carpaccio z wołowiny

MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Carpaccio z wołowiny

Carpaccio z wołowiny 291

0
{{headerMessage}}
Carpaccio z wołowiny przepis Rafała Składniki: na 2 porcje 300g wołowiny pokrojonej w cieniutkie plasterki 1 opakowanie rukoli 2 łyżki pesto genovese 1/2 limonki 3 łyżki parmezanu 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podróże po Włoszech to dla mnie zawsze niekończące się źródło inspiracji kulinarnej. Będąc ostatnio w restauracji w Toskanii jadłam przepyszną przystawkę. Jednym zdaniem - zaskoczyła mnie pozytywnie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy czułam się we wtorkowy wieczór, jak w sobotni - bardzo na luzie, z przeświadczeniem, że jutro jest dzień wolny, i że w następnym dniu nic nie muszę, tym bardziej iść do pracy :) Ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa bardzo mi pasowała co w przypadku krewetek rzadko się zdarza ;) Każdy kto lubi owoce morza - może śmiało próbować - z ewentualnym z zastrzeżeniem lepszego doprawienia (kwestia upodobań Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ta przystawka to specjalność mojego taty, wiernego mięsożercy i wielkiego kulinarnego znawcy (głównie tzw. konkretów:). Szczerze powiedziawszy, nie są to do końca moje klimaty smakowe, choć oczywiście Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tapenda
Carpaccio wołowe z truskawkami

Carpaccio wołowe z truskawkami 29

0
{{headerMessage}}
Proponuję przepis na sezonową wersję carpaccio wołowego czyli carpaccio ze świeżymi truskawkami.Wybór składników dla carpaccio przywracao prawdziwy zawrót głowy.Połączenie plasterków cieniutko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedna z sałatek, które uwielbiam. Przypomina mi nieco carpaccio. Wołowinę zastąpiłam serem mozzarella. Uwieńczeniem smaku jest krem balsamiczny naturalny i dużo oliwy z oliwek. Składniki: - 1 kula Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Carpaccio z borowików

Carpaccio z borowików 48

0
{{headerMessage}}
Co prawda uznaję, żecarpaccio powinno być tylko wołowiny, alenazwa tak się przyjęła dosposobu podawania również innych produktów zetrudno nazwać toinaczej. Wsezonie grzybowym aż żal nie spróbować tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Carpaccio oczywiści kojarzy się z cienkimi plastrami surowej wołowiny ale na tym blogu nie ma mowy o tej wersji :-) Cieniutko pokrojone plastry pieczonego buraka z rukolą i słonym serkiem migdałowym z Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Tortilla z wołowiną

Tortilla z wołowiną 788

0
{{headerMessage}}
folię aluminiową. Pieczesz 15 minut w 200 stopniach. Potrzebujesz na każdą tortillę: 50 gram wołowiny (ja robię to, gdy zostanie mi carpaccio) garść szpinaku kilka cieniutkich plasterków parmezanu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Carpaccio to tradycyjne danie kuchni włoskiej. Przygotowuje się je zbardzo cienko pokrojonego surowego mięsa: wołowiny, cielęciny, dziczyzny iryb, np.:łososia, tuńczyka. Serwowane jest jako Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Trochę inne carpaccio

Trochę inne carpaccio 144

1
{{headerMessage}}
Dla zrobienia tego carpaccio udało mi się dostać prawdziwą dojrzewającą wołowinę. W Polsce nie powinno być z tym żadnego problemu :-). Jeśli jednak ktoś nie dostanie to można też przygotować Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
TATAR "PO HISZPAŃSKU"

TATAR "PO HISZPAŃSKU" 172

0
{{headerMessage}}
lubicie surową wołowinę to jest to świetna alternatywa dla klasycznego tatara i carpaccio. Składniki: 300 g chudej zmielonej/posiekanej wołowiny (może być polędwica, pierwsza krzyżowa, rostbef) ząbek Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia 518

0
{{headerMessage}}
Łososia jak prawie każde mięso można zamarynować i podawać cienko pokrojonego z pieczywem. Tak podawane mięso nazywamy "Carpaccio", możemy w ten sposób podawać ryby, wołowinę (polędwicę ewentualnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Carpaccio z surowej, młodej wołowiny można doprawić na wiele sposobów; mój dzisiejszy sposób wydaje mi się dość klasyczny, poszaleję ze smakami następnym razem :) Tak czy siak - przekąska delikatesowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tylko zaznaczę, że jeśli się boicie, to można usmażyć mięso do stanu, w którym się nie obawiacie jego spożywać. A jeśli należycie do ludzi, którzy lubią pikantnego tatara, carpaccio i ceviche, a Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 205

1
{{headerMessage}}
Carpaccio to chłodna przystawka pochodząca z Włoch. Tradycyjnie przygotowuje się je bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny. Współczesne odmiany Carpaccio podaje się również z mięsa cielęcego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Carpacio, którego to obrazy mają kolorystykę podobną właśnie do cienkiego plastra mięsa. Samo przygotowanie tej przystawki zajmuje 5 minut i jest dziecinnie proste. Składniki: kilka plasterków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Carpaccio powinno być przyrządzone z surowej wołowiny. W ciąży niestety nie można jeść surowizny, a często pojawia się również problem z niskim poziomem żelaza we krwi. Carpaccio z buraków może być Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muszę przyznać, że uwielbiam carpaccio z wołowiny i z łososia. Jest to jedna z moich ulubionych przystawek....ale ostatnio w kuchni królują warzywa. Burak jako jeden z moich topowych produktów, musiał Zobacz więcej