cassoulet

wkuchniwieczorem
wkuchniwieczorem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w kuchni wieczorem
Cassoulet

Cassoulet 121

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj danie dla prawdziwych hardcorowych pań domu. Cassoulet to potrawa z Langwedocji. W jej skład wchodzi przede wszystkim fasola oraz mięsa - kacze lub gęsie oraz wieprzowe. Podejrzewam, że Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Cassoulet - mój numer jeden

Cassoulet - mój numer jeden 216

0
{{headerMessage}}
wina W naczyniu żaroodpornym warstwami układajcie fasolę i mieszankę mięs. Doprawiajcie solę, pieprzem i ziołami oraz pokrojonym czosnkiem. Podlejcie winem oraz wodą z gotowania fasoli. Pieczcie Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Gulasz ala cassoulet

Gulasz ala cassoulet 105

0
{{headerMessage}}
Szybko, bardzo szybko i smacznie. W książce Ainsley'a Harriott'a jest pod nazwą "Double-quick Caroline's cassoulet", więc tak naprawdę nie mogłam go nie zrobić, prawda? Delikatnie zmodyfikowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cassoulet w uproszczonej wersji, pieczone w garnku żeliwnym, bez wcześniejszego podsmażania mięsa. Fasolę można ugotować dzień wcześniej, co znacznie skróci czas przygotowania potrawy. Sycące zimowe Zobacz więcej
Kasia_kardamonek
Kasia_kardamonek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kardamonek
Wołowina a'la cassoulet

Wołowina a'la cassoulet 155

0
{{headerMessage}}
Cassoulet to potrawa pochodząca z Francji. Każdy kucharz ma na nią swój własny przepis, uważany oczywiście za ten najlepszy. Zasadniczą różnicą pomiędzy wersjami tego dania jest rodzaj mięsa, z Zobacz więcej
edysia79
edysia79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy kuchennym stole
Cassoulet z kurczakiem

Cassoulet z kurczakiem 263 @

17
{{headerMessage}}
Danie z typu jednogarnkowych, czyli moich ulubionych. Kawałki kurczaka pieczone z fasolą i boczkiem w pomidorowym sosie. W smaku przypomina fasolkę po bretońsku, tyle, że z dodatkiem kurczaka. Gotowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ilością tymianku. Dobór mięs jest duży, ale ważne żeby była wieprzowina (boczek, słonina, karkówka, kiełbasa np. polska, biała, frankfurteki) oraz confit z gęsi, kaczki. Stosuje się też jagnięcinę. Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pora na cassoulet

Pora na cassoulet 95

0
{{headerMessage}}
Cossoulet to popularna w Langwedocji potrawa, której głównym składnikiem jest fasola. Przyprawione dużą ilością rozmarynu jednogarnkowe danie, koniecznie zawierające kilka rodzajów mięsa. Nazwa Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Cassoulet de Languedoc

Cassoulet de Languedoc 15

0
{{headerMessage}}
Składniki: 4 kacze udka 2 gałązki rozmarynu 4 gałązki tymianku 4 ząbki czosnku sól morska, świeżo mielony pieprz tłuszcz kaczy lub wieprzowy wytopiony z przyprawami (czosnek, rozmaryn, tymianek, Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Cassoulet

Cassoulet 137

0
{{headerMessage}}
"Work is the meat of life, pleasure the dessert." B. C. Forbes Kim chciałabyś być? - Piosenkarką! - krzyczę i niemiłosiernie fałszuję w wieku lat 5. - Aktorką! - pozuję przed lustrem ubrana w szaliki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: KULINARKI: Kaziula czyli jak qd cassoulet przysposobiła Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidory, więc jak mogłaś użyć pomidorów z puszki". Pomyślałam, że blogerzy są bardzo biedni, nie mogą zmęczeni po pracy posłużyć się puszką, muszą wszystko przygotowywać ze świeżych składników. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cassoulet (kasulet) to południowo-francuski klasyk. Zapiekanka o chłopskim pochodzeniu z dodatkiem wieprzowych kiełbasek, kaczego (lub gęsiego mięsa) i białej fasoli. Swoją nazwę zawdzięcza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wrzawska czyli fasola tyczna odmiany „Piękny Jaś”. Ze względu na wielkość nasion z powodzeniem mogłaby zmienić nazwę na Piękny Jan. Pierwszy raz widziałem tak duże nasiona fasoli. Przyznam szczerze, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyznam się, że cassoulet jadłam we Francji tylko i wyłącznie w formie konserwy. Jest odpowiednikiem naszej fasolki po bretońsku i świetnie się sprawdza jako obiad przygotowywany w spartańskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wrzawska czyli fasola tyczna odmiany „Piękny Jaś”. Ze względu na wielkość nasion z powodzeniem mogłaby zmienić nazwę na Piękny Jan. Pierwszy raz widziałem tak duże nasiona fasoli. Przyznam szczerze, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Preheat the oven to moderate 350ºF/180ºC/gas mark 4. 13.Place the uncooked pork rind in the bottom of a deep ovenproof non-reactive dish. You're looking to line the inside, almost like a pie crust. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit z kurczaka i Cassoulet – styczniowe wyzwanie DaringCooks Styczniowe wyzwanie Daring Cooks, confit z kaczki lub kurczaka i wykorzystanie go w cassoulet, jest pomysłem Jenni prowadzącej bloga The Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fasola i bulka tarta. Polecam :) Skladniki na 4-6 porcji: 4 udka z kaczki (po ok. 400 g kazde) 2 cebule, obrane i pokrojone w polplasterki 1 duza marchewka, obrana i pokrojona w kostke 150 g pancetty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znowu dwa dania, których baza ugotowała się w jednym garnku. Pierwsze z nich to prowansalska warzywna potrawka, która wystarcza za cały obiad. Drugie to deser typu „nigdy nie zgadniesz, z czego jestem Zobacz więcej