carpaccio z tuńczyka

O ile sushi lubię bardzo umiarkowanie i jem je dość rzadko, to wprost przepadam za carpaccio ze świeżego tuńczyka. Świeży tuńczyk ma wspaniałą konsystencję - jest mięciutki i delikatny - a wraz z Zobacz więcej
Carpaccio z tuńczyka z sałatką z czarnej rzepy Klucz do sukcesu w przypadku tego dania, to oczywiście świetna ryba. Mam wrażenie, że wkład kucharza jest niewielki... Do takiego carpaccio polecam moją Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
Pyszna przekąska. Składniki 200 g świeżego tuńczyka rukola suszone pomidory w oleju marynowany imbir kapary oliwa extra vergine sól pieprz Przygotowanie Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie Zobacz więcej
Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Sałatki i surówki

Sałatki i surówki 1784

6
Sałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka Zobacz więcej
Różyczki z ciasta francuskiego Sałatka z selerem konserwowym i ananasem Salsa z mango i chili Mini-calzone z kabanosami Sałatka z tuńczykiem na krakersach Kotlety mielone inaczej czyli greckie Zobacz więcej
Carpaccio to tradycyjne danie kuchni włoskiej. Przygotowuje się je zbardzo cienko pokrojonego surowego mięsa: wołowiny, cielęciny, dziczyzny iryb, np.:łososia, tuńczyka. Serwowane jest jako Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w wersji light
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka 18017

1
Danie przygotowane przez moją Drugą Połowę. Ryba, która nie smakowała kompletnie jak ryba, a najlepszy kawałek delikatnego mięsa. Lekko grillowana z zewnątrz z półsurowym wnętrzem. Polana pyszną oliwą Zobacz więcej
z Buraków z Mozzarellą i Sosem Balsamicznym Daktyle Zapiekane w Szynce Sałatka Owocowa w Jabłku Rogaliki z Ciasta Francuskiego z Czekoladą Sałatka z Jarmużu z Fetą i Gruszką Ramen Pizza Daktyle z Zobacz więcej
I jeszcze jedna włoska przystawka którą wprost uwielbiam pod warunkiem że jest świeże. Cienkie plastry poledwicy wołowej ułożone na talerzu , polane oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny ,solą i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 183

1
Carpaccio to chłodna przystawka pochodząca z Włoch. Tradycyjnie przygotowuje się je bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny. Współczesne odmiany Carpaccio podaje się również z mięsa cielęcego, Zobacz więcej
i awokado fritatta z czerwonej cebuli omlet z pieca z pieczarkami pieczony pasztet drobiowy tuńczyk w liściach sałaty sałatka z zielonej soczewicy i koziego sera Obiady: pałki kurczaka z brukselką Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodFellas
Carpaccio z bresaoli

Carpaccio z bresaoli 113

0
Kiedyś myślałam, że carpaccio to przystawka z surowej wołowiny, serwowana w postaci cieniutko pokrojonych plastrów. Potem dowiedziałam się, że tradycyjną wołowinę można zastąpić cielęciną, dziczyzną Zobacz więcej
Film na tuńczyka mi minął, teraz mam film na buraka. Gotuję jednego codziennie i robię z nim różne rzeczy. Najczęściej postępuję tak: wrzucam do wody i od zagotowania gotuję 40 minut. Gdy przestygną Zobacz więcej
kozim serem Carpaccio z pieczonej dyni z kozią bryndzą, słonecznikiem i olejem z pestek dyni Brukselka z boczkiem i orzechami Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 179

0
Carpaccio – danie kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite mięso serwuje się zazwyczaj jako Zobacz więcej
Burak chioggia to zabawne warzywo, z zewnątrz wygląda jak zwykły burak, ale w środku jest przepięknie pasiasty. Po upieczeniu pręgi niestety się rozmywają i nabiera bladoróżowej barwy. Żeby zachować i Zobacz więcej
arancino (smażona kulka z ryżu nadziana mięsem i serem) i ciasto francuskie z serem i szynką. Wszystkie były bardzo smaczne, ale chyba najlepsze okazało się carpaccio. Na powyższych zdjęciach możecie Zobacz więcej