cassoulet

Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Cassoulet de Languedoc

Cassoulet de Languedoc 26

Cassoulet i Chateau Laville Bertrou Rouge z malowniczej Langwedocji sprawdzą się rewelacyjnie, gdy na dworze ziąb. Cassoulet to ciężkie, tłuste, sycące danie z fasoli i mięsa, którego wierzch pokrywa Zobacz więcej
Sama nie wierzę, że ugotowałam coś takiego. Nie wierzę, że to zjadłam. I zupełnie nie mogę uwierzyć, że mi bardzo smakowało! Kiedy w moje ręce trafia magazyn kulinarny, od razu następuje selekcja Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Habibi
Cassoulet

Cassoulet 140

"Work is the meat of life, pleasure the dessert." B. C. Forbes Kim chciałabyś być? - Piosenkarką! - krzyczę i niemiłosiernie fałszuję w wieku lat 5. - Aktorką! - pozuję przed lustrem ubrana w szaliki Zobacz więcej
Kasia_kardamonek
Kasia_kardamonek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kardamonek
Wołowina a'la cassoulet

Wołowina a'la cassoulet 161

Cassoulet to potrawa pochodząca z Francji. Każdy kucharz ma na nią swój własny przepis, uważany oczywiście za ten najlepszy. Zasadniczą różnicą pomiędzy wersjami tego dania jest rodzaj mięsa, z Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pora na cassoulet

Pora na cassoulet 97

Cossoulet to popularna w Langwedocji potrawa, której głównym składnikiem jest fasola. Przyprawione dużą ilością rozmarynu jednogarnkowe danie, koniecznie zawierające kilka rodzajów mięsa. Nazwa Zobacz więcej
Cassoulet, to tradycyjne danie południowej Francji. Sycące danie z fasoli i mięsa, szczególnie przydatne na chłodną porę. Piecze się je w glinianych naczyniach (ceramicznych, żaroodpornych) posypane Zobacz więcej
edysia79
edysia79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przy kuchennym stole
Cassoulet z kurczakiem

Cassoulet z kurczakiem 275

Danie z typu jednogarnkowych, czyli moich ulubionych. Kawałki kurczaka pieczone z fasolą i boczkiem w pomidorowym sosie. W smaku przypomina fasolkę po bretońsku, tyle, że z dodatkiem kurczaka. Gotowe Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Cassoulet - mój numer jeden

Cassoulet - mój numer jeden 224

Nigdy bym nie powiedziała, że zapiekana fasola z boczkiem i mięsem może smakować tak genialnie. Francuzi są geniuszami. Składniki: Gotowana fasola Gotowana golonka Resztki pieczonej gęsi i pieczonych Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Gulasz ala cassoulet

Gulasz ala cassoulet 105

Szybko, bardzo szybko i smacznie. W książce Ainsley'a Harriott'a jest pod nazwą "Double-quick Caroline's cassoulet", więc tak naprawdę nie mogłam go nie zrobić, prawda? Delikatnie zmodyfikowałam Zobacz więcej
Cassoulet w uproszczonej wersji, pieczone w garnku żeliwnym, bez wcześniejszego podsmażania mięsa. Fasolę można ugotować dzień wcześniej, co znacznie skróci czas przygotowania potrawy. Sycące zimowe Zobacz więcej
Our January 2011 Challenge comes from Jenni of The Gingered Whisk and Lisa from Parsley, Sage, Desserts and Line Drives. They have challenged the Daring Cooks to learn how to make a confit and use it Zobacz więcej
Przyznam się, że cassoulet jadłam we Francji tylko i wyłącznie w formie konserwy. Jest odpowiednikiem naszej fasolki po bretońsku i świetnie się sprawdza jako obiad przygotowywany w spartańskich Zobacz więcej
Cassoulet (kasulet) to południowo-francuski klasyk. Zapiekanka o chłopskim pochodzeniu z dodatkiem wieprzowych kiełbasek, kaczego (lub gęsiego mięsa) i białej fasoli. Swoją nazwę zawdzięcza Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: KULINARKI: Kaziula czyli jak qd cassoulet przysposobiła Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Dawno, dawno temu (ale nie za górami i za lasami tylko w polskiej blogosferze), gdy mój blog jeszcze raczkował, albo nawet gdy jeszcze prowadziłam mojego pierwszego bloga, zdarzyło mi się znaleźć na Zobacz więcej
Confit z kurczaka i Cassoulet – styczniowe wyzwanie DaringCooks Styczniowe wyzwanie Daring Cooks, confit z kaczki lub kurczaka i wykorzystanie go w cassoulet, jest pomysłem Jenni prowadzącej bloga The Zobacz więcej
Bardzo sycace i pozywne danie kuchni francuskiej z biala fasola i udkami kaczymi. Idealne na zimowy, niedzielny obiad. Jesli lubicie mieso z kaczki to danie na pewno przypadnie Wam do gustu :) Jego Zobacz więcej