Przepis na cecina

Powiązane przepisy:

konsti
konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Cecina

Cecina 126

… zaliczana jest do toskańskich przysmaków wywodzących się z tzw. “cucina povera”, czyli kuchni ubogiej i niewyszukanej. To rodzaj niziutkiego placka przygotowywanego z mąki z ciecierzycy. Kiedyś “ Zobacz więcej
Upalny czerwiec z San Gimignano. Muzyczne popołudnie również w San Gimignano. Zaciszna restauracja w Volpaia. Nie może być chyba bardziej rustykalnego dania z pięknej Toskanii. Zajadają się nim od Zobacz więcej
Upalny czerwiec z San Gimignano. Muzyczne popołudnie również w San Gimignano. Zaciszna restauracja w Volpaia. Nie może być chyba bardziej rustykalnego dania z pięknej Toskanii. Zajadają się nim od Zobacz więcej
cecina. ładnie brzmi i dobrze smakuje. jest to toskański placek z mąki z ciecierzycy inspirowany kuchnią indyjską. jest nad wyraz prosty i prostotą urzekający. nie martw się, jeśli zdziwisz się, że z Zobacz więcej
Jey
Jey Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jagodownik
cecina niczym najzdrowsza pizza na świecie

cecina niczym najzdrowsza pizza na świecie 203

dziś zwięźle i na temat. pamiętacie przepis na cecinę? to ten placek z mąki z ciecierzycy, ten bezglutenowy, wegański, prosty, smaczny i zdrowy. nie słyszałam, by ktoś z ceciny tworzył pizzę, ja Zobacz więcej
Placek z ciecierzycy, rodowity Włoch, w zależności od regionu może się nazywać socca, farinata lub cecina i różnić się grubością (0,3-1 cm), jednak zawsze jest to mieszanka mąki z ciecierzycy, wody, Zobacz więcej
Kuchnia toskańska jest niewyszukana i prosta, a przy tym zdrowa i naturalna. Placek z mąki z ciecierzycy, to doskonała, wytrawna przekąska dla osób, które chcą odżywiać się zdrowo i unikają glutenu. Zobacz więcej
Są to placki z mąki z ciecierzycy, każdy z nich różni się dodatkami i sposobem pieczenia lub smażenia. Główny i wspólny składnik tej potrawy to mąka z ciecierzycy ( garbanzo). Placki z cieciorki są Zobacz więcej
Są to placki z mąki z ciecierzycy, każdy z nich różni się dodatkami i sposobem pieczenia lub smażenia. Główny i wspólny składnik tej potrawy to mąka z ciecierzycy ( garbanzo). Placki z cieciorki są Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna&Co
HISZPAŃSKI SMAK

HISZPAŃSKI SMAK 95

Hiszpańskie smaki są bliskie memu sercu i żołądkowi, co często znajduje odzwierciedlenie w moich przepisach. Chciałabym Wam serdecznie polecić sklep internetowy www.hiszpanskismak.pl Zachęcam do Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna&Co
Targi EuroGastro

Targi EuroGastro 98

Dziś z Martą poszłyśmy na Targi EuroGastro, na których bardzo miło i produktywnie spędziłyśmy czas (mimo, małej wojny na parkingu, za co duży minus dla organizatorów) Naszym głównym celem była wizyta Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 1. Farinata 250 g mąki z ciecierzycy/ 250 g chickpea flour/ 250 g di farina di ceci 700 ml wody/ 700 ml water/ 700 ml di acqua sól i pieprz do Zobacz więcej
Socca to tradycyjny przysmak kuchni włoskiej, w zależności regionu zwany również farina, cecina. Smaczna i chrupiąca, banalnie prosta w przygotowaniu (mąka, woda, oliwa i sól-zagniatamy elastyczne Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna&Co
Penne z sobrasadą i tomate frito

Penne z sobrasadą i tomate frito 130

Dziś w Blue City była feria win i serów i wystawiali się Hiszpanie z Hiszpańskiego Smaku. Szybko podreptałam na zakupy, żeby uzupełnić zapasy, które od czwartku szybko znikały ;) Dokupiłam niesamowitą Zobacz więcej
Jestem fanką ciecierzycy, co widać po postach. Niedawno Mama podrzuciła mi fajny pomysł na placek z mąki z ciecierzycy. Piekłam go już kilka razy i bardzo mi pasuje.Dzięki Mamo! Farinata, zwana też Zobacz więcej
Socca to naleśnik, czasem przypominający cienki i chrupki chlebek, tradycyjnie przygotowany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy (znany również jako farinata, torta di ceci lub cecina). Według Zobacz więcej
Farinata z kminkiem czyli podstawowy przepis na farinatę – świetny, włoski naturalnie bezglutenowy placek z mąki z ciecierzycy. Farinata (znana też jako socca, torta di ceci czy cecina) to coś Zobacz więcej
Szynka może być również wołowa. Mogłam się o tym przekonać niedawno podczas spotkania w restauracji Ole!Tapas Steak Restaurante, które prowadził Pan Krzysztof Janiszewski właściciel restauracji oraz Zobacz więcej
croquante
croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
food²
Socca - nicejski placek z ciecierzycy

Socca - nicejski placek z ciecierzycy 135

Socca, farinata, torta di ceci lub cecina to nazwy tego samego dania, wywodzącego się z kuchni liguryjskiej i znanego od Lazurowego Wybrzeża aż po Toskanię. Niezależnie od przepisów Zobacz więcej
Połowa maja za nami, a to dopiero mój pierwszy przepis w miesiącu. Ostatnie dwa tygodnie były dla mnie bardzo intensywne iwymagały ode mnie pełnego skupienia i uwagi. Miałam wielką przyjemność rozbić Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: