Amalii Nani Mocenigo w lokalu Harry’s Bar, kiedy ta poinformowała właściciela lokalu że lekarz przepisał jej dietę, w która obejmuje mięso Zobacz więcej
O ile sushi lubię bardzo umiarkowanie i jem je dość rzadko, to wprost przepadam za carpaccio ze świeżego tuńczyka. Świeży tuńczyk ma wspaniałą konsystencję - jest mięciutki i delikatny - a wraz z Zobacz więcej