• 8
  • 5
  • 3
  • 5
  • 0
  • 0
przepisów z 6065 blogów

carry indyka

Składniki : 40 dag sznycli z fileta z piersi indyczej 2 jajka sok z cytryny bułka tarta olej do smażenia carry, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, a te w cienki paski Oprószyć je Zobacz więcej
... Trochę z rodzinką balowałam trochę remontowałam dużo sprzątałam prace zmieniłam więc przez to nieco blogowanie zaniedbałam Ale wracam z pomysłami i nowymi przepisami .... Składniki: 80 dag filetu Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 532

0
z jej elementów jest wykluczenie kurczaka oraz wieprzowiny. Z łatwością jednak przestawiłam się na pysznego indyka oraz wołowinę. Dzisiejsze danie to moja propozycja na obiad właśnie z indykiem, a Zobacz więcej
ostatnio dostałam od Makro Cash & Carry do testów. I tak kroiłam i kroiłam w coraz mniejsze kawałeczki, aż wyszły takie malutkie kawałeczki [super ten nóż - opowiem o nim niedługo ]. I doszło do Zobacz więcej
ostatnio dostałam od Makro Cash & Carry do testów. I tak kroiłam i kroiłam w coraz mniejsze kawałeczki, aż wyszły takie malutkie kawałeczki [super ten nóż - opowiem o nim niedługo ]. I doszło do Zobacz więcej
Składniki: 1 pęczek świeżej botwiny 250 gram filetu z indyka 1/4 szklanki kaszy jaglanej + 1/2 wody do gotowania kaszy 2 łyżki masła sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki ostrej, papryki wędzonej, ziół Zobacz więcej
Prezentowałam już na blogu curry. Było warzywne i bardzo proste w przygotowaniu. Carry to danie, które robię dość często, a to z racji tego, że jest proste i szybkie w przygotowaniu. I smaczne Zobacz więcej
Nie da się ukryć, że lubię makarony! W mojej diecie niestety zakazany jest gluten pszenny. Jednak nie ma takiej możliwości, aby to lub wykluczenie laktozy zatrzymało mnie przed gotowanie i spożywaniem Zobacz więcej
Do zrobienia tych szaszłyków zainspirowało mnie zdjęcie z bloga Z miłości do słodkości. Zgadzają się dwa składniki: cukinia i mięso z indyka, a że miałam smak na curry, więc długo się nie Zobacz więcej
do siebie ) -kalarepa -marchewka -pietruszka -seler -grzyby mung -fasola czerwona -botwinka ( u nas liście) -mięso ( w naszym przypadku indyk i karkówka ) w wersji dla wegetarian może byc tylko z Zobacz więcej
Szybka forma przekąski,nawet jak pogoda nawali i nie wyjdzie nam grillowanie w ogrodzie,to pozostaje jeszcze do dyspozycji jeszcze piekarnik. A w dobie świeżości wiosennych nowalijek z pewnością każdy Zobacz więcej
smakowe.... ;) ziołowe filety indycze z cebulką i jabłkami Składniki -4 filety pół kilograma piersi z indyka 2 jabłka 2 cebule czosnkowe przyprawa korzenna,sól,pieprz,carry zioła prowansalskie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Łopatka jagnięca

Łopatka jagnięca 458

0
mięso z uda indyka) wyciąć błony, włożyć do miksera, dodać ząbek czosnku, 5 jagód jałowca, 5 traw żubrowych i zmiksować. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę i jajko. Posolić, dodać pieprz i zmiksować. Zobacz więcej
diety :) Zaraz oprócz piersi z kurczaka/ indyka moim ulubionym jest właśnie polędwiczka wieprzowa. Wcześniej przygotowywałam ją zawsze duszoną z pieczarkami i cebulą, podawaną z prażoną kaszą Zobacz więcej
, łącznie dodając 54 przepisy z wykorzystaniem kurek: Tagliatelle z kurkami i kurczakiem carry Niskokaloryczne risotto kurkowe (wegańskie) Zupa kurkowa. Spieszmy się jeść kurki. Makaron z kurkami i Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Zapiekanka makaronowa

Zapiekanka makaronowa 1177

0
gatunku Zapiekanka makaronowa … Składniki: 400g makaronu swiderki 500g mięsa mielonego (np z indyka) 500g pieczarek 2 papryki (czerwona i żółta) 2 cebule sól, pieprz 1 łyżeczka oregano i papryki Zobacz więcej
z kurczaka mięso gotowane w przyprawach Sałatki : buraczki zakwaszone czerwonymoctem smaczna sałatka z sosem musztardowym szybka sałatka z ananasem sałatka z oliwkami i sosem musztardowym sałatka z Zobacz więcej
w warsztatach kulinarnych „Śniadanie Mistrzów”, organizowanych przez MAKRO Cash & Carry w Warszawie. Warsztaty prowadzone były przez Grzegorza Kazubskiego, szefa kuchni i menedżera Centrum Horeca Zobacz więcej