carpaccio z wołowiny

MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Carpaccio z wołowiny

Carpaccio z wołowiny 244

0
Carpaccio z wołowiny przepis Rafała Składniki: na 2 porcje 300g wołowiny pokrojonej w cieniutkie plasterki 1 opakowanie rukoli 2 łyżki pesto genovese 1/2 limonki 3 łyżki parmezanu 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej
Podróże po Włoszech to dla mnie zawsze niekończące się źródło inspiracji kulinarnej. Będąc ostatnio w restauracji w Toskanii jadłam przepyszną przystawkę. Jednym zdaniem - zaskoczyła mnie pozytywnie. Zobacz więcej
Po raz pierwszy czułam się we wtorkowy wieczór, jak w sobotni - bardzo na luzie, z przeświadczeniem, że jutro jest dzień wolny, i że w następnym dniu nic nie muszę, tym bardziej iść do pracy :) Ten Zobacz więcej
mięsa bardzo mi pasowała co w przypadku krewetek rzadko się zdarza ;) Każdy kto lubi owoce morza - może śmiało próbować - z ewentualnym z zastrzeżeniem lepszego doprawienia (kwestia upodobań Zobacz więcej
Ta przystawka to specjalność mojego taty, wiernego mięsożercy i wielkiego kulinarnego znawcy (głównie tzw. konkretów:). Szczerze powiedziawszy, nie są to do końca moje klimaty smakowe, choć oczywiście Zobacz więcej
Proponuję przepis na sezonową wersję carpaccio wołowego czyli carpaccio ze świeżymi truskawkami.Wybór składników dla carpaccio przywracao prawdziwy zawrót głowy.Połączenie plasterków cieniutko Zobacz więcej
Jedna z sałatek, które uwielbiam. Przypomina mi nieco carpaccio. Wołowinę zastąpiłam serem mozzarella. Uwieńczeniem smaku jest krem balsamiczny naturalny i dużo oliwy z oliwek. Składniki: - 1 kula Zobacz więcej
Co prawda uznaję, żecarpaccio powinno być tylko wołowiny, alenazwa tak się przyjęła dosposobu podawania również innych produktów zetrudno nazwać toinaczej. Wsezonie grzybowym aż żal nie spróbować tej Zobacz więcej
Carpaccio oczywiści kojarzy się z cienkimi plastrami surowej wołowiny ale na tym blogu nie ma mowy o tej wersji :-) Cieniutko pokrojone plastry pieczonego buraka z rukolą i słonym serkiem migdałowym z Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Tortilla z wołowiną

Tortilla z wołowiną 664

0
folię aluminiową. Pieczesz 15 minut w 200 stopniach. Potrzebujesz na każdą tortillę: 50 gram wołowiny (ja robię to, gdy zostanie mi carpaccio) garść szpinaku kilka cieniutkich plasterków parmezanu Zobacz więcej
Carpaccio to tradycyjne danie kuchni włoskiej. Przygotowuje się je zbardzo cienko pokrojonego surowego mięsa: wołowiny, cielęciny, dziczyzny iryb, np.:łososia, tuńczyka. Serwowane jest jako Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Trochę inne carpaccio

Trochę inne carpaccio 107

1
Dla zrobienia tego carpaccio udało mi się dostać prawdziwą dojrzewającą wołowinę. W Polsce nie powinno być z tym żadnego problemu :-). Jeśli jednak ktoś nie dostanie to można też przygotować Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
TATAR "PO HISZPAŃSKU"

TATAR "PO HISZPAŃSKU" 142

0
lubicie surową wołowinę to jest to świetna alternatywa dla klasycznego tatara i carpaccio. Składniki: 300 g chudej zmielonej/posiekanej wołowiny (może być polędwica, pierwsza krzyżowa, rostbef) ząbek Zobacz więcej
Łososia jak prawie każde mięso można zamarynować i podawać cienko pokrojonego z pieczywem. Tak podawane mięso nazywamy "Carpaccio", możemy w ten sposób podawać ryby, wołowinę (polędwicę ewentualnie Zobacz więcej
Carpaccio z surowej, młodej wołowiny można doprawić na wiele sposobów; mój dzisiejszy sposób wydaje mi się dość klasyczny, poszaleję ze smakami następnym razem :) Tak czy siak - przekąska delikatesowa Zobacz więcej
. Tylko zaznaczę, że jeśli się boicie, to można usmażyć mięso do stanu, w którym się nie obawiacie jego spożywać. A jeśli należycie do ludzi, którzy lubią pikantnego tatara, carpaccio i ceviche, a Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 142

1
Carpaccio to chłodna przystawka pochodząca z Włoch. Tradycyjnie przygotowuje się je bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny. Współczesne odmiany Carpaccio podaje się również z mięsa cielęcego, Zobacz więcej
Carpaccio to danie kuchni włoskiej. Kuchni, która jak wiecie jest chyba moją ulubioną. I rozpoczynający się dzisiaj tydzień włoski w jednym ze znanych wam sklepów zaowocował takim właśnie daniem. Zobacz więcej
Carpaccio powinno być przyrządzone z surowej wołowiny. W ciąży niestety nie można jeść surowizny, a często pojawia się również problem z niskim poziomem żelaza we krwi. Carpaccio z buraków może być Zobacz więcej
Muszę przyznać, że uwielbiam carpaccio z wołowiny i z łososia. Jest to jedna z moich ulubionych przystawek....ale ostatnio w kuchni królują warzywa. Burak jako jeden z moich topowych produktów, musiał Zobacz więcej