cebula do wątróbki

Na specjalne życzenie mojego męża „zwykła wątróbka z cebulą” :) Na 2 łyżkach oleju podsmażyłam dwie pokrojone w półtalarki cebule, dodając łyżeczkę czerwonej papryki. Zrumienioną cebulę odłożyłam na Zobacz więcej
Składniki: wątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, masło 1/.4 kostki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, cebula 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka wątróbkę z Zobacz więcej
Cebulę pokroić w talarki. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć do lekkiego zbrązowienia. W tym czasie w zimnej wodzie umyć wątróbkę, osuszyć papierowymi ręcznikami, pokroić, doprawić lekko Zobacz więcej
Zmora większości dzieci ;). Warto ją spożywać ze względu na sporą zawartość żelaza. 400-500 g wątróbki drobiowej 2 cebule 3 łyżki mąki 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz 4-5 łyżek oleju Wątróbkę Zobacz więcej
Wiele osób nie lubi wątróbki. Ja ją uwielbiam. Wątróbka drobiowa jest delikatna, miękka, smaczna. Polecam smażoną wątróbkę z cebulką która dodaje smaku, lekkiej słodyczy. Super na obiad z ziemniakami Zobacz więcej
Wątróbka smażona z cebulą Składniki : około 30 -40 dag świeżej, wątróbki wieprzowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz, mąka Przygotowanie : Wątróbkę w całości umyć pod bieżącą wodą , jeśli Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Wątróbka z cebulą

Wątróbka z cebulą 60

0
Ma tylu zwolenników ilu przeciwników :) Ja czasami bardzo lubię ją zjeść w towarzystwie puree ziemniaczanego i ostrzejszej surówki. Jest bardzo prosta do przygotowania. Składniki: 500g wątróbki Zobacz więcej
Wątróbka ma pewnie tyle samo zwolenników co przeciwników... ja osobiście nie przepadam za wieprzową, ale co innego drobiowa. Raz w miesiącu serwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z cebulą Zobacz więcej
Wątróbkę należy jeść, bowiem jest zdrowa i smaczna :-). Szczególnie polecana dla osób z niedokrwistością, gdyż dostarcza organizmowi dużo żelaza. Nie będę Was namawiać do jedzenia surowej wątróbki, bo Zobacz więcej
Jest wiele wersji, sposobów ... mniej lubianych i bardziej lubianych. Mi osobiście ta klasyka wątróbki kojarzy się z domem ... babcia robiła wspaniałą. Bywała już z malinami, ostatnio z wiśniami a Zobacz więcej
Bardzo lubię smażoną wątróbkę drobiową. Niedawno naszła mnie ochota na taką mocniej podsmażoną, z cebulką i czosnkiem. Pamiętam jak wyjadałam zawsze wątróbkę z rosołu, który gotowała mama lub babcia. Zobacz więcej
Wątróbka potrafi być zmorą wielu ludzi, a na pewno dzieci! Ja ją bardzo lubię i dosyć często też przygotowuje. Według tego przepisu myślę wątróbkępodaje wiele osób, mam racje? Składniki; 30 dag Zobacz więcej
Nie lubię podrobów. Nie jadam ich i tyle. Ale R. to inna historia. On lubi prawie wszystko (oprócz deserów i zup:)). Ostatnio spytał, czy przygotuje mu wątróbkę. Bardzo się zdziwiłam, ale stwierdziłam Zobacz więcej
Powoli odkrywam zalety halogenowej obróbki, tym razem znów wątróbka z drobiu, ale jakże inna. Doskonała jako przekąska, lekka kolacja, czy nawet wytworna przystawka. Składniki. * 8 wątróbek Zobacz więcej
Dla niektórych to szybki i tani obiad, dla innych rarytas i smakołyk, a dla kolejnej grupy coś, do czego nie mogą się przekonać. Wynika z tego, że wątróbka z cebulą może godzić albo dzielić. Nie Zobacz więcej
Przepisy proste i szybkie w wykoniu, zgubione-znalezione po latach jak i odkryte niedawno: Wątróbka z cebulą Przepisy proste i szybkie w wykoniu, zgubione-znalezione po latach jak i odkryte niedawno Zobacz więcej
Wątróbka z cebulą Od dawna miałam ochotę na wątróbkę i nareszcie się doczekałam. Kiedy już miałam kupić wątróbkę to albo jej nie było albo była nieświeża. Wczoraj mi się poszczęściło i dostałam Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło do smażenia, - do obsypania mąka pszenna, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 pęczek natka pietruszki, - do smaku sól, 1 Zobacz więcej
Wątróbka z jabłkiem i cebulą, to smaczne i proste w przygotowaniu danie. Wątróbka bardzo dobrze smakuje w towarzystwie winnych jabłek i podsmażonej cebuli, ma dzięki temu bardzo wyrazisty smak. 500 g Zobacz więcej
W błędzie jest ten, kto myśli, że smażenie cebuli polega na wrzuceniu jej na patelnie. Dobrze zrobiona cebula do wątróbki jest lepsza niż podroby. Do usmażenia cebuli potrzeba: 2 cebul oleju ćwiartki Zobacz więcej