Przepis na carpaccio z wołowiny

Veganbanda
Veganbanda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.veganbanda.pl
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 175

Carpaccio to włoskie danie przygotowywane z surowej wołowiny. Od dłuższego czasu jednak funkcjonuje też jego roślinna wersja z buraków. U mnie zazwyczaj z pieczonych, ale buraki do carpaccio możecie Zobacz więcej
Do naszej dyspozycji została oddana cała karta dań. Na pierwszy ogień przystawki. Zacznę od tej, którą wybrał Mąż, gdyż ja jak zwykle niezdecydowana zamówiłam na końcu ;) Krewetki królewskie duszone Zobacz więcej
Carpaccio to danie kuchni włoskiej. Kuchni, która jak wiecie jest chyba moją ulubioną. I rozpoczynający się dzisiaj tydzień włoski w jednym ze znanych wam sklepów zaowocował takim właśnie daniem. Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Trochę inne carpaccio

Trochę inne carpaccio 173

Dla zrobienia tego carpaccio udało mi się dostać prawdziwą dojrzewającą wołowinę. W Polsce nie powinno być z tym żadnego problemu :-). Jeśli jednak ktoś nie dostanie to można też przygotować Zobacz więcej
Podróże po Włoszech to dla mnie zawsze niekończące się źródło inspiracji kulinarnej. Będąc ostatnio w restauracji w Toskanii jadłam przepyszną przystawkę. Jednym zdaniem - zaskoczyła mnie pozytywnie. Zobacz więcej
Po raz pierwszy czułam się we wtorkowy wieczór, jak w sobotni - bardzo na luzie, z przeświadczeniem, że jutro jest dzień wolny, i że w następnym dniu nic nie muszę, tym bardziej iść do pracy :) Ten Zobacz więcej
Carpaccio to przysmak prosto z słonecznych Włoch. W popularnych dyskontach możemy znaleźć je sprzedawane z serem parmezan oraz marynatą cytrynową, dzięki czemu mamy praktycznie gotowe danie. Ja Zobacz więcej
Burak chioggia to zabawne warzywo, z zewnątrz wygląda jak zwykły burak, ale w środku jest przepięknie pasiasty. Po upieczeniu pręgi niestety się rozmywają i nabiera bladoróżowej barwy. Żeby zachować i Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Skąd się wzięło carpaccio?

Skąd się wzięło carpaccio? 27

Carpaccio wołowe - skąd się wzięło i czemu zawdzięcza nazwę? Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodFellas
Carpaccio z bresaoli

Carpaccio z bresaoli 135

Kiedyś myślałam, że carpaccio to przystawka z surowej wołowiny, serwowana w postaci cieniutko pokrojonych plastrów. Potem dowiedziałam się, że tradycyjną wołowinę można zastąpić cielęciną, dziczyzną Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Carpaccio z borowików

Carpaccio z borowików 56

Co prawda uznaję, żecarpaccio powinno być tylko wołowiny, alenazwa tak się przyjęła dosposobu podawania również innych produktów zetrudno nazwać toinaczej. Wsezonie grzybowym aż żal nie spróbować tej Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 203

Carpaccio – danie kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowuje się je z surowego mięsa – wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite mięso serwuje się zazwyczaj jako Zobacz więcej
Zazwyczaj kupuję ligawę, która ma prawie odpowiedni kształt. Odkrawam końcówki, które przeznaczam na przykład na befsztyk z surowego mięsa. Mięso owijamy folią i mrozimy. Chodzi o to by nadać mu Zobacz więcej
Ta przystawka to specjalność mojego taty, wiernego mięsożercy i wielkiego kulinarnego znawcy (głównie tzw. konkretów:). Szczerze powiedziawszy, nie są to do końca moje klimaty smakowe, choć oczywiście Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Carpaccio wołowe z truskawkami

Carpaccio wołowe z truskawkami 52

Proponuję przepis na sezonową wersję carpaccio wołowego czyli carpaccio ze świeżymi truskawkami.Wybór składników dla carpaccio przywracao prawdziwy zawrót głowy.Połączenie plasterków cieniutko Zobacz więcej
whipped cream
whipped cream Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
whipped cream
CARPACCIO WOŁOWE

CARPACCIO WOŁOWE 411

Przyznam szczerze, że przez długi czas nie jadałam surowego mięsa. Surową rybę - tak, zawsze, jak najbardziej, w każdych ilościach. Ale mięso?! Nie mogłam się przemóc, aż do pewnego razu... Siedziałam Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka 243

Carpaccio to chłodna przystawka pochodząca z Włoch. Tradycyjnie przygotowuje się je bardzo cienko pokrojonej surowej wołowiny. Współczesne odmiany Carpaccio podaje się również z mięsa cielęcego, Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Carpaccio wołowe

Carpaccio wołowe 293

Carpaccio pierwszy raz podano w Wenecji w 1950 roku hrabinie Amalii Nani Mocenigo w lokalu Harry’s Bar, kiedy ta poinformowała właściciela lokalu że lekarz przepisał jej dietę, w która obejmuje mięso Zobacz więcej
Carpaccio z surowej, młodej wołowiny można doprawić na wiele sposobów; mój dzisiejszy sposób wydaje mi się dość klasyczny, poszaleję ze smakami następnym razem :) Tak czy siak - przekąska delikatesowa Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Carpaccio z wołowiny

Carpaccio z wołowiny 373

Carpaccio z wołowiny przepis Rafała Składniki: na 2 porcje 300g wołowiny pokrojonej w cieniutkie plasterki 1 opakowanie rukoli 2 łyżki pesto genovese 1/2 limonki 3 łyżki parmezanu 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej