carpacio z buraka

lekkibrzusio
lekkibrzusio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lekkibrzusio
Carpacio z buraków

Carpacio z buraków 121

0
Bywa tak, że kupię jakieś warzywo a nawet i owoc i czekam aż nadejdą jego lepsze dni. Z przykrością muszę stwierdzić, że nie zawsze te dobre dni nadchodzą i wtedy wyrzucam to co kupiłam (sic!). Na Zobacz więcej
Dobry pomysł na wykorzystanie resztek składników. U mnie do tych resztek zaliczają się kawałki pieczonego indyka i plastry ziemniaków. Ktoś powie: "kto to widział carpacio z ziemniakami podawać!? I z Zobacz więcej
Witam! Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na buraczki w innej formie. Przepis prosty a wychodzi z niego pyszna elegancka przekąska. Danie jest lekkie i bardzo zdrowe, ponieważ pieczenie buraków Zobacz więcej
Dzisiaj przystawka, czy przekąska! Bo dawno nie było :) Prosta, szybka (pomijając czas pieczenia buraków) i pyszna! Zakochałam się w niej i ostatnio bardzo często gości w moim menu! Składniki: 2 Zobacz więcej
Buraki. Genialne warzywo. Upieczone dodatkowo pokazują swoją słodycz, smak i aromat. Cienko pokrojone w plastry z dodatkiem oliwy, cytryny, ziół są pyszne i bardzo zdrowe. Można je podać na przystawkę Zobacz więcej
mieszamy. Jemy zaraz po przygotowaniu. 2. Carpacio z buraków – EkoQuchnia 3. Carpacio z kalarepki – EkoQuchnia. Surowe, cienko pokrojone i zamarynowane warzywa to jedna z prostszych letni propozycji Zobacz więcej
to moim zdaniem za dużo (29zł). Jak zobaczyłam carpacio z buraka (19zł) to parsknęłam śmiechem. Ja wiem, że plasterki powinny być najcieńsze jak się da, i wierzcie mi były, ale dlaczego tak ich było Zobacz więcej
na rozgrzanej oliwie, dodaj grzyby. Smaż na małym ogniu przez 5 minut, dodaj ugotowaną kaszę, dokładnie wymieszaj i przypraw solą, pieprzem i rozmarynem. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty. Zobacz więcej
warzywo mogłoby mu pozazdrościć ilości żelaza, które dzięki dodatkowi soku z cytryny i natki będzie się świetnie wchłaniać. Jeśli wrzucamy natkę oraz jarmuż bogate w wit. C składniki do wrzącej zupy, Zobacz więcej